זקוקה להכוונה

זקוקה להכוונה

מכירים מאמרים (מכתבי עת, מדעיים ולא סתם מהאינטרנט) שמדברים על תופעה בה בן משפחה מחליט לנתק עצמו מהמשפחה? לנתק קשר לחלוטין. או מאמרים בנושא של משפחה שמתמודדת עם נתק של קרוב משפחה

כל דבר שנוגע מתעסק וקרוב לנושא יתקבל גם הוא בברכה.

תודה לכולם

כותבת פה שוב

שמאמרים וכתבי עט מדעיים, נשענים על מושגים ואבחנות המקובלים על הקהילה המדעית
"מישהו שמחליט להתנתק מהמשפחה" זה תיאור כללי מדי וספרותי מדי מכדי לחפש על פיו מאמר מדעי.
מדענים וחוקרים מעלים השערות מתכננים דרך לבדוק את ההשערות שלהם, אוספים את המידע על פי הדרך שתכננו, מנתחים את הנתונים שהתקבלו וכותבים את מסקנותיהם במאמר.

דרך אחרת היא לשים לב לתופעה ולהסביר אותה על פי מונחים שכבר קיימים ומוסכמים על ידי הקהילה המדעית.

"כשבן משפחה מחליט לנתק קשר לחלוטין" זה לא מונח קיים או מוסכם אלא תיאור מצב. אי אפשר על פיו לעזור לך להגיע למאמרים מכתבי עט.

לא הבנתי מה הבעיה

לא אמרתי שזה מונח מוסכם שאלתי אם מישהו מכיר מאמרים או ספרים העוסקים בנושא של נתק במשפחה.

בבקשה

בשפה המקצועית, התופעה הזאת נקראת family estrangement.
ומסתבר שיש על זה אפילו ערך בויקיפדיה (באנגלית):
http://en.wikipedia.org/wiki/Family_estrangement

בעברית יש המון חומר על "ניכור הורי" -- שזו תופעה בה דווקא הילד הוא שמתרחק מהוריו (בניגוד למשתמע מהשם...).

תודה!!

בדיוק על זה אני מחפשת

אני לא מתמחה בתחום

אבל אני חושבת שיעל צודקת,
אין ספר/מאמר שקולע בדיוק לכותרת "ילד/הורה שבוחר להתנתק"
אבל אולי אם תבררי עם עצמך (במידה והבעיה היא אישית כמובן) מה גרם לנתק, אז יהיה הרבה יותר קל למצוא מאמרים.
וגם אפשר ללכת הפוך - דרך סיפורי חיים, כן, סתם מהאינטרנט, של אנשים שהתנתקו, לברר מדוע עשו זאת, ודרך זה לאתר מאמרים מתאימים. דורש מצידך עבודת חקר כמובן....

אבל אני לא מחפשת את הסיבה

אלא רק לקרא על התופעה הגורמים, ההתמודדות וכו' זה לצורך עבודה מסויימת ולא בשביל אבחון עצמי .

למעלה