זעמן כחול

אילון פ

New member
ממממ... יש לי שאלה בקשר לזה.

(לאו דווקא לכותבת ההודעה שאליה אני מגיב, אלא למומחי הפורום) בהנחה שאין שום פרצה, שדרכה התוכים יכולים לברוח, איך זה שהנחש נכנס לכלוב דרך הרשת, ויוצא דרך אותה רשת בדיוק, רק שיש לו ציפור בבטן, שגם כשאר אינה מצופה בנחש, לא עוברת בחורים של הרשת הזאת?!

יעל71

New member
אני לא מומחית, אבל מתוך נסיון שלנו

הנחש בלע את הציפורים, כנראה עבר שלב מסוים של עיכול והקיא את מה שנשאר מהן, ואז יצא מהרשת. ומדהים שברשת עם חורים לא גדולים הוא הצליח להכנס ולצאת!! הוא אפילו הקיא את התוכי שהיה לו ברגע שהוא הרגיש שהוא בסכנה, כשהוא חש באבי ומיהר לצאת מתוך הרשת (אבל אז הוא נלכד..)

naja

New member
הוא לא יוצא.

הוא נשאר בכלוב מספר ימים עד שהנפיחות יורדת. אם מטרידים אותו הוא יפלוט את התוכי ואז ימלט.

יעל71

New member
אבל זה בדיוק הקטע המדהים,

שהוא לא נשאר מספר ימים בכלוב של התוכים, אחרת כבר בשנה שעברה הוא היה נתפס, הוא רק בלע אותם, אולי עיכל קצת, הקיא ויצא מהכלוב, השאיר אותם כך בכלוב.

naja

New member
הוא לא נשאר כי הפחדתם אותו.

אם הוא לא היה רואה אתכם הוא היה נכנס לאחת מתיבות ההטלה וממתין שם מספר ימים. מאחר והוא ראה אתכם, הוא נלחץ וכשנחשים נלחצים הם בד"כ פולטים את המזון.

יעל71

New member
אני לא מתכוונת לפעם האחרונה

בה הוא נתפס, אלא למשך השנתיים - שלוש שהוא נהג לבוא ולאכול את התוכים, ולברוח מבלי שמבחינים בו. ואבי ביקר את התוכים מספר פעמים ביום, אז אי אפשר להגיד שלא הבחנו בו. בכל אופן, מה שאני אומרת זה שבעיניי זה פשוט מופלא, שהוא בא, אכל, הלך וחזר חלילה מבלי להשאר על מנת לעכל את התוכים. (פרט לפעם אחת בה הוא נשאר בתא ההטלה של התוכים, ואז אבי הבחין בו, אך הוא הצליח לברוח).

naja

New member
זה לא בהכרח אותו הנחש.

בעבר כשגידלתי תוכים, יצא לי להרחיק 7 זעמנים שחורים בקיץ אחד מהכלוב או סביבתו, ובודאות לא מדובר באותו נחש מאחר והם שוחררו רחוק מאוד.

יעל71

New member
ייתכן מאד שזה כן אותו נחש ולו רק

בגלל שבאופן קבוע הוא בא לכלוב מסוים (ויש מספר כלובים בגינה), וגם לפי מה שהבנו מדבריכם, ומנסיון התאור שלי כשביקשתי את עזרתכם בפעם הראשונה, הנחש שנה שעברה היה צעיר, עם נקודות לבנות, עכשיו הוא התבגר וכולו שחור מבריק. ואולי באמת זה מספר נחשים.. ואללה לא יודעת, רק שסוף סוף אין יותר תוכים מתים..

naja

New member
סיפור קצר....

בשנה שעברה לכדתי נחש צפע מתבגר בתוך כלוב של תוכים. למחרת, באותו כלוב של תוכים לכדתי עוד אחד, מעט יותר גדול. כמו כן, היה לי מיקרה שבו נתגלו שני נחשי צפע בכלוב של תוכונים לאחר שכל אחד בלע תוכי ובסריקה קצרה התגלה צפע נוסף בתוך הגג של הכלוב. כשיש מקור מזון, ינצלו אותו כל הנחשים שיגלו אותו.

יתכן והוא מצא פירצה בכלוב שהתוכים

לא מצאו או לא מסוגלים להגיע אליה, וממנה הוא נמלט בכל פעם.

יעל71

New member
גם המחשבה הזו עלתה ונבדקה

ואבא שלי הוא איש מאד פדנט, אז אין חורים ברשתות שלו
כנראה שהנחש פשוט מצא דרך להכנס לכלוב הזה מבלי שאנחנו יודעים איך.. אין לי מושג

etay983

New member
יש לי פתרון לתעלומה..

בקשר לתהייה שהועלתה כיצד הנחש בולע את התוכים ומצליח לצאת דרך פרצה שהתוכים לא מצליחים לצאת ממנה- ובכן כל מי שמגדל נחש בוודאי ראה כי כאשר הנחש בולע את טרפו,לחץ שריריו לוחץ על הטרף ומקטין את נפחו (הטרף מתארך בתוך גופו של הנחש כפיצוי) לכן..אין לפסול את האפשרות שנחש שבלע תוכי יוכל לצאת דרך חור שתוכי לא יכול לצאת ממנו..לא?

BabaGee

New member
אין צורך ללכת מקצה אחד לשני !

אם אתם לא מזהים נחשים אז בבקשה אל תנסו לתפוס אותם. אנחנו לא אוהבים כשאנשים הורגים נחשים אבל אנחנו גם לא אוהבים שנחשים הורגים אנשים אז אנא ממכם, או שתעזבו אותו לנפשו והוא בסוף ילך (גם ככה יש סביבכם כמה נחשים אפילו אם אתם לא נתקלים בהם) או שתנסו להבריח אותו בעדינות תוך זהירות מקסימלית או שתקראו ללוכד אבל ממש אין צורך להגיע למצב שהוא לא יתלפף לכם על היד או שהוא בכלל יהיה אצלכם ביד (הליפוף עם נחשים ארסיים הוא לא הבעיה הכי גדולה כשניתקלים בהם
)

naja

New member
אני מסכים עם אילון ובאבא.

אל תנסו ללכוד לבד, זה לא שווה את הסיכון. הרגע לכדתי נחש אצל מישהו שטען שהנחש זהה לנחש שלכדתי אצלו לפני שבוע. אז לכדתי זעמן זיתני והיום לכדתי נחש מים משובץ-שני נחשים ממש לא דומים..... הבחור בכלל שקל אם להזמין אותי או ללכוד אותו בעצמו.... בקיצור, הפיתרון הטוב ביותר הוא לקרא ללוכד מקצועי שיגיע כמה שיותר מהר.

naja

New member
../images/Emo6.gifפעם הבאה הכלב ההוא יחכה שעה.....

gaichuk

New member
אז ככה?

תוכל להסביר איך ולמה צפעים מושכים זעמני מטבעות? ואם כבר, אז למה אתה חושב שהנמיות נמשכות לנחשים ולא לעופות והמכרסמים מלחתחילה ? הרי הם יותר קולניים וריחניים.

למעלה