זעקה לעזרה

זעקה לעזרה ../images/Emo2.gif

מתלבט קלות... עומד לפני רכישת אופנוע ראשון. (זה יקרה מתי שהוא?) ממי עדיף לקנות? סוכנות יד שניה? אדם פרטי? הגיוני שאופנוע שנת 2007 עבר 4 ידיים? ועשה רק 34,000 ק"מ? בבדיקה ניתן לגלות זיופי קילומטראז'? בסוף אני יקנה BMX

Mr BIG Biker

New member
למה לא הגיוני ?

רשמתי מגילה אבל החלטתי
ארשום בקצרה, שלי 2007 יד4 עם 30Kקמ ש2/3 מהם אני עשיתי... קיימים מקרים מבחינת איפה לקנות כל עוד המקום אמין אין בעיה (יש מקום אחד בת"א שלא הייתי מתקרב אליו גם אם האופנוע שלי היה שם ! אם אתה רוצה במסרים) ואם המוכר מתחייב על בדיקה (מנוע גיר שילדה) לא אמורה להיות בעיה רק חובה לבדוק !!! לי היתה לי בדיקה עדכנית ביד (טרייד) המחיר ניסגר וקיבלתי אחריות 3 חודשים, אני אישית לא וויתרתי על בדיקה של סטפן (המכשיר שילדות) לא כי לא סמכתי עליהם (מכיר אותם אישית) אלא שלא יהיה ספק קלוש ושיהיה לי שקט נפשי ב10000000%

menyroth1

New member
משנה האופנוע "לא המוכר "

גם אם המוכר לא לרוחך והאופנוע כן (לאחר נקיטת אמצעי הזהירות המתבקשים כגון הקשבה "לשקריו " בדיקה מקצועית לאופנוע וכו' ) אז זה לא ממש משנה ממי קנית . משנה שאתה עומד להינות ממנו . ברור שכאשר אתה מוצא אצל דילר אופנוע מן הסתם תשלם עליו יותר מאשר אצל אדם פרטי (שמן הסתם לא הצליח למכור לבדו ופנה לדילר ) , אבל זה ממש נוח , אתה נכנס לחנות ותוך שעה יוצא עם אופנוע בלי הצורך לכתת רגליך לחיפה או לקרית שמונה בעקבות המוכר של אופנוע חלומותיך .

h a j b i

New member
כן, הגיוני

יכול להיות שמספר הידיים נובע מכך שכל מי שהחזיק בכלי לא היה מרוצה ממנו או שהכלי לא התאים לו ולכן גם מכ אותו לאחר שימוש מועט יחסית (מבחינת קילומטראז'). אין עדיפות לאדם פרטי או סוכנות, בשני המקרים אתה עושה בדיקה ואז הכל תלוי במצב הכלי מול המחיר. זיופי קילומטראז? ב- GS שהיה לי החלפתי את השעון אחרי תאונה לכזה עם 5K ק"מ יותר, באותה מידה יכולתי לשים אחד עם הרבה פחות, בשום מקום לא היו עולים על זה. אבל זה שעונים של פעם, אני מניח שהיום כשהכל דיגיטלי הקילומטרז' יושב איפשהוא במחשב מנוע ובטח לא תלוי בהחלפת הלוח שעונים עצמו. בניגוד למני, אני דווקא כן חושב שזה משנה מי המוכר ומה אתה מרגיש כלפיו (אם כי ייתכן ורימו אותו בקניה שלו עצומ והוא אפילו לא מודע לכך). אז ספציפית לכלי שציינת, אם הוא נראה לך והמוכר נראה לך אמין מספיק, תכניס אותו לבדיקה. אם הקילומטרז' זוייף וניתן לעלות על זה אז הפסדת מקסימום מחיר בדיקה, אם זוייף ולא ניתן לעלות על זה והכלי ייצא טוב בבדיקה אז זה אומר שגם מי שיקנה ממך יגיע לאותן התוצאות ואז אין סיבה שלא תקנה אותו.

האופנוע שלי בן שנתיים וחצי

ונסע 13,000 ק"מ בחישוב גס זה יוצא בסביבות 25,000 ק"מ לארבע שנים. גם יד רביעית זה לא חריג.

מנצל"ש - האם יש סוכנויות טרייד-אין מומלצות?

האם יש כאלו שצריך להתרחק מהן? באופנוע הראשון שלנו נפלנו על מוכר יד ראשונה, פדנט ולא "נפלנו". עכשיו, לרוב אלו שאנחנו פוגשים יש כל מיני סיפורים, (האופנוע של "חבר" וכו'...) הקונספט של לקנות מטרייד נראה לי קצת מחשיד, כי בעצם זה לקנות מבנאדם פרטי שלא הצליח למכור מסיבה מסויימת והסכים שיישחטו לו את הצורה בטרייד. האם אני סתם פרנואיד?

מיצו

New member
לא בהכרח. יש כאלה שעושים טרייד מסיבות

אחרות. לגבי סוכנות - אני אישית ממליץ על מוטו דיל, מהכרות אישית.

gilwalla

New member
אין לי שום דבר לכאן או לכאן עם מוטודיל

רק תברר עם סטפן אם הוא בודק כלים שלהם - נאמר לי שלא כך.

גילוי נאות?

את סומכת עליה כי את רק לקוחה מרוצה או שאת חברה בגוף שיש לו קשר עיסקי כזה או אחר עם פרפר?

h a j b i

New member
כל הסוכנויות אותו דבר

ההמלצות פה או האזהרות מתבססות לרוב על עסקה אחת, גג שתיים שנעשו איתם. סיכוי לא רע שהמוכר ש"עבד" עליהם או שהיה איתם הוגן כבר בכלל לא שם. תעשה סיבוב בת"א בכל הסוכנויות וחפש כלי כמו שאתה רוצה במצב טוב, אם הכל נראה לך, קח אותו לבדיקה המקום אחר שלא קשור לסוכנות בה מצאת אותו.

Choia

New member
זאת שאלה קשה

לכולם יש איזה עסק שהם נדפקו ממנו ולא יחזרו אליו. כל עסק עושה טעויות ויהיה מי שישתמש בפורום לנקמה שלו באותו עסק. יש גם סיפורים על מוכרים פרטיים לא אמינים או כאלה שרצים אחר כך לפורום לספר איזה פראייר הם מצאו. יש כאלה שיודעים על תקלות ולא מספרים עליהן. ויש כאלה שבטוחים באמונה שלמה שהכלי במצב מצוין ובבדיקה מתגלה שהוא על סף הנבלה. אנשים מוכרים לטרייד כי לפעמים אנשים באמת לחוצים על כלי חדש או על כסף ולא מצליחים למצוא מישהו שיקנה מהם את הכלי. זה קרה ליוסיסקי עם הסילברווינג שלו. כמו שאמרו לך, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לשלוח את הכלי לבדיקה. בהצלחה!

למעלה