זנות או חברה אחרת...

מור ד

New member
זנות או חברה אחרת...

יש סיפורים מזעזעים על ילדים שעובדים ללא תנאים סוציאלים במזרח הרחוק, אבל הופתעתי לגלות, שלילדים האלו אין אלטרנטיבה, מדובר בעבודה קשה עם שכר נמוך או זנות ותעשיית פורנו רחבה של המזרח הרחוק. אל תשכחו גם שלצער כולנו, יש פחות כסף בעולם שמשתכרים בו לחודש, מאשר אנשים שיכולים לחיות בתנאים מינימלים, יש פחות קלוריות שנאכלות ביום מאשר תצרוכת יומית לאדם...

zooey

New member
השאלה היא למה אין להם אלטרנטיבה

ואין להם כזו בגלל שהחברות משלמות כסף לממשלות של אותן הארצות על מנת שיפקיעו שטחים שהיו מיועדים לחקלאות לטובת המפעלים. בנוסף לזה הם עושים הכל על מנת לדאוג לכך שלאנשים לא תהייה ברירה מלבד לעבוד במפעלים שלהם.

פלטינה

New member
זה בדיוק כמו

שבארץ יש הרבה מאוד מובטלים. ולמה? כי הישראלים לא רוצים לעבוד בעבודות שחורות. ולמה באמת, (אבל באמת, לא כאילו) הישראלים לא רוצים לעבוד בעבודות שחורות? כי משלמים להם רק שכר מינימום. ולמה משלמים לישראלים המוכנים לעבוד עבודות שחורות רק שכר מינימום? כי את יתרת השכר סוחפים לכיסם סרסורי עבודות שנקראים בטעות בישראל: "חברות כח אדם". אם נפרק את הפלונטר הזה ונחזור לפשטות ונאסור על סרסורי עבירה אלה את פעילותם הגזלנית אז יהיה המצב כך: את הכסף שהמעסיקים משלמים לסרסורים אלה, יוסיפו למשכורת המינימום של מי שמוכנים כן לעבוד בעבודות שחורות. לעובדים תהיה יותר מוטיבציה לעבוד. אנשים נוספים (=מובטלים) ירצו גם כן לעבוד בעבודות שחורות. המעסיקים ירויחו עבודה הנעשית מכל הלב. האבטלה תרד בצורה דרסטית. המשק במדינה ירויח מזה ויתפתח, במקום שאותם סרסורים החיים על גבם של העובדים בזיעת אפיהם, יגזלו את העובדים. כך כולם יצאו נשכרים, ואותם העומדים בראש הסרסורים יחפשו להם תעסוקה יותר מכובדת מאשר לחיות על גבם של העובדים שכן רוצים לעבוד אך אינם מוכנים ובצדק, לעבוד במשכורת רעב. זו הלוגיקה, וראשי המדינה מסרבים להבינה!

zooey

New member
אם יאמרו לך עכשיו שיתנו לך משכורת

של 4000 נטו שקל בחודש שזו משכורת מכובדת בימינו. אתה תנקה רחובות? אתה תלך לעבוד בבניין? רוב האנשים במערב לא. אני מסכים איתך שזה לא טוב ורצוי שיהייה אחרת אבל לא תצליח לשנות את זה. אנשים בכל המערב לא מוכנים לעבוד בעבודות האלו מכיוון שהם מלידה מחונכים שהעבודות הללו לא לרמתן. חברות כח אדם נוצרו כדי לחסוך בעלות לחברות המעסיקות. אני מסכים איתך שהן מנצלות עובדים ונגדם חייבים לחוקק חוקים, או יותר נכון לאכוף אותם כי חוקים כבר קיימים.

פלטינה

New member
בוא אגיד לך

שבאחת הערים בארץ (לפחות, אם לא גם בערים נוספות) משכורתם של עובדי התברואה (אלה שהולכים ומרוקנים את פחי הזבל אל תוך משאית האיסוף) החא משכורת די גבוהה. ואתה יודע מה? ידוע לי שיש "תור" הממתינים להתקבל לעבודה זו. לא יאומן, נכון? בעיני זה לא פלא, כי כפי שאני מאמין, שלו היה תיגמול טוב ביחס למאמץ ולהשקעה, ולא מתוך ניצול, היו קופצים גם על עבודות "שחורות". מה יותר שחור מ"לעבוד בזבל"? לדעתי שוב, חברות כח האדם, הם בין הסיבות המרכזיות לאי רצון לעבוד! צריך להסתכל על זה ולבדוק בעיניים משוחררות מדעות קדומות ומשטיפות מוח קפיטליסטיות.

zooey

New member
איך אתה משווה בכלל

עובדי תברואה עובדים שעות מועטות ומקבלים תוספת בושה מיוחדת או משהוא כזה. שלא לדבר על זה שחלקם שוכרים עובדים זרים שיבצעו את העבודה בשבילם. מי נכלל ברשימות הללו? הלא אתה אל באמת חושב שתקח 500 אלף איש שלא עובדים ותורה להם לעבוד בפינוי זבלל, בניין, או ניקוי רחובות. זה גם יפגום בכל הדגם הקפיטליסטי שמנסים לבנות פה. ההוצאות על עובדים יעלו פלאים ולקבלנים לא ישתלם יותר לבנות ולחברות לא ישתלם יותר לעסוק בתברואה בקבלנות

monkilita

New member
לא בכל המערב

ואולי זה אפילו רק בארץ ובמקבילה הגדולה - ארה"ב. יש מקומות שבהם להיות נהג משאית זה מכובד, כל דבר שאתה עושה זה מכובד, ללמוד באוניברסיטה זה לא חייב להיות חלק ממסלול החיים שלך, בארץ יש תבניתיות שכזו: צבא, טיול, תואר(ורצוי תואר שכולם לומדים, לפי איזה טרנד - משפטים, מחשבים וכו´). אני לא חושבת שככה זה גם בשאר המקומות בעולם. לא באירופה לא באוסטרליה.. בכל אופן זה לא איזה טרנד, זה הרבה יותר פשוט. בארצות מסוימות להיות סוכן מכירות זה ממש מכובד. זה משכורת טובה ואוטו צמוד.. פה זה נחשב הרבה פעמים כאילו זו עבודה על הדרך לאנשהו.. רק בשביל בינתיים.. מי ירצה להיות נהג משאית, אפילו אם הכסף היה מכובד? זה לא נחשב למקצוע מכובד. כל מה שצריך להיות חשוב זה האפשרות להתקיים בכבוד, להרוויח את לחמך בכבוד ורק בארץ מישהו שהוא בעל בסטה בשוק ומרוויח טוב, המקצוע שלו נחשב ללא מכובד.

למעלה