זקוקה להכוונה

זקוקה להכוונה

אני עו"ד עם שנתיים ניסיון במשרד עו"ד פרטי ומעוניינת לעזוב את התחום. לפני מס' חודשים משהגיעו מים עד נפש (סבלתי כל רגע מהעבודה - מהשעות הארוכות, מהשכר הנמוך, מהעבודה הסיזיפית, מהעובדה שאני צריכה להלחם על דברים שלא מעניינים אותי ובקיצור לעסוק כל היום בעימותים שטותיים (בעיני)) התפטרתי ומאז אני מחפשת עבודה. חשבתי לעשות הסבה לתחום הרכש אך איני יודעת מה זה בדיוק. האם תוכלו לתת לי פרטים על העבודה בתחום זה ועל המשכורות המקובלות? אני גרה באזור חיפה. כמו כן יש לי אולי אופציה להתחיל לעבוד כמזכירת רכש בחברת היי-טק. על אף שקשה לי פסיכולוגית להתחיל לעבוד כמזכירה אני חושבת שאין ברירה אלא להתחיל שוב מלמטה...מה דעתכם? תודה מראש

שינוי מקצוע

הי, ראשית, אני מאד מתחברת לדברייך בהודעה. לא נולדנו לסבול ולכן מחזקת את ידייך על ההחלטה לעזוב ולחפש את התחום בו תרגישי טוב, שתרגישי שמי שאת ושהעבודה משתלבים ולא מתנגשים. ממליצה, לפני הריצה קדימה לעצור ולעשות למידה- מה גרם לך לבחור את מקצוע עריכת דין? מה לא אהבת? מה כן אהבת? מה היית רוצה לקחת מעריכת הדין, איזה מרכיבים, לעיסוק הבא? מה את רוצה להביא מעצמך שלא הזדמן לך כעורכת דין? לגבי הרכש, לטעמי, אין חכם כבעל נסיון. חפשי בסביבתך אנשים שעוסקים בתחום כדי שיוכלו לספר לך מבפנים איך העבודה, מה נדרש , מה קשה בה, מה ההזדמנויות ועוד.. בכל חברה גדולה יש מחלקת רכש ולכן גם אם אינך מכירה, איזרי אומץ והתקשרי ובקשי להיפגש עם מנהל הרכש. אנשים אוהבים לעזור וכמישהו פונה אליהם בד"כ שמחים לסייע ולספר על עבודתם. בהצלחה גדולה! אילת לבנון

אילת תודה על תשובתך

לא אהבתי בעריכת דין את העובדה שמהות המקצוע היא עימותים ובמיוחד עימותים טיפשיים ומתישים. כמו כן לא אהבתי את העובדה שאתה מוכר את נשמתך לעבודה תמורת שכר זעום. כן אהבתי את יכולות הכתיבה והביטוי שרכשתי שם. מה שמביא אותי לעדכון הבא - סוף סוף היום קיבלתי זימון לראיון עבודה! התפקיד הוא דוברת במשרד יחסי ציבור, תחום שאינו מוכר לי כלל. כיצד אסביר את הרצון שלי לנטוש את המקצוע שרכשתי מבלי שהדבר יצטייר כחולשה? כלומר אני לא חושבת שהאמרות :"לא אוהבת עימותים" וכו' ישכנעו את נמעביד הבא שלי לשכור את שירותיי, אלא להפך. אשמח לשמוע פרטים על תחום יחסי הציבור כולל שכר מקובל. תודה מראש

שינוי קריירה

הי, ברכות על הזימון הראשון לראיון עבודה! בהצלחה! ככל שתרגישי שזה בסדר שהחלטת לשנות את המקצוע, כך הסביבה תקבל את זה. כדוברת במשרד יחסי ציבור, הרבה עבודה היא בכתיבה של ברושורים, של הודעות לתקשורת אך גם זה תחום שדרושה בו העזה, רדיפה אחרי עיתונאים ועוד.. המלצתי היא לבקש מהמראיין שיתאר את העבודה הנדרשת במשרד הספציפי כדי שתבדקי עם עצמך באמת, האם זוהי עבודה המתאימה לך. אחרי שהחלטת על שינוי מקצועי חבל לקפוץ למים שוב מבלי לברר עם עצמך האם זהו תחום שעשוי להתאים לך. בברכה אילת לבנון

למעלה