זעמן כחול

יעל71

New member
זעמן כחול

שלום לכם, לפני הרבה זמן פירסמתי פה בקשה לעזרה בנוגע ללכידת נחש שטורף לאבי את התוכים שלו. אז הנה התחילה שוב העונה ושלשום אבי הצליח לתפוס אותו, ומסתבר שמדובר בזעמן שחור. כמו כן, לפי תמונות שהסתכלנו באינטרנט, היה עוד נחש יחסית קטן, שהכלב מצא, וכנראה שמדובר בזעמן כחול. ניסיתי למצא פרטים בנוגע אליו, האם הוא ארסי או לא. אודה על כל מידע בנושא, סוף שבוע נעים
יעל

alsid

New member
לא הוא לא ארסי

זעמן כחול הוא נחש מאוד יפה אני בספק אם מצאתם באמת זעמן כחול אבל אולי ברח למישהו בכל מקרה זעמן כחול הוא שייך למשפחת העמנים והכל הזעמנים הוא אינו ארסי ואין מה לידאוג הכי חשוב שלא להרוג את הנחשים אלא ליתפוס אותם ולשחרר במקום מרוחק וכמה שיותר נוח להם במקרה שלך עדיף איזו חורשה או שטח גדול בעל שיחים ומקומות מסתור

יעל71

New member
אני מצרפת תמונה

לפי הזיהוי של אבי, זה הנחש הקטן שהופיע בגינה, כמו כן לפי מה שכתוב באינטרנט זה הזעמן הכחול. האם אכן כך?

BabaGee

New member
אכן כך ....

הנחש הזה הוא בהחלט זעמן כחול אבל זה נחש שלא ניתן למצוא משוטט חופשי בארצנו הקטנטונת . (הוא לא חי כאן) את היד שבתמונה לעומת זאת ניתן למצוא בארץ וסביבת הגידול שלה היא ב"ש
)כמו שאת רואה את היד הזאת אז היא בכבודה ובעצמה נהגה פעם לכתוב הודעות בפורום הזה
)

יעל71

New member
מה שנקרא, איזה עולם קטן.. ../images/Emo9.gif

אז איך זה שנחש כזה היה בגינה שלנו, לפחות לפי התאור של אבי, והוא די בטוח שהנחש נראה כזה, מה גם שבעצם הרגנו אותו..

יעל71

New member
במחשבה שנייה..

אולי הוא פשוט עוד נחש ממשפחת הזעמנים..

לא יפה

חבל מאוד שהרגתם אותו (לי בכל אופן) ובאמת נדיר מאוד להיטקל בזעמן כחול בארץ אני מחפס שנים ולא ראיתי היה נחמד לו היית מצלמת את הנחש כי מנחם יותר לשמוע שבן אדם הרג צפע ולא צפע הרג בן אדם ואני כותב זאת למרות האהבה שלי לנחשים במיוחד לצפעים

יעל71

New member
את כל המידע שאתם כותבים פה

אני מעבירה לאבי, כך שבפעם הבאה נדע מה סוג הנחשים, אם הם ארסיים או לא, וכך אבי יוכל לתפוס אותו ולשחרר בשדות, במקום להרוג. סך הכל הנחש הקטן, שעכשיו אני מבינה לא היה זעמן כחול, אבל אולי באמת תלום קשקשים, הגיע באמצע הלילה לגינה, והכלב לא הפסיק לנבוח עליו, עד שאבי בא אליו וההמשך ידוע. בנוגע לגידור, כל הכלובים מגודרים ברשת לא צפופה במיוחד, אך במקביל גם לא בדיוק עם חורים גדולים, אחרי הכל מדובר בתוכים קטנים. כמו כן, היו שני שלווים בכלוב על האדמה, אבי מצא אחד מהם ללא ראש והשני כנראה מת מהתקף לב, לא נראתה בו פגיעה כלשהי. האם הם הותקפו על ידי נמיה או איזו חיה תקפה אותם? האם יש סיכוי שאותו זעמן שחור שתקף את התוכים גם תוקף שלווים בצורה שכזאת? תודה על כל תשובותיכם

naja

New member
שליו בלי ראש.

קרוב לודאי נאכל ע"י חולדה. הנחש שאוכל לכם את התוכים בולע אותם בשלמותם וכך הוא יעשה גם לשלוים. הפתרון היחיד הוא לרשת מחדש את הכלוב עם רשת צפופה יותר. זה יאפשר כניסה של נחשים קטנים בלבד שלא מסוגלים לאכול תוכון בוגר, מכסימום גוזל.

alon8888

New member
מסכים איתך על ההבחנה

בקשר לטריפה של חולדה מניסיוני אני יכול להעיד שחולדות מסוגלות גם לטרוף תרנגולות ע"י פגיעה בצווארן ואכילת הראש בלבד. הנחש אינו ניראה דומה כלל לתלום קשקשים לא במבנה הקשקשים לא ב"גבת העין" ולא בצבעים של העיניים והגוף.

יעל71

New member
תודה ../images/Emo13.gif

העברתי לאבי את המידע לגבי החולדה, הוא אמר שזה מאד יכול להיות כי בשדות לידנו הוא ראה חולדות.

gaichuk

New member
זעמן כחול נדיר בארץ?

חשבתי שהוא לא קיים כאן בכלל...

אוקיי אז ככה

לפי שרשרת המזון בטבע עופות ומכרסמים מושכים כמעט את כל סוגי הנחשים כולל צפעים (זהירות) שמושכים נמיות וזעמני מטבעות שמושכים אליהם את הבא אחריהם בשרשרת המזון גודור ורישות טוב טוב יכול למנוע בעיות רבות אני מגדל כמעת כל סוג של בעל חיים ולא קרה אצלי מקרה שנחש תקף חולדה או תוקי בלי שאפשרתי זאת יעוץ עם מדביר ולוכד נחשים יכול לעזור בפתרון הבעיה

alsid

New member
צר לי אבל זה ממש לא תום קשקשים

אביך, אני מבין, אינו מבין גדול בנחשים הוא אולי בטוח שהוא ראה זעמן כחול אבל זאת לא אפשרות אני מאמין שהוא ראה זעמן רק לא את זה הוא כנראה ראה זעמן זיתני אשר בעל אותו ברק על האור ובלילה אפשר מאוד להיתבלבל ביניהם חפשי תמונות של זעמן זיתני ואז תנסו לקשר בינהם ובאמת חבל שאבא שלך הרג את הנחש

יעל71

New member
בעקבות כל המידע שאמרתם פה

ושהעברתי לאבי, הפעם הבאה שהוא יראה נחש הוא יתפוס אותו וישחרר בשדות. אך עלתה בו השאלה איך אוחזים נחש כדי שלא יתלפף סביבו? בנוגע לסוג הנחש השני שאבי תפס, כנראה שהוא פשוט ממשפחת הזעמן, ולא אנחנו לא מבינים בנחשים, לכן כל השאלות. ועכשיו לפי תשובותיכם אנחנו מבינים שאין ממש סיכוי שהוא זעמן כחול. בכל אופן, השגתי היום ספר בנוגע לזוחלים ונחשים, כך שאראה לו ויכול להיות שנמצא את הנחש הנכון.

אילון פ

New member
דבר ראשון כל הכבוד!

כל הכבוד על ההתעניינות! שנית, איך אוחזים נחש כדי שלא יתלפף סביבכם? לא אוחזים. אם הנחש נראה בבית,מומלץ לסגור את החדר שבו הוא נראה ולקרוא ללוכד נחשים מוסמך. אם הוא נראה בחצר, אין יותר מידיי מה לעשות, אלא אם כן הוא במקום שהוא לא יכול לברוח ממנו.

יעל71

New member
הזעמן השחור שנהג לאכול דרך קבע

את התוכים שלנו, היה בגינה , לא בתוך הבית, כך שאם לא תופסים אותו במיידי, הוא פשוט בורח ומתישהו חוזר לאותו כלוב בדיוק, על מנת לאכול. כולי תקווה, שאין עוד נחשים בסביבה, ושהתוכים יחיו מעכשיו בשקט, ושזה אותו נחש שחזר שוב ושוב קיץ אחר קיץ לאותם תוכונים. המון תודה לכולכם.
יעל

למעלה