זקוקה להמלצה- 250 סמ"ק

MissSin7

New member
זקוקה להמלצה- 250 סמ"ק

ערב טוב לכולם, אני לא יודעת מה המדיניות פה לגבי המלצות ועד כמה אתם נחמדים למתחילים אבל אני אנסה :) נתחיל מזה שאני לקראת סיום של רשיון A1 ואני מתלבטת.. אני צריכה דו גלגלי להרבה נסיעות בינעירוניות ועירוניות..נסיעות של משהו כמו 3-4 שעות ביום. (העבודה שלי היא בגדול- להסתובב). ברכב אני עושה משהו כמו 150- 200 ק"מ ביום. כרגע אני עם רכב (שאותו אני לא מתכוונת למכור, אנחנו פשוט מוסיפים). התקציב שלי הוא גג 25 אלף, לא כולל ביטוח ומיגון. בהתחלה הייתי בטוחה שאני אקנה את הג'וימקס 250, ואז התחלתי ללמוד על אופנוע...והתאהבתי. הבעיה היא שאין לי מושג באופנועים, או בקטנועים, אני לא יודעת עד כמה זה חכם לקנות אופנוע של 250 סמ"ק, אני לא יודעת מה מומלץ, אני לא יודעת מה התקציב שלי יכול להרשות לי, אני לא יודעת מה עלות הטיפולים ומה תצרוכת הדלק. וכאן אני צריכה את עזרתכם. מאחר ואין לי נסיון על דו גלגלי אני אצטרך כלי שמתאים למתחילים. עברתי על הודעות ישנות של הפורומים, על מבחני נהיגה באתרים השונים. מה לגבי היוסאנג GT250? ראיתי שהוא יחסית לא יקר והטיפולים בסדר, אבל האם החברה אמינה? חוץ מזה לגמרי התאהבתי בגינג'ה אבל זהנראה שהוא ממש יקר יחסית לתקציב שלי, ואין לי מושג לגבי עלות הטיפולים שלו. חוץ מזה, מה המקום הכי טוב לחפש בו כלים משומשים? אשמח לכל עזרה..וסליחה על הבורות

gilbola

New member
יש לי בת זוג, אסור שיסתובבו יותר מידי בחורות

עם יותר מזה... רק באהבה

מנסה לענות

1. האם מדובר בעיקר על נסיעות עירוניות או בין-עירוניות? נשמע שבין עירוניות ואז את צריכה כח, כדי שתוכלי לעקוף ותהיי קצת יותר מהירה מהתנועה (שזה עניין של בטיחות באופנועים). 2. אופנועים מומלצים: SV650 מוגבל, CBR250R ובייבי נינג'ה. כל השאר לא מספיק חזקים בעיני. 3. אופנוע זה לנשמה, אבל קטנוע יהיה לך נח בתחת. השאלה היא מה בא לך? (וזה קטע של "בא" בעיקר). 4. לכל דו"ג יש את תצרוכת הדלק שלו וזה כמובן גם תלוי באופי הרכיבה שלך (אם תקרעי אותו, אז תשלמי בדלק. זה נורא פשוט). כנ"ל טיפולים. אופנוע, ברמת העיקרון, זול יותר בטיפולים מקטנוע. 5. המלצה שלי - אל תתקרבי ליוסאנג. אין יבואן בארץ, כך שאין מי שיהיה אמין. מעבר לכל זה - אופנוע טייוואני מצ'וקמק (אבל העיצובים שלהם... מאמא מיה!). 6. כלי יד שניה את יכולה לחפש באתרים הרגילים של חיפוש כלי רכב (אני משום מה ניגשת ישר ליד 2) וכמובן אצל יוֹרי מפרפר, שוקן 7, ת"א. בהצלחה!

h a j b i

New member
ה- CBR250 מחוץ לתמונה - תקציב

כנראה גם ה- SV המוגבל (סביר להניח שיש כאלה רק ב- 2007, השנה שנכנסו תקנות הרישוי החדשות). במסגרת התקציב הזה, הייתי נוטה גם להעדיף את הבייבי נינג'ה .

h a j b i

New member
אל תלכי על יוסאנג

לכלים האלה אין יבואן יותר, אין מוסכים שיטפלו, אין אספקה רציפה של חלפים ויש שיגידו שגם כשהיה יבואן זה לא היה רעיון טוב. בתקציב שלך נכנסים: בייבי נינג'ה 08, CBF250 07 (אין יותר חדש) ו - YBR 09. אני לא יודע לגבי עלות טיפולים אבל ה- CBF ו ה-ה YBR צפויים להיות קצת זולים יותר. יש פה גולשים שמחזיקים את האופנועים האלה והם יוכלו לתת לך תשובות יותר מדוייקות. להמליץ קצת קשה לי כי לא רכבתי עליהם יותר מידי אבל הבייבי נינג'ה הוא רמה אחת מעל שני האחרים (מבחינת כוח). הבעיה שלך שהקילומטראז' שאת מדברת עליו קצת כבד מידי על הכלים הללו אבל מצד שני אותה בעיה קיימת עם רוב הקטנועים בנפח הזה ככה שאם את מעדיפה אופנוע אז לכי כבר על אופנוע. למצוא אופנועים אפשר ביד 2 ואפשר לעשות סיבוב בדרום ת"א אזור שוקן - קיבוץ גלויות-הרצל ולעבור ביום אחד 20 סוכנויות בלי בעיה.

mv100

New member
מצטרפת לדברי קודמי...

אכן כלי מוגבל (לדוג' SV650), CBF250, CBR250 לא הייתי ממליצה כרגע על יוסאנג (לפחות כל עוד אין בארץ יבואן) לגבי טיפולים ותצרוכת דלק, אין דרך לכמת את זה... למרות שהיו כמה שניסו (אם את מעוניינת לתפוס איתם שיחה, פני בהקדם למחלקה הפסיכיאטרית הקרובה למקום מגורייך) לא הייתי ממליצה לרוכבת מתחילה על נינג'ה, זה לא כלי סלחן (בהשוואה לCB250). כלים משומשים ניתן לחפש ב: יד 2, אתר cartel , מוסכים וסוכנויות בכל מקרה אל תקני כלי בלי לערוך לו בדיקה (אם תגיעי לשלב הזה, תפתחי שרשור ונסביר בדיוק איך עושים את זה). נ"ב אנחנו לא כ"כ נחמדים... ברוכה הבאה לפורום

Mיסטריון

New member
מסכים בגדול, אבל לא מסכים

לגבי ההצהרה שהנינג'ה הוא כלי לא סלחן. לי יש בייבי נינג'ה (אומנם 2011) והוא כלי סלחן מאוד ואפילו מומלץ לצבירת ניסיון לפני מעבר לכלים גדולים יותר. אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהוא לא סלחן. אם תשאלי כמה חברי פורום פה, יש לו אפילו מקום לגלגלי עזר.. רק ב...

מזה סלחן מה אתם ביום כיפור!

אופנוע ,קטנוע, זה לא דבר סלחן טעות אחת ושום סליחה בעולם לא תעזור ,זה אופנוע אפס טעויות.

Mr BIG Biker

New member
סלחן - מעניש אותך "פחות" על טעות של מתחיל

זה שגו"S מזוכן זה דבר אחד א-ב-ל.... לדוגמא ספורט ליטר הוא כלי לא סלחן כי צריך רגש בגז כמו מנתח לב רוכב מתחיל יתן בקטנה (לא הרבה רק בקטנה) והאופנוע עדיין יבעט בו לקיבינימט וכך יש השוואות בין כלים מסויימים, יש ? מה שכן אני עדיין לא מבין מאיפה הקביעה שהבייבי נינג'ה לא סלחן (וגם ביחס לCBR250) הם כלים מומלצים למתחילים ועם פוזה של אופנוע הדבר היחיד זה שלא תסלח לעצמך אם הוא יפול לך בקטנה (חוסר ניסיון) והפיירינג יתנפץ/ישתפשף

גיקסר

New member
יש לך בעיה אחרת

הק"מ שאת מתארת הם בגדר שליחויות, כלי המוגדר באופיו ספורטיבי לא יהיה נח לאורך זמן, הבלאי יהיה גבוהה ובכלל הפרקטיות היומית זעומה. ההחלטה צריכה לנבוע במקרה שלך מהצורך ולא מהרצון. קטנוע 250 סמ"ק מפנק ואיכותי, מהירות שיוט מכובדת, נוחות לאורך זמן. כמובן שעלויות טיפולים בקטנועים היא היום לא ממש זולה לעומת אותם אופנועי 250 סמ"ק. אבל בואי נראה אותך מוכרת בייבי נינג'ה שעשה בשנה 60000 ק"מ לערך על סמך נתוני הנסיעה שעשית

גיקסר

New member
המלצות למה כן כדאי

אם בחרת בהגיון ובפרקטיקה: XMAX250 XCITY 250 פורזה 250 (לא מהיר אבל מפנק) XEVO250 קטנוע חדש מהניילון בברלי 300 נקסוס 300 (ספורטיבי קצת נוקשה לשימוש יומיומי) כמעט כולם נכנסים לך לתקציב של כלי בן שנה. אם החלטת על קניה ממה שהלב בוחר: בייבי נינג'ה CBF250 YBR250

אהוד א1

New member
והבחירה מתוכם צריכה להתחשב בעלויות אחזקה.

להחזיק וואריאטור למרחקים כאלה זה וואחד חור בכיס בדגמים מסויימים. ממליץ ללכת על כלי נוח שהטיפולים בו רחוקים זה מזה ושניתן להוזיל את עלויות האחזקה שלו. האקס אבו הוא לדעתי דוגמא טובה.

MissSin7

New member
תודה רבה לכולם

נראה לי שאני אקח את הנינג'ה לנסיעת מבחן ונראה איך זה מסתדר בינינו.. מה שכן, כבר הפכתי את כל האינטרנט ולא הצלחתי למצוא אותו למכירה, שנת 2008, ירוק, במצב טוב. אז אם מישהו שומע משהו, אשמח לדעת:)...בתמורה אספק מידע רחב על קעקועים :):):)

מפתחSoul

New member
אני עם YBR250

אבל מרגישה שבחצי השנה הקרובה אנחנו נפרד כידידים (אלא אם כן הנסיבות יעכבו) ולמה? כי רכיבה יומיומית של 160 ק"מ לא באים בטוב מבחינת הכוח. מרגיש חלש בבינעירוני, המהירויות הגבוהות שהוא מגיע אליהן מגיעות במאמץ וזה לא נחמד לכלי באיזשהו שלב. השיוט הוא 110 סמ"ק (לדעתי), אם זה משביע אותך, אחלה. הוא יתאים לך. אחזקה נוחה, כל 10K טיפול קטן\גדול לסירוגין. וימאהה למיטב ידיעתי, זה יצרן אמין. נכון לכרגע (4 חודשים, 6K) אין תקלות שהן לא תוצר ידיי.

למעלה