זקוקה דחוף לעצה

fox28

New member
זקוקה דחוף לעצה

ערב טוב ושבת שלום לכולן יש לי בעייה חמורה ואני זקוקה לעצה אחי מתחתן בעוד שבעה חודשי. הבעייה שלי היא עם חברתו (גיסתי לעתיד)- במילים פשוטות איך לאמר- אני לא סובלת אותה לא הייתה ביננו כימיה למן הרגע הראשון שהכרנו. ניסיתי להיות נחמדה, לשמור על יחס קורקטי למען שלמות יחסי עם אחי- אך המצב רק מחריף. חבל שהוא בחר בה- אבל מה אני יכולה לעשות?? אני פשוט לא סובלת אותה. אין ביננו כימיה בכלל מיכל

אשבל1

New member
היי פוקס

לצערי אין לך הרבה מה לעשות.. עצתי היא לנהל איתה שיחה ולומר לה ישירות שלמען אחיך את מצפה שיהיה כך וכך..... האם אחיך מודע לבעיות? ואם בא לך תפרטי מה הבעיות ויהיה קל יותר לעזור....

למשפחתי הייתה בעיה דומה עם גיסתי

היא בסה"כ בן אדם טוב והיא נורא משתדלת, אבל היא התחילה איתנו ברגל שמאל ומעבר לזה היא מאוד שונה מאיתנו, אין לנו שום דבר במשותף. בסופו של דבר הבנו שאחי בחר בה, קיבלנו את זה וכיבדנו את זה , אז אנחנו לא בקשר של חברות טובות, יש לנו פשוט יחסים קורקטיים. אני מציעה לך שתעשי בכל זאת איזשהו מאמץ נוסף ואם בכל זאת תראי שאין היענות או שעדיין אין כימיה, אז פשוט תקפידי על יחסים קורקטיים איתה, אתן לא חייבות להיות חברות הכי טובות. אני לא יודעת מה טיב יחסייך עם אחיך, אבל לא חושבת שכדאי שתדברי עם אחיך על תחושותייך כלפיה, כי בסופו של דבר הוא בחר בה כאשתו, הוא הרי בכל מקרה יתחתן איתה ואז הוא תמיד יזכור את מה שאמרת עליה.
מקוה שהכל יסתדר, הרי אחרי הכל יש לך רק אח אחד וחבל שתסתכסכו...

ועל כאלה דברים נאמר ...

"אלהים, תן לי את היכולת לשנות את מה שאפשר לשנות תן לי את הכח להשלים אם מה שלא ניתן לשנות ותן לי את השכל להבדיל בין זה לבין זה" . לא נראה לי שיש לך מה לעשות בכיוון של לשות אותה או את אחיך. אין מה לעשות - גיל מבוגר קשה מאוד לשנות אנשים, ובמיוחד כשאנחנו רוצים לשנות אותם כך שיתאימו אלינו. מה כן אפשר לעשות? יש תרגיל שאני משתמשת בו לפעמים פאראדוכסאלית - תנסי לחשוב בהפוך - תנסי להיכנס לנעליים שלה ולחשוב מה יש בך שמעורר את האנטגוניזם שלה. או שלא עונה על הציפיות שלה. למשל - אולי כשיוצא לכם להיפגש - את אף פעם לא שואלת לשלומה וזה מפריע לה? אולי את אף פעם לא לוקחת את הזמן להתעניין באמת במה שהיא עושה? אני יודעת שזה בטח מקומם אותך עכשיו - הרי ברור לך שהיא לא בסדר. אפילו אם זה נכון - חשבי על עצמך. את רוצה לסבול כל פעם שתיפגשו? את רוצה לוותר על פגישות עם אחיך כדי לא לראות אותה? וחוצמזה, בטח יש בה משהו אם אחיך בחר בה ... נסי להתייחס לתרגיל הזה כאל משחק,תתאמני - זה מדהים כמה שהתוצאות שלו יכולות להיות מפתיעות. לפעמים רק טיפה תשומת לב יכולה לגרום לאנשים להיפתח ולהתיידד. מה דעתך? רוצה שנחשוב על זה ביחד?

fox28

New member
תודה רבה על התגובות

כל כך כואב לי עכשיו- עד כדי כך שהלב כואב לי פיסית! הרגשתי כאב פיסי כזה רק ביום שאמי ז"ל נפטרה מה לעשות????????. יחסינו נפתחו ברגל שמאל (מודה שבגללי) ואחרי שהבנתי שפגעתי באחי הסברתי את התנהדותי וניסיתי להיות נחמדה. אלוהים עד שניסיתי אבל כנראה שאם אין כימיה מההתחלה אז הכל אבוד אני לא סובלת אותההההההההההה והכי גרוע שהיא משפיעה, לדעתי, לרעה על אחי. יחסי עם אחי טובים (או לפחות כך היו) - אני הכי קרובה אליו משאר בני משפחתי והנה באה לה הפרינססה וברוב חוצפתה גוזלת את אחי ממנה אוףףףףףףףףףףףףףףףף לא קשה לי גם ככה? אצטרך בחתונה להעמיד פנים דבר שאני לא מצטיינת בו נשבר לי מיכל

פוקסי,

אולי ננסה לפרק את הדברים. האם את יכולה לנסות ולהגדיר מה בה מפריעה לך? האם את יכולה לשתף מה עשית בהתחלה שפגע באחיך? [כמובן, אל תרגישי מחוייבת לענות אם זה לא מרגיש נוח]

אשבל1

New member
היי שוב

רציתי להציע לך , להציע לאחיך להיפגש למשל, פעם בשבוע באיזה בית קפה ישר לאחר העבודה, רק שניכם ולעשות לכם מנהג קבוע בו אתם מקדישים שעה אחת לשני לבד..... תסבירי לו שאת פשוט מתגעגעת להיות איתו קצת לבד(בלי לקטר על חברתו) מה דעתך?

fox28

New member
תגובה

רעיון מצויין- שעלה בפגישתינו הערב סיכמנו שניפגש פעם בשבועיים או בבית קפה או בבית (שלי או שלו או בבית אבא) נראה לי שזה ירגיע אותי שלא אאבד אותו וגם יהיה לנו זמן לבלות ולדבר רק שנינו

vivi322

New member
אני עוברת את אותו הדבר כמעט

שלום אני חדשה בפורום הזה , ובכלל העניין של הפורומים .... אני ממש מבינה אותך, יש לי את אותה הבעייה - אחי הקטן, בן 27 התחתן לפני 10 חודשים עם בחורה שאף אחד מהמשפחה לא סובל, היא הרחיקה אותי מאחי והיינו חברים ממש טובים לפני זה, אין לנו אמא ותמיד הייתי כמו מין אמא בשבילו, והוא יכל לדבר איתי על הכל, והיום זה איננו, הוא כל כך כועס עלי ולא רואה את הצד שלי בכל הסיפור הזה, וזה עצוב לי... בכל אופן, אנחנו התרחקנו מאוד, ואני מרגישה שבאיזשהו מקום איבדתי אותו, ויחסינו לא יחזרו להיות כשהיו - אני מציעה לך לא לעשות את אותה טעות שאני עשיתי, והתעמתתי איתה בכל הזדמנות, כי אחרת תאבדי את אחיך , וחבל.... אביבית

ברוכה הבאה, אביבית! ../images/Emo140.gif

מצטערת על התגובה המאוחרת. את מאוד מוזמנת להישאר איתנו, ואשמח לשמוע עוד אודותייך.

מיכלי../images/Emo24.gif

מכירה את הסיפור.... ותסכימי איצי שאפילו קצת קשה לנו שלחרר את האחים הקטנים שלנו מה"קן". אני התחתן לאחרונה,אומנם איננו מסוכסכים עם רעייתו אבל לפני החתונה ובחתונה המשלמים העיקריים היו אחי ואבי ומצד הכלה שהיא יתומה מאב ואימה חסרת אמצעים אומנם עזרו בשבת חתן והכל אבל התחושה היתה שאנחנו נדחקנו לצד.....ומי שקיבל יחס וצילמו אותו הכי הרבה היו משפחת הכלה.הכלה מצידה לא ממש שיתפה אותי ואפילו לא הזמינה אותי ליום כיף ביום הכלולות שלדעתי היה מגיע לי להשתתף בו כי אמא לא כאן וללכת לסלון כלות ולהנות זה... אז תנשמי עמוק... ותעברי את זה בשלום כמוני.

Ofra m

New member
אם את זקוקה לעיצה - אז תנסי להקשיב

במקום לבכות וליבב שאת לא סובלת אותה תנסי לתקן את היחסים, ואם היחסים שלך עם אחיך חשובים לך - אז תעשי זאת מהר. לפני שאת לא סובלת אותה תנסי לשאול את עצמך מדוע? - אולי את פוחדת שאחיך כבר לא יהיה שלך? - אולי את מקנאה? אם התשובות חיוביות סימן שהרגשות שלך נורמליים אך יחד עם זאת יכולים להרוס לך כל חלק טוב שהיה לך עם אחיך ואת זה את בוודאי לא רוצה להשיג. במידה והחלטת שאת רוצה לשמור על קשר טוב עם אחיך את צריכה שהקשר עם גיסתך יהיה טוב ואת יכולה לעשות שהוא באמת יהיה כזה בסה"כ אני מאמינה שהבחורה לא עשתה לך כל רע.....עכשיו איך עושים זאת? א. נסי לקבל אותה יפה כאשר את רואה אותה כגון מה שלומך מה את עושה בימים אלו וכו'? ב. תבקשי איתה שיחה לבד, שבי איתה בבית קפה ספרי לה מה שאת חשה תאמרי לה כמה שאת אוהבת את אחיך והיית רוצה להיות איתו ואיתה בקשר טוב, תאמיני לי עצם כך שתהיי כנה איתה את תפתחי את ליבה אלייך.....גרשי את האגו מתוכך כי בשיטה שאני מלמדת אותך יש רק מנצחים וזה אחיך גיסתך ואת.....נסי זאת בהצלחה.

fox28

New member
תודה על כל התגובות ועדכון

הי לכולן נפגשתי עם אחי לשיחה- חזרתי לא מזמן ודיברנו במשך כשעה . בכוונה בחרתי בבית קפה ולא בבית כדי שלא יהיה מצב שאתפרץ בכעס היתה לנו שיחה טובה ובה כל אחד שפך את אשר על ליבו. עמדתי בכבוד גם בדברים פחות נעימים ששמעתי עלי (דבר שלא היתי מסוגלת לעשות קודם- הכוונה ללקבל ביקורת). השיחה היתה לא קלה אך פרודקטיבית, אני מקווה. אולי אפגש עם החברה של אחי בהמשך ונדבר- בררר, קצת מפחיד שהרי בקושי החלפתי איתה מילה בשנה וחצי שהם ביחד. סיכמנו לנסות לפתוח דף חדש- כל הצדדים (אני אחי וזוגתו) מעוניינים בכך. אבל זה יהיה קשה וכרוך בהמון מאמץ ורצון מצידי תחזיקו לי אצבעות בנות? הלוואי שהיחסים ישתפרו כי אחי הוא הבן אדם הכי קרוב אלי , אחרי החבר שלי תודה רבה על העצות הלוואי ויהיה בסדר הלוואי

Ofra m

New member
אני שמחה לשמוע על הצעד הנבון שעשית

לגבי ההמשך - את היא שבוחרת איך יהיה אם תבחרי בדף חדש זה מה שיהיה אין לי ספק בכך, אבל כל החוכמה היא התמדה התמדה ושוב התמדה.....בהצלחה רבה לך עופרה.

למעלה