זקוקה בדחיפות ל......

קורין1

New member
זקוקה בדחיפות ל......

חרסינות מהסוג הישן שפעם היה בכל בית (שבורות/שלמות, וצבעוניות) לפסיפס....היכן אני יכולה להשיג זאת? היכן ניתן לימוד את אומנות הפסיפס? אשמח לקבל תשובות... באהבה

פסיפס

היי קורין חרסינות צבעוניות (לא של פעם כי הן היו מגעילות ורק בלבן, תכלת ירקרק, תכלכל וצהוב) את יכולה למצוא אצל כל מחסני וחנויות הקרמיקה . תמיד יש להם שברים שהם זורקים לפח. אם תבואי ותבקשי בנימוס, יראו לך היכן הם זורקים וגם יגידו לך מתי מפנים זבל... אני יודעת שיש משהו ברמת השרון של בחורה בשם אורנה פילץ, אם אני לא טועה. עוד רעיון הוא לאסוף שברי כלים יפים וצבעוניים ואז לרסקם לחתיכות עם פטיש או לשבור אותם עם "ציק-צק" שזה מכשירון מיוחד לחיתוך זכוכית. הגלזורה היא ממשפחת הזכוכית וכך אפשר לחתוך ישר. אני עשיתי בבית פסיפס משברי כלים שאספתי שנים וגם קיבלתי מחברים שידעו על השגעון שלי. יוצא לא מפולס בגלל עגלוליות הכלים, אולם לקיר זה יוצא מטמטם. בעיה נוספת בשברי כלים היא שיש להם גלזורה משני הצדדים אז אי אפשר להדביק עם דבק לקרמיקה כי לא תופס. הפתרון הוא הדבקה עם סיליקון ואחרי יום אפשר לעשות רובה ברווחים. למרות מה שנשמע , הרובה תופסת על הסיליקון ואצלי זה מחזיק מעמד מעל הכיריים כבר כמעט 3 שנים. בהצלחה.

michal_sil

New member
סיגל, אפשר לקבל עוד פרטים על היצירה

?האם יצרת מהפסיפס SPLASHBACK לכיריים? האם הדבקת את השברים ישירות על הקיר או שהדבקת על עץ ותלית כתמונה על הקיר? אשמח להסברים. תודה- מיכל

פסיפס לקיר

היי מיכל האמת שזה היה חלום ישן ושנים אספתי שברים. קסאח אחד עם הנגר ופיצחתי הכל לרסיסים ואחר כך מיינתי לפי צבעים. היו שם כלים וגם שאריות של חנות קרמיקה כולל דקורים צבעוניים שהיו פעם בתצוגה. (נופצו גם הם בהנף פטיש) לימים למדתי לעבוד עם ציצק שנותן אפשרות לחלקים בעלי צורה יותר סדירה ונשלטת. השארתי בין האריחים (15X15) "טבעת" מלבנית ברוחב 7.5 ס"מ שהיה עליה טיח שחור בלבד ללא שליכט פנימי. לקח לי כמה חודשים טובים עד שהייתה לי מוזה והדבקתי. קודם סימנתי על נייר את הצורה. ואז על קרש הנחתי את הנייר וסידרתי מין בערך כזה וגם כאילו... אחר כך נעמדתי עם אקדח סיליקון והדבקתי. אחרי כמה ימים מילאתי ברובה. עד היום, שלוש שנים אחרי זה נראה נקי ויפה , כי פעם בשבוע, כשאני מנקה אני מעבירה וויש עם "פנטסטיק", משאירה ואחר כך שוטפת. כך לא נשאר אף פעם שומן ישן שצריך לקרצף. מאחר והמשטח לא ישר יהיה קשה לקרצף, אז אני לא מזניחה. אני אצלם פעם ואשלח. בשבת עשיתי עוד משהו. נשארו לי איזה מיליון רסיסים. והיה לי סדק בין משקוף הדלת לקיר ובחורף נכנסת רוח (דלת ברזל אז אין "שעלבניה") מילאתי את הסדקון בסיליקון והדברתי שורה של רסיסים שחורים . יצא מגניב, מין אר-דקו כזה. אני שוקלת להמשיך קצת ולעבות את הדקורציה מעל אחת הפינות של הדלת. לא יודעת אם אשים רובה. יוחלט עם ההתקדמות. מה שרציתי לציין זה שהדבקתי על קיר רגיל עם שליכט וצבע וזה נראה לי די מאסיבי. אמנם עם הזמן נראה אם זה לא נופל, אבל נראה לי שלא. אני יודעת שאפשר, לאחר מעשה, (הדבקת האריחים, הכוונה) להדביק על לוח עץ ולתלות, אבל לא ניסיתי מעולם. מקווה שעזרתי

ffm

New member
מציאון סופר קרמיק

עשיתי במטבח משטח (island) מאריחים של 20*20 בכל מיני צבעים ודוגמאות שמצאתי במציאון של סופר קרמיק באזור התעשיה של פתח תקווה.יש להם גם פסיפסים מריבועי זכוכית ודקורים מכל הצבעים והסוגים. המחיר הוא פר יחידה.

קורין1

New member
בטח יקר, הייתי בחנות קרמיקה....

והמחירים בשמים, רק קיר אחד יעלה לי הון תעופות.... בסכום הזה אני יכולה להזמין בעל מקצוע ישאר לי כסף לדברים נוספים. המטרה שלי לעשות פסיפס בעצמי במחיר אפסי ולא להשקיע יותר מידיי כסף. באהבה

למעלה