זקוקה להמלצה

זקוקה להמלצה

אני רוצה לרכוש אייפד גדול (לשימוש אדם עם מגבלה) ,לשימוש במקום ללא רשת אלחוטית, כך שנדרש חיבור סלוללרי.
יש דגם מומלץ? מה עלי לדאוג שיהיה עבור חיבור סלוללרי ?

ותודה על כל מידע נוסף נדרש לי (עליו אני אפילו לא יודעת שיש צורך לשאול) עבור הדיוטה גמורה.

shoosh2607

Member
מנהל
תשובות

אייפד מגיע בשני גדלים - אייפד ואייפד מיני. מן הסתם את צריכה אייפד רגיל (לא מיני).
החדש נקרא אייפד אייר.
מה התקציב שלך? אם אין מגבלה עדיף כמובן את החדש.
אם יש - אפשר לשקול דגם ישן או יד שניה.
את צריכה לדאוג שהמכשיר יהיה דגם אשר מגיע עם אפשרות לגלישה סלולרית ואז תצטרכי לרכוש סים + חבילת גלישה מאחת המפעילות הסלולריות. יש כל מיני חבילות - תלוי בשימוש.

מתחילים

לדעתי, בעיקרון - באים בחשבון 2 גדלים של מכשירים.
באיור המצ"ב סימנתי מה רלוונטי.
היכנסתי לאתר שכתובתו מופיע באיור לבחון את הדברים.
כדי שניתן יהיה לגלוש בכל מקום את צריכה לעיין רק במכשירים שיש להם WiFi +3G.
בעיקרון - המכשירים באים בנפחי זיכרון שונים (וכך גם המחיר), ובלי להיכנס יותר מידי לשימושים של האדם - הייתי מסתכל רק על מכשיר מ-32 ג'יגה-בייט (ומהמר שזה מספיק לצרכים).
בהצלחה.

shoosh2607

Member
מנהל
הערה קטנה

האייר טיפה קטן יותר.
בגלל זה הקייס שלי לא התאים

noa_f

New member
אותו גודל מסך. מה שהשתנה הוא רוחב המסגרת

סביבו, וכמובן העובי

AYELET1

New member
לטעמי ולדעתי ההבדלים באיכות המסך משמעותיים

בנוסף, הייתי מתחילה עם 32 גיגה כמינימום. השאלה למה הוא ישתמש בו. אם סרטים מעניינים אותו, 32 גיגה לא יספיקו

לא לסרטים. זה ישמש לאפליקציות משחק טיפוליות,

לתמונות, למשחקי אינטרנט. למספר שעות בשבוע.

כמה גיגה מינימום צריך ?

noa_f

New member
קודם כל תבדקי שה״משחקי אינטרנט״ האלה באמת

יכולים לרוץ על טאבלט ובמיוחד על אייפד.

האייפד לא תומך (ולא יתמוך) במשחקי פלאש.
אם מדובר באתרי אינטרנט רגילים עם משחקים - סביר להניח שלא תוכלי להריץ אותם.
את יכולה לקפוץ לאחת מחנויות איידיגיטל, לשחק קצת באייפדים ולבדוק אם משחקי האינטרנט המדוברים באמת מתאימים לאייפד.
גם טבלטים אחרים לא מתאימים לזה. אמנם ניתן (בצורה קצת עקומה) להריץ פלאש על טבלטי אנדרואיד, אבל יש סיבה מדוע הטכנולוגיה הזו לא נתמכת במוצרים האלה בצורה רשמית. היא פשוט לא עובדת טוב.

אם מדובר במשחקים שמיועדים לטיפול ולמטפלים, יתכן שיש להם אפליקציה שתחליף את ״משחקי האינטרנט״.
במקרה כזה, יכול להיות שבכלל לא תצטרכי חיבור אינטרנט פעיל בזמן המשחק (אם כי כן תצטרכי בשביל ההתקנה הראשונית. אבל את זה אפשר לעשות בכל מקום אחר, כולל בית קפה).

בקיצור, תבדקי.

אם את מגלה שמדובר אך ורק במשחקי פלאש ואין לזה תחליף, תצטרכי לחשוב על אופציה אחרת: לפטופ זול, למשל + התקן סלולרי

BravoMan

Active member
למה הכוונה "משחקי אינטרנט"?

אם הכוונה לכל מיני משחקים שמופעים בכל מיני אתרים וניתן לשחק בדפדפן, הרי ש-iPad לא תומך בהם, כי נכון להיום כמעת כל המשחקים האלה מבוססים על רכיב Flash שלא נתמך ב-iPad בשום צורה.

בנוסף, לגבי האפליקציות הטיפוליות:
האם בדקת שהן אכן זמינות ל-iOS?

תשובות לשתיכן

אפליקציות טיפוליות יש והרבה, ובענין הזה יש עליונות ידועה להתאמתן למכשירי אפל.
טוב לדעת שמשחקים רגילים שיש באתרים לא עולים (אוףףףף) זה משנה את כל התמונה מבחינתי בענין הצורך בחיבור אינטרנטי, כי עבור הורדת אפליקציות אני יכולה להתחבר לנקודת אינטרנט נייחת קיימת.
אבל קשה לי רגע להבין (הדיוטה נווו, כי באייפון שלי אני בכלל לא משחקת) - אי אפשר לפתוח אינטרנט כרגיל ולהכנס למשחקי זכרון נגיד שיש ברשת?
ואי אפשר להעלות גוגל תמונות ? בקיצור כל מה שאני עושה על המחשב ?
ולענין ההצעה ללפטופ- היתרון של טאץ' , בניגוד לעכבר מכל סוג שהוא, הוא משמעותי .

AYELET1

New member
לגבי המשחקים ושאר אתרי האינטרנט

זה תלוי באיזו טכנולוגיה נכתב המשחק.
כפי שכתבה נועה, הפלאש לא עולה על האייפד וממה שראיתי הוא גם לא להיט גדול על טאבלטים אחרים
המשחק (רק כדוגמה) 2048 בגרסתו המקורית, דווקא רץ מצויין על האייפד, וזה משום שהוא כתוב בטכנולוגיה אחרת.
אז צריך לבדוק במה מדובר לגבי כל אתר ומשחק.

BravoMan

Active member
עקרונית, יש שלוש וחצי מערכות לטאבלטים:

1. iOS, מה שמפעיל את ה-iPad של Apple
שם כאמור אפשר לשכוח מפלאש לחלוטין.

2. Android מה שמפעיל את רוב הטאבלטים האחרים.
אפשר להתקין שם פלאש, אבל זה לא הכי פשוט בעולם כי צריך לעשות את זה ידנית ממקום קצת עלום באתר של Adobe ולהשתמש בדפדפן חלופי דוגמת Firefox.

אם מצליחים זה עובד לא רע, אבל הגרסה מיושנת (אאל"ט 10) ולא תואמת ב-100% לגרסה האחרונה ל-PC שהיא 13.
מדיווח של חבר שנתן מכשיר כזה לילד לשחק, ברוב המשחקים אין בעיה.

3. Windows RT ורגיל:
יש היום לא מעט מחשבים ניידים שבאים עם מסך מגע, למרות שהם מחשב רגיל לכל דבר ועניין. בנוסף, יש טאבלטים, די יקרים וזוללי סוללה בטרוף שמבוססים על Windows 8 Proffesional וגם הם בפנים מחשב לכל דבר רק בלי מקלדת מובנית ועם מסך מגע.

כל מה שיעבוד על PC יעבוד על שני אלה.

ה-"חצי" שהזכרתי בכותרת הם טאבלטים מבוססי Windows RT:
הם באמצע בין מחשב רגיל לטאבלט רגיל: יש להם מעבד ARM, כלומר הם צריכים מערכת הפעלה ויישומים מיוחדים בשבילם, וגרסת ה-Windows עליהם נעולה יותר מ-iOS.
אני לא בטוח מה מצב ה-Flash במכשירים אלה.

אם יש להם יתרון בודד כלשהו על טאבלטים מבוססי Android או iOS זה שהם מגיעים בגודל מסך 12 אינטש, למיטב ידיעתי נכון להיום אלה המסכים הגדולים ביותר בעולם הטאבלטים.

מן הראוי לציין שגם בחנות המובנית ב-iOS הלא היא Appstore וגם במקבילתה האנדרויאידית Google Play יש כמות עצומה של משחקים חינמיים, כך שאני מעריך שאם הצורך היחידי בפאלש הוא למשחקים (ולא כניסה לאתר ספציפי שנותן שירות חיוני), אפשר בהחלט להסתדר בלעדיו.

תודה על הסדר, זה מעולה

הדרישה היא לגלישה באינטרנט, משחקים חינמיים, ואפליקציות טיפוליות.
אם הבנתי נכון אני בעצם אוכל להגיע לשלושתם גם באייפד וגם באנדרואיד (האופציות האחרות שהעלית כנראה גדולות עלי טכנית) .

הבנתי נכון ?

BravoMan

Active member
כמעת:

הפריט היחיד שעומד בסימן שאלה הוא אותן תוכנות טיפוליות.

היות ומדובר ביישומים ייחודיים למדי צריך לבדוק אם היישום הספציפי שאתם צריכים קיים למערכת שאתם בוחרים.
היישומים ל-Android הם דברים נפרדים לחלוטין מיישומים ל-iPad ולא כל מפתח תומך בשתי הפלטפורמות.

למזלנו, אין בעיה לחפש יישום ספציפי בלי להחזיק במכשיר, פשוט דרך google, ולגלות אם הוא קיים בחנות הרלוונטית.

AYELET1

New member
מנסיון:

1. הפלאש כבד וגם על אהנדרואיד (כפי שציינתי) לא תמיד עובד חלק וטוב
2. לפעמים יש יישום זהה לשתי הפלטפורמות (אייפד ואנדרואיד) אך עם פיצ'רים שונים.
גם אם יש יישום טיפולי לשתיהן, בדקי שבשתי הגרסאות יש את התכונות שאת צריכה

שכחתי...

לאחר שתרכשי את המכשיר, תצטרכי כרטיס סים לגלישה - כל חברת סלולאר מוכרת כרטיס כזה
קשה לאמוד את נפח הגלישה שהוא יזדקק לו, וממש קשה לי להתייחס לכך בשלב הזה.

למעלה