זקוזה לעזרתכם...

shanshanit88

New member
זקוזה לעזרתכם...

שלום לכולם!
כתבתי פה לא מזמן הודעה אך החלטתי להרחיב אותה ולתת עוד פרטים על מנת שתוכלו לסייע לי.
אני בעלת תואר ראשון בסיעוד בהצטיינות יתרה מאונ' חיפה בשיתוף הטכניון. השנה עמדה בפניי האופצייה להתקבל ללימודי רפואה על בסיס ההצטיינות היתרה במוסד אחד בלבד- אונ' ת"א. ניגשתי למבחן מו"ר ולצערי הוצאתי ציון לא מספק לקבלה.
אני מעוניינת לנסות שוב השנה, בין היתר להגדיל את סיכויי הקבלה שלי ואולי להגיש מועמדות לעוד מקומות פרט לאונ' ת"א.. לשם כך, אני זקוקה לעזרתכם- לאחר הצבא ניגשתי לפסיכו' אחד ובו קיבלתי ציון שאינו מאפשר קבלה לרפואה.
לגבי בגרויות:
תנך 2 יח"ל ציון 92
ספרות 2 יח"ל ציון 91
הבעה עברית 2 יח"ל ציון 88
הסטוריה 2 יח"ל ציון 90
אנגלית 5 יח"ל ציון 83
צרפתית 5 יח"ל ציון 92
מתמטיקה 5 יח"ל ציון 69
ביולוגיה, מדעי החיים 5 יח"ל ציון 85
אמנות 5 יח"ל ציון 92
אזרחות 1 יח"ל ציון 85

מאיפה להתחיל?
אודה לכל העונים מקרב ליבי ורק בריאות!!

PantherettePitz

New member
מנסה לעזור

למיטב הבנתי, אם יש לך תואר את יכולה להתקבל על סמך רקע אקדמי לכל האוניברסיטאות. לדעתי בכל המוסדות או ברובם ציון התואר שלך (שאם הוא בהצטיינות יתרה הוא מספיק גבוה) יכול להחליף את ממוצע הבגרות או להשתקלל איתו. שווה לך לברר אם זה המצב - אם כן את יכולה לעבוד רק על שיפור הפסיכומטרי ולהתקבל לתוכנית ה-6 שנתית כשממוצע הבגרויות שלך מוחלף חלקית או באופן מלא על-ידי ממוצע התואר.

shanshanit88

New member
תשובה ושאלה לגבי ציוני הבגרויות שלי

תודה לך...
לאחר בירור, אוניברסיטת בן גוריון ותל אביב הן היחידות שמאפשרות בארץ קבלה על סמך הצטיינות בלימודי סיעוד: בתל אביב הקבלה היא ללא התחשבות בציון פסיכומטרי ומותנית במו"ר מעל 210 ובבן גוריון דרוש פסיכו' מינימלי של 680.
בנוסף, האם עלי לשפר ציון מציוני הבגרויות שלי? מה היית ממליצה לשפר?

PantherettePitz

New member
הכוונה לא לקבלה על סמך הצטיינות

כל האוניברסיטאות מאפשרות איזשהו מסלול קבלה שמבוסס על ציוני התואר שלך. הכוונה לא שאת מתמיינת בקטגוריה נפרדת ממי שמתמיינים לפי ממוצע בגרות+פסיכו׳, אלא שהאוניברסיטה משקללתאת ממוצע התואר שלך כתחליף לממוצע הבגרות. בחלקן השקלול הוא עם הבגרויות ובחלקן ממוצע התואר מחליף את ממוצע הבגרויות (לפי נוסחה שממירה אותו לסקאלה של בגרות). מה שהתכוונתי הוא שאם סיימת תואר בהצטיינות סביר להניח שהממוצע שלך מספיק גבוה, כך שבשקלול כזה יהיה מקביל לממוצע גבוה ותצטרכי לשפר רק את הפסיכו׳ בלי בגרויות.
לכן, הצעתי להתמקד בשיפור הפסיכומטרי כדי שהמסלול הזה יהיה פתוח בפנייך. אין קשר למסלולים מיוחדים שמטפשרים קבלה רק על סמך ההצטיינות בתואר. מקווה שעכשיו זה מובן.

למעלה