זקוקה לדעתכם.

I Me Mine

New member
זקוקה לדעתכם.

שלום לכם! אני כותבת עבודה לביה"ס בנושא "רוק לאורך השנים", ואני זקוקה לדעתכם. אני רוצה לתת שיר אחד על כל עשור (50, 60, 70, 80, 90, 2000) שמסמל אותו במיוחד. יש כזה לדעתכם? תודה רבה!

Tommy The Cat

New member
אין דבר כזה לדעתי

בכל עשור היו המוני להקות והמוני זרמים/תרבויות שמסמלות אותו, כמו למשל בשנות ה70 היו הרוק כבד, פסיכדלי, והדיסקו. בשנות ה80 כל הגלאם רוק וההאבי מטאל, ובשנות ה90 הגראנג' והבריט רוק למשל... מה שאני מנסה להגיד זה שאין שיר/להקה אחת מסויימת שמסמלת עשור מסויים, עשור זה המון זמן. האימפריה הנאצית קמה ונפלה ב10 שנים [טוב נו, 12]. אבל אולי יש כאלה שכן יש שירים מסויימים שמסמלים בשבילם עשורים והם לא אני.

I Me Mine

New member
ברור שאין שיר אחד

שמסמל עשור שלם באופן אבסולוטי, אבל כן יש סגנון שמאפיין כל עשור. אז השאלה שלי היא, האם לדעתכם יש איזשהו שיר שיכול (בכלליות) לסמל תקופה? למשל, בשנות השישים אמני רוקנרול התחילו לשיר על שלום, על שוויון ועל נושאים דומים (בוב דילן הוא דוגמה מצויינת לכך)

goldyboy

New member
כרגע מנית

את מה שסימל כל עשור

Tommy The Cat

New member
כתבתי זרמים

לא שירים. גראנג' ודיסקו זה לא שירים, זה זרמים במוזיקה ובתרבות באותם זמנים.

wish i was here

New member
ננסה כמה שירים

שנות ה50-תחילת הרוק אנד רול אז: the commets-rock around the clock chuck berry-johnny b goode elvis presly-jailhouse rock שנות ה60-התפתחות מאסיבית של הרוק למגוון כיוונים: the beatles-lucy in the sky with diamonds בפסיכדליה led zeppelin-communication breakdownברוק הכבד the who-my generation ברוק הקלאסי the yardbirds-for your love ברוק\פופ שנות ה70-המשך רוק כבד,פאנק,פרוגרסיב,רגאיי: AC/DC-TNT ברוק הכבד sex pistols-anarchy in the u.k בפאנק yes-roundabout בפרוגרסיב bob marley-jammin ברגאיי שנות ה80-תחילת המטאל,רוק שיער המשך הפאנק וניו וייב: iron maiden-run to the hills במטאל whitesnake-sweet cherry pie ברוק השיער the clash-rock the casbah בפאנק ובניו וייב לא התעמקתי..אנא אערף..אולי דפש מוד שנות ה90-פאנק פופ,גראנג',פרוגרסיב מטאל וכן,גם רוק כבד" green day-basket case בפאנק פופ nirvana-heart shaped boxבגראנג' dream theater-home בפרוג מטאל guns n roses-knocking on heavens door (cover) ברוק הכבד הרשימה מאד תמציתית וכמובן שכל שיר מאפיין משהו קטן בזמנו...אבל זה בערך...שוב,מאד מתומצת

Kingshit

New member
מממממה?!?!

איך העזת להכניס את basket case כשיר שסימל את הניינטיז?! וגם הרד שייפד בוקס, כמה שהוא טוב, הוא לא שווה שיכניסו אותו לרשימה כזאת...

ketas

New member
אממ תני לי לנסות

שנות השישים הייתי מכניסה משהו של הביטלס...לא יודעת מה. שנות ה70 -בוהימיין רפסודי של קווין, וגם בוב מרלי. שנות השמונים, אין לי מושג. שנות ה90-אואזיס, רק הוט צ'ילי פפרס, לא יודעת מה עוד.

oasisssss

New member
אני אוסיף לשנות ה2000

הניו-וייב בריטפופ, הניו-פסיכדלייה, והניו-מטאל והאימו המג'עיפ המסחרי הזה: performance - surrender Bloc Party - Banquet The Secret Machines - Road Leads Where It's Lead וענארף זבל סטייל סליפנוט, קורן ומי קימקל רומנס.

teaching

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד....

יש להם סגנון די מיוחד... my chemical romance למשל עושים שירים נחמדים לרדיו, אבל לא משהו ממש יחודי.

Mooyan

New member
אני לא מתה על MCR...

הם חלק מכל האימו המעאפן הזה... *כי לחתוך ורידים זה מגניב!*
וגם כמו שאת אמרת, הם עושים רק שירי MTV כאלה, אין להם סגנון מיוחד (בניגוד לKORN)

EnchantedS

New member
חהחה הם ממש לא קשורים ללחתוך ורידים

ומי שאומר את זה ממש לא הקשיב לשירים... אבל עדיין, אני לא חושבת שיש להם מקום ברשימה הזו, כי הם לא ידועים מספיק זמן....

EnchantedS

New member
אוף איתכם, אני לא מכירה שום להקה

שנשמעת כמוהם...! וניסיתי להקשיב לכל ה-פיונרל פור א פרינד- סימפל פלאן- פול אאוט בוי וכל זה, וזה כל כך לא דומה! ברור שאנשים שמסתכלים מהצד ושמעו רק את הסינגלים יגידו את זה- כי הם לא בחרו את השירים שהכי מייצגים אותם בשביל זה... אבל כמו שרשמתי בתגובה אחרת, אני אוהבת את השירים שלהם, אבל הם עדיין לא מוכרים מספיק זמן כדי להיכנס לרשימה כזו....):

למעלה