זעקה לעזרה

זעקה לעזרה

אני אם לילד בן 6 וחצי. הילד שלי מאוד נבון אך מאז שעלה לכיתה א' החלו לצוץ כמה בעיות של קשב. הילד יוצא באמצע השיעור בלי שום סיבה ולא מוכן להסביר לאף מורה למה יצא או מה קרה? אני כל שבוע מקבלת שיחה ממורה כזו או אחרת שילדי לא נכנס לשיעור כי לא רצה. שאני שואלת אותו בבית למה לא נכנס אמר כי זה משעמם לו, הוסבר לילד שאין דבר כזה משעמם צריך להכינס לכל שיעור גם אם זה לא מעניין. אך אני חייבת שתעזרו לי למצוא דרך שהילד יפסיק להתנהג כך. גם בבית הוא מתנהג כך אבל אני מצליחה לשבת איתו ומתעקשת איתו לעשות את הנדרש אנא עיזרו לי לעזור לו כדי לא לאבד אותו

גרא.

New member
אלינור174,יכולות להיות כמה סיבות לקשיי קשב

ורכוז במיוחד אצל ילד בן 6 וחצי בכתה א'.יתכן שהוא עדיין חסר בשלות רגשית הנדרשת מתלמיד בגילו, עשויים להיות ליקויי למידה,המקשים על הלמידה,ו/או קשיים בראייה (בעיקר מיקוד ראייה).וישנה אפשרות שהוא סובל מ-ADD, (קשיי קשב ורכוז על רקע נוירולוגי).במצב כזה,בדרך כלל,כדאי להתחיל בבדיקת ראייה אצל רופא עיניים,ומשם לבדיקה נוירולוגית אצל נוירולוג.הבדיקות האלה יעזור להעריך את שורש הבעייה,ומכאן גם להציע מה לעשות.במידה והבעייה מתמקדת רק בחוסר בשלות רגשית,אי אפשר לקדם אותה באופן מלאכותי,זו בעקר שאלה של זמן.

למעלה