זנב תולע יודע!

Gizmo16

New member
אבל אתם לא עונים לו!../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

לשאלתך- דבר ראשון- כשמישהו מת, הוא לא מבזבז חלק אחד של נשמה, לכן הוא לא צריך ללכת לאכול את החלק השני. זה ככה- וולדמורט מת. במקום שהנשמה שלו תעלה ל"גן עדן", היא נשארה באדמה. למה? כי יש כל מיני חלקים שלה מפוזרים בכדה"א. וולדמורט עצמו הוא עדיין הנשמה המרכזית הזאת, החלק העיקרי והמרכזי. חלקיקי הנשמה הקטנים שמפוזרים הם הצדדיים, אין בהם את האישיות שלו, והוא לא צריך להסתובב איתם או לאכול אותם או לגעת בהם, מספיק שהם קיימים כמעין רשת ביטחון. ההורקרוקס לא רק גורם לך להישאר חי- הוא גורם לך לא למות. אם הורגים אותך עם חרב או רובה או כישוף, הגוף שלך הולך אבל הנשמה נשארת. משוטטת באיזור, בזכות ה"ביטוח" הזה, חלקיקי הנשמה האלה שמפוזרים בעולם. נעבור לגוף- אולי לא שמת לב אבל בתחילת הספר הרביעי וולדמורט היה רק נשמה מהלכת, שזה כנראה מחזה מאוד מפחיד (כי הנשמה שלו מאוד מכוערת
נשמה רגילה זה דבר טהור ויפה מן הסתם) שהרג את פרנק ברייס מרוב בהלה. בסוף הרביעי מתואר טקס שמיועד ליצירת גוף מסביב לנשמה הזאת. וזאת התשובה לשאלתך. לטקס דרושים עצמות האב, בשר המשרת ודם האויב, וכך בעזרת כישוף מסובך יוצרים גוף שיהיה מסביב לנשמה הזאת ששוטטה לה בעולם עד עכשיו. האאאאאאאא. כן. אם תצטרך עוד הסברים, רק תבקש

ToryMaster

New member
../images/Emo128.gif

הגוף שפרנק ראה לא היה הנשמה של וולדמורט, אלא גוף עלוב וזמני שהוא הצליח ליצור לעצמו.

אז איך וולדמורט הצליח להשיג את ז-ה!

את אותו גוף קטן, מגעיל וזמני!? איך הוא השיג אותו?1 הוא חייב להשתמש ב... {אין לי כוח לסמן}!!!

2xx

New member
פטיגרו חלב את נג'יני

ומזה הוא הצליח לייצר לעצמו את אותו הגוף

amitush26

New member
../images/Emo187.gif../images/Emo58.gifנו../images/Emo35.gif

ומה זה הזיכרון שוולד' שם ביומן? הורקרוקס! [פתאום קלטתי שיש מצב שזה בכלל הורקראקס
] הממ. ודמבי הסביר את זה.. שניה אני אמצא... הא
הוא אמר שקללה נוראית הייתה מוטלת עליה
"the ring, harry. marvolo's ring. and a terrible curse there was upon it too." אגב, בספר הזה באמת מראים את הכח הפיזי של דמבי, ולא רק הנפשי. כמו שהוא חרך את היד שלו בשביל הטבעת המטומטמת, או כשהוא העז לשתות את השיקוי. מראים את הצד האמיץ מבחינה פיזית יותר של דמבלדור, ולא את השליו והרגוע. יהי זכרו ברוך

ToryMaster

New member
לא ../images/Emo58.gif

הזיכרון הוא לא ההורקרוקס, למרות שיכול מאוד להיות שהם קשורים [כלומר, בלי חלק הנשמה וולדמורט לא היה יכול ליצור את הזיכרון].

amitush26

New member
../images/Emo187.gifהממ.../images/Emo58.gif

בוהו
אני מתווכחת עם המנהלת
אממ. אני לא חושבת ככה. היומן הוא אחד מהחפצים שבהם יש הורקרוקסים, וההורקרוקס הפעם הוא החלק הצעיר שבנשמה של וולדמורט [זיכרון או תקופה הם גם חלק מנשמה]. ככה זו דעתי:/ שקטע הוא שהם לא כתבו שום דבר אחר. הם רק כתבו שהיומן היה הורקרוקס. גאד. אילו תיאוריות. הפכנו את הארי פוטר לתנ"ך. מתישהו אני אפתח על זה שירשור
אתם שמים לב איזו חוקיות ותיאוריה יש לכל דבר? עולם שלם ג'יי קיי בנתה
אתם יודעים, אפילו מוזר לי לקרוא לספר הארי פוטר! כי זה חוץ מהעלילה הישירה כלפיו, יש עוד עולם שלם! יא

ToryMaster

New member
אוקי ../images/Emo58.gif

אבל אני חושבת שזה הועבר די טוב שלא בכל הורקרוקס יש את הזיכרון הזה, לכן זה מחייב שהזיכרון הוא לאו דווקא ההורקרוקס אלא קשור אליו. ויש לך ספוילר בחתימה.

amitush26

New member
../images/Emo187.gifעליתם עליי../images/Emo3.gif

הקטע הוא שאני לא גולשת כאן הרבה וכמעט כל הודעה שלי מסומנת בספוילר גם ככה.. אז בפעם הבאה שתהיה לי הודעה לא מספוילרת אני אכתוב לא להסתכל על החתימה או משו
הא, ורק תגידי שזה לא היה קטע ענק
אממ. ובמקרה הזה אני לא אכתוב, כי מי שקרא את ההודעה שאני מגיבה אליה בטח יודע

amitush26

New member
../images/Emo187.gifלא נכון!../images/Emo2.gif

אני ממש אהבתי
היה אחד המצחיקים

noap91

New member
אם כבר מעלים פה את הסרט/ספר..

(נצל"ש.. אני חושבת) יש המון משפטים שנראים זניחים בספרים הקודמים אבל הם מקבלים משמעות חדשה ספר או יותר אחרי זה. בסרט מחסירים/משנים הרבה משפטים מהספרים (ולפעמים גם מוסיפים משפטים לא קשורים.. אבל לא חשוב). אני כמעט בטוחה שרולינג נמצאת על הסט רוב הזמן וגם עובדת על התסריט. אם היא לא הייתה עושה את זה, המשפטים האלו (שנראים משפטים רגילים) לא היו נכללים בסרט ואז הכל היה *קצת* נדפק. אם רוצים למצוא משפטי מפתח/רמזים מטרימים צריך לחפש משפטים שמופיעים גם בסרט וגם בספר עם הדגש מסויים, או סתם מועברים מילה במילה. בכל מקרה, אני לא בטוחה שזנב תולע וההורוקוסים (או איך שלא כותבים את זה
) זה המקרה. אבל לא יודעת.. אולי אפשר להוציא מזה משהו. :-*

אממ.. אז../images/Emo35.gif

כאילו, אני באמת לא מבינה איזה חשיבות יכולה להיות לעובדה הזו. אז הוא יודע על ההורקסוקסים. סו וואט? הוא טיפוס הרי שלא יעשה שום דבר בלי שייצא לו תועלת מזה, ככה שבטח הוא ייקח את המידע הזה לקבר יחד איתי. לדעתי, אם כבר - הרמזים בנוגע למה שיהיה באים יותר בקטע פיזי מאשר מילולי - כמו לדוגמא שכש"כורתים" לבקביק את הראש אז הרמיוני מחבקת את רון, או בשיעור היא מחזיקה לו את היד.. דברים כאלה, בקטנה. ש.. בשורה התחתונה רומזים שיהיה משהו ביניהם.

מתניק16

New member
אני רוצה לחדד את התאוריה שלי|ספוילר

פיטר פיטגרו כנראה גילה בטעות עלה הורקסוקוסים או שוולדמורט איים עליו לעשות משהו שקשור בהורקוסקוסים.לדעתי וולדמורט איים על פיטר שאם הוא לא יגיד לו איפה לילי וג'יימס הוא ירצח אותו. פיטגרו ידע שוולדמורט בן אל מוות ופחד ממנו. לדעתי סוף הסיפור יהיה בכך שפיטר יחזיר טובה להארי, ובקרב האחרון והגדול הארי יצטרך להקריב את עצמו (יכול להיות שהצלקת היא סוג של הורקסוקס) ופיטר יסיים את העבודה וככה יחפר על מעשיו.

../images/Emo99.gif

אתם זוכרים כמה גירסאות היו למילה הזאת..
הורקרוס הורסוס הורקוס הוקרוס הורקסוקוס (
) הורקסוקס הורקסוס ועוד ועוד
אתם אנשים קרועים... תקראו את זה כמו שצריך: Hor-cru-x ===== הור-קרו-קס. הורקרוס. השאלה היא אם גילי תתרגם את זה לשם עברי או תשאיר את זה ככה...

2 Mיכל

New member
קרום לא הצליח להגיד../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

מותר לנו
כשדיברתי על הספר השישי בפעם הראשונה עם חברות שאלתי קודם ליתר ביטחון איך אומרים את המילה הזאת עם ההרבה ק' ור'. אחת לא ידעה בדיוק (העיקר שמזהים את המילה בספר מבחינתה ואני מסכימה כל עוד לא מדברים על זה). השניה אמרה לי
.

למעלה