זעם נרקיסיסטי

trawler

New member
זעם נרקיסיסטי

קרוב משפחה שלי, שאני קרובה אליו מאוד, תיסכל (ועדיין מתסכל) בהתנהגותו את כל שאר בני המשפחה, ואני בראשם. אמנם, האינטרנט הוא לא הכלי הכי מדוייק לדברים האלה, אבל בעקבות קריאה על הנושא, אני מאמינה שהוא באמת ובתמים סובל מהפרעת אישיות נרקיסיסטית. הדבר שהכי עורר את חשדי היו התקפות הזעם הנוראיות שלו על דברים פעוטים. התגובה הטבעית שלו היא מייד להשפיל ולקלל, לצרוח ולאיים על כל מי שמסביבו, במיוחד הקרובים אליו במשפחה. לפי כל הדיעות, מדובר בתגובות קיצוניות למצבים שלפעמים אינם קשורים אליו בכלל. והופ, אחרי זמן מה, פתאום כאילו כלום לא קרה והוא חוזר לקדמותו. כאילו אנחנו אמורים לשכוח את כל הדברים הנוראים שהוא עשה. זה מצער לומר, אבל אחרי שנים כבר "התרגלנו" להתנהגות הבלתי נסבלת שלו - אבל זה לא אומר שזה קל. כמובן שאין מה לדבר איתו על לקבל טיפול, כיוון שלדעתו הוא מושלם, ואילו הבעיה היא בנו. כיוון שאני קרובה אליו מאוד וניהלנו אלפי שעות של שיחה, אפשר לומר שאני מכירה אותו היטב. ולמדתי, שברוב המקרים, התפיסה שלו לגבי מערכות היחסים במשפחה (ובכלל) היא מאוד מעוותת - אבל כמובן שהוא לא חושב ככה. העניין הוא, שלמרות שאנחנו "התרגלנו", עדיין קשה להתמודד עם אדם כזה. בתקופות הזעם שלו, זה אפילו בלתי נסבל (אני לדוגמא מנתקת איתו מגע). ולמרות שאני יודעת שאין טעם להתייחס להתנהגות שלו, לפעמים זה עדיין פוגע. יש לו את היכולת המופלאה לדעת בדיוק מה הנקודה הכי רגישה וללכת עליה. מה כדאי לעשות עם אדם כזה? במיוחד אדם ש(לדעתי) אף פעם לא יודה שיש לו בעיה? אני לא שואלת רק עבור עצמי, אלא גם עבור שאר המשפחה.

גרא.

New member
trawler,על פניו,קשה לי לקבל את הגדרת הבעיות

של קרוב המשפחה שלך שאת קרובה אליו מאד.טעות נפוצה,כפי שגם את התיחסת אליה,לאבחן התנהגות ועוד של קרוב משפחה,ע"פ מקורות באינטרנט.לאבחן בצורה לא מקצועית,לקטלג אתהתנהגותו ותגובותיו, ולהגדיר כפי שהגדרת,"זעם נרקיסיסטי"..הגדרה כזו,לכאורה סגורה,ואינה מתחשבת באפשרויות אחרות שאבחון מקצועי,יתכן שיגלה אותן.מאידך,כשהוגדרה קטגוריה,כל ההתיחסות אליה,היא בהתאם לנכתב עליה באינטרנט,לעיתים,פרשנויות שאין להן בסיס.לגופה של התנהגותו של הגבר הזה,נראה שסף התסכול שלו נמוך במיוחד,והוא מתוסכל על נקלה.וכפי שידוע,התגובה המשחררת תסכול,היא תוקפנות.בלא קשר הכרחי לכך,את מתארת תפיסת עולם לגבי ערכי המשפחה,מאד מעוותת,והשאלה שאפשר לשאול,האם זה קשור לחינוך שקבל בבית,ולנסיון החיים שלו,או שזה מייצג הפרעה באישיותו.העובדה שהוא לא מודע להתנהגותו, לא מוכן להודות שיש לו בעייה,אינה תומכת כפי שכתבת באפשרות שהוא יהיה מוכן לגשת לטיפול בשל כך. אבל,כאדם בוגר,מעל גיל 18,הוא יכול להתנהג כרצונו,כל עוד אינו פוגע באחרים ובזולתו,והתנהגותו אינה פסיכוטית,ומותר לו לסרב לקבל טיפול אם אינו רוצה בכך.כך שאי אפשר לשקול ברצינות את האפשרות המאד לא סימפאטית של אישפוז בכפייה.מה שאפשר לחשוב עליו,אולי,זה להביא לביתכם פסיכולוג או פסיכיאטר שינסה לשוחח איתו בכדי לגרום לו להגיע לטיפול.אם יש לבחור חברים טובים,החושבים כמותכם אולי מי מהם יוכל לעשות את העבודה.מעבר לכך,קשה לי לפחות לפי שעה,למצוא פתרון הולם.

לא ניתן לעזור לאדם שלא מבין שיש לו בעיה

למרות כל הקושי הברור שבהתנהגות כזו, בעיני אין דרך לשנות אדם שלא מבין שיש צורך לשנות משהו. מה שאת לא מצליחה להסביר לו - החיים כבר ילמדו אותו בדרכם. כאשר אנשים משלמים מחיר כואב על ההתנהגות שלהם - אז הם נוטים לעצור ולשאול "מה לא עובד?". ואם הם אמיצים ונחושים מספיק- הם עושים עבודה ולומדים לשנות התנהגויות ודפוסי חשיבה. ניסיוני מלמד אותי בכל פעם מחדש שלא ניתן לתת חוכמה לאדם שלא מעוניין לקחת. שחררי את הניסיון, זו לא האחריות שלך. זו אחריות שכל אדם צריך לקחת על עצמו קודם כל. מקווה שעזרתי...

למעלה