זעזוע בחברון

מומילה

New member
זעזוע בחברון

ובשכונת רמות וגלילותיה

בחור טוב מהשורה הראשונה נעלם ביום בהיר אחד מהישיבה ומהעולם החרדי, [לכאורה] בלא שאף אחד מסביבתו הקרובה ינחש מה הולך לקרות.

לך תדע כמה זמן הוא היה אנוס, ואולי איזה כברת דרך נעלמה הוא עבר כאן בפורום.

ליבי ליבי
החיים קשים

מומילה

New member
מה שהבנתי מקרובים אל החלל

הפעם זה בא ב'בום' אחד גדול והסובבים היו בהלם
מה שאומר לכאורה שהוא עבר תהליך בלא מכר ומודע.

בכל שנה מאות בחורים יוצאים בשאלה

חלקם הלא מבוטל נחשבו לבחורים רציניים ולמדו בישיבות עילית. באמת שאין פה שום סיפור מעניין.

מומילה

New member
לא חושב שהגזמת?

בכל שנה ? מאות ?
אני לא נראה לי גר באנטרטיקה וזה שנים לא שמעתי על בחור טוב שטייל להנאתו מ"איגרא רמא ל..."

עובדה שבחברון היו בהלם,
לא נשכח שחברון היא מה''שפיצים'' של עולם הישיבות

את המקור למספרים שלי

הצגתי בפורום מספר פעמים. אתה מוזמן לחפש.

אני למדתי בחברון לפני כעשור ומכיר כמה יוצאים בשאלה מכל מחזור בתקופתי, וחלקם בהחלט נחשבו ל"שפיצים" של הישיבה.

הלנצח

New member
אין טעם לפתוח שוב את הדיון בשאלה מיהו חרדי

מבחינת התענייניות החברים דפה באחוזי היציאה.
רק בקיצור למי שלא ראה עדיין.
למונח חרדי, כמו לרוב המונחים המגדריים, יש יותר מהגדרה אחת.
כל דיון יכול להתייחס להגדרה אחרת.
כשאנו רוצים לדעת מה אחוזי היציאה בשאלה במה שכונה כאן ההארדקורד החרדי, עלינו לבדוק את הנתונים שם ורק שם.

עכשיו אשאל אותך, מילטון, שאלה הרבה יותר פשוטה.
כמה, לידיעתך, או הערכתך, נושרים מכל מחזור בישיבת חברון.
זו שאלה פשוטה יחסית לבדיקה.
אני חושב שעדיין, כל יוצא הוא אטרקציה (בעיני חיובית, בעיני הנשארים, פחות) וגורם לזעזוע.
אם אני טועה, בנקודה זו, אנא תקן אותי.

אני חייב להוסיף שאני מסכים לגמרי כי היוצאים מישיבות העילית, נמנים, בחלק לא מבוטל של המקרים, על האליטה החברתית והלמדנית.

מהניסיון שלי

בתקופה שבה מחזורים מנו כ-150 בחורים, מכל מחזור יצאו בשאלה כחמשה בחורים, ואני שב ומזכיר שזה בהכרח חסם תחתון כי מפעם לפעם אני מגלה שמישהו שלמד איתי בישיבה יצא בשאלה גם כן מבלי שגיליתי על כך במשך שנים.

אני חושב שהסיבה שמרבית הסיפורים לא מחוללים רעש היא שהאינטרס של היוצא הוא להשתיק את הפרשה, ולכן הוא דואג לעשות את זה בצורה שלא מעוררת יותר מדי תשומת לב.

הלנצח

New member
זאת אומרת בין 3 ל-5 אחוזים. אינשאללה

כה יתן השם וכה יוסיף.

ובקשה קטנה מהיוצאים.

עד כמה שזה אפשרי מבחינתכם, אנא היחשפו נא.
יוציא ומוציא את הרבים כאילו הוציא עולם מלא.
כמובן, עד כמה שהדבר אפשרי.
חייך קודמים.

ההשפעה מחלחלת בכל מקרה

אמנם יותר לאט, אבל עדיין מחלחלת.
כיוון שהמאסות של היוצאים הולכות וגדלות אף אחד כבר לא מצליח להתעלם מהתופעה, ולכן אני לא חושב שדחוף במיוחד שכל אחד יצא בקול רעש גדול.

הלנצח

New member
בשלב זה ניתן להסתפק רק בידיעה

לא רעש ולא גדול.

אינני טוען ואינני דורש מאף אחד כלום.
רק מפנה תשומת לב.

מומילה

New member
מכחיש באופן מוחלט

מהמחזור הכולל של הישיבות שלמדתי שכולל למעלה מ150 בחורים אין אפילו 3 בחורים.
אז משהו פה לא מסתדר. [אולי חברון שונה?]

אולי אתה מדבר על כאילו שיצאו בשאלה אחר סיום הלימודים [וזה אני לא יכול לדעת כי לא שמרתי קשר עם כל הבוגרים] אבל זה טענה מופרכת מצד אחר , בסביבת חיי המקרים האילו נשמעים בתדירות נמוכה יותר
משהו כמו אחד למאות

מה זה "סיום לימודים"?

אני לא יודע איפה אתה למדת, אבל בישיבה שאני למדתי בה (עד כמה שידוע לי יש ישיבה אחת בלבד שבוגריה קוראים לה "חברון" בלי תוספת) הלימודים הסתיימו כשהתחתנת או כשעברת ללמוד בישיבה אחרת. כמעט כל מי שאני מדבר עליו עזב לפני הנישואין, אבל בהחלט יתכן שאנשים חשבו שהם פשוט עברו לישיבה אחרת.

בכל מקרה, אני לא חש צורך להתווכח איתך. באופן לא ממש מפתיע ההתרשמות שלנו שונה, ולכן אני שב ומציע להסתמך על מחקרים אובייקטיביים ולא על חוויה אישית.

מומילה

New member
נישואין כמובן

וזו הייתה כוונתי

אני לא למדתי בחברון [כתבתי שאולי חברון שונה בזה משאר ישיבות]

מהם המחקרים האובקטיביים?

יש לי אפילו צורך לא להתווכח, אני לא מכחיש את הנתונים 'שלך' רק הנתונים שלי שונים, מעניין באמת לדעת מהם העובדות המדויקות.

ולגבי חברון - לא הבנת אותך נכון

חשבתי שאתה מציע שאולי אני מתכוון לחברון שונה משלך.

למעלה