זמר נוגה

זמר נוגה

אני צריכה לעשות עבודה בספרות על אחד משירי רחל. בחרתי לעשות על זמר נוגה. זֶמֶר נוּגֶה הֲתִשְׁמַע קוֹלי, רְחוֹקִי שֶלִי, הֲתִשְׁמִַע קוֹלי, בַּאֲשֶׁר הִנְךָ – קוֹל קוֹרֵא בְּעֹז, קוֹל בּוֹכֶה בִּדְמִי וּמֵעַל לַזְמַן מְצַוֶה בְּרָכָה? תֵּבֵל זוֹ רַבָּה וּדְרָכִים בָּהּ רָב. נִפְגָשוֹת לְדַק, נִפְרָדוֹת לָעַד. מְבַקֵש אָדָם, אַךְ כּוֹשְׁלוֹת רַגְלָיו, לֹא יוּכַל לִמְצֹא אֵת אֲשֶׁר אָבַד. אַחֲרוֹן יָמַי כְּבָר קָרוֹב אוּלַי, כְּבָר קָרוֹב הַיום שֶל דִמְעוֹת פְּרִידָה, אֲחַכֶּה לְךָ עַד יִכבּוּ חַיַי, כְּחַכּוֹת רָחֵל לְדוֹדָהּ. אם למישהו/י יש תובנות מיוחדות לגבי השיר, או אם אתם מכירים איזה אתר שיוכל לסייע לי בעבודה, אני ממש אשמח!!! תודה רבה! נעם

shellyland

New member
שיר מקסים! ../images/Emo99.gif

בואי נתחיל מזה שתגידי לנו למה בחרת בשיר הזה, ומשם נמשיך יחד.

לדעתי

הדוברת בשיר רוצה ליצור קשר אם אהוב איתו היא נפגשה רק לזמן קצר ואינה יודעת היכן הוא כעת. בכל זאת,, היא מקווה שבדרך כלשהי הוא שומע את קולה- את השיר. הכל שלה מצוה בכרה מעל לזמן- מדובר במצב מתמשך, קריאה לאהבה שלא תחדל גם אחרי הקריאה, אולי גם אחרי המוות, שנרמז בבבית האחרון. השורה (הנפלאה) }"נפגשות לדק, נפרדות לעד" היא לדעתי משמועית מאוד בשיר -המפגש שלהם הוא כמו מפגש דרכים, הוא היה דק -כלומר רגעי. אבל היה משהו במפגש הזה שדרם לאהבתה של הדוברת. השימוש במילה "עד" מרמז שהדוברת מודעת לכך שלא יהיה מפגש נוסף. למרות שהיא מבינה שאין סיכוי רב למפגש נוסף הדוברת לא מאבדת תקווה לכך שהוא ישמע את קולה, מה שבבית האחרון מוביל כנראה לבזבוז חייה בהמתנה. גם במצב הזה היא שומרת על תקווה מסוימת כשהיא מזכירה את רחל התנ"כית שהמתניה זמן רב בטרם זכתה ביעקב.

תודה רבה!!

אני בטוחה שאוכל בהחלט להשתמש ב'דעותיך'...

shellyland

New member
תיקון קטן:

אני מניחה שאת המילים העתקת משירונט ולא מספר של רחל. עד כמה שאני מכירה את השיר, לפני המילה "זמן" יש ה"א הידיעה ולא למ"ד. כלומר: ומעל: הזמן מצווה ברכה.

ihtiyar

New member
"לזמן" וסימן השאלה - כך במקור.

זכור לי במעומעם שקראתי פעם על רמזים בשיר לזלמן רובשוב (הוא זלמן שז"ר, שהיה נשיא המדינה. רחל כידוע היתה מאוהבת בו). את השיר "גן נעול"היא מקדישה לזר שהם ר"ת של זלמן רובשוב

desafi

New member
חצי קשור

אני זוכר שבמחשבה הראשונית זו לא היתה רחל המחכה ליעקב אלא סולווג המחכה לפר גינט (איבסן שם שם) למישהו יש מושג?

shellyland

New member
הבית השני

באמת מתאים יותר לאודיסיאה מאשר לאיבסן. ועכשיו בגללכם אני אשיר כל היום "פר יצא למסעיו, פר איש החלומות..."

נראה לי שהתשובה די פשוטה

רחל מרבה לתכתב בשירה עם התנ"ך, לא אם המיתולוגיה היוונית. היא ראתה את עצמה כחלק מן החלוצים, שמטרתם הייתה ליצור תרבות עברית חדשה על בסיס התרבות העברית הקיימת, לכןשילבה בכתיבתה הרבה רמיזות למקרא. בנוסף, יש גם את האלמנט של הזהות בשם של רחל המקראית לשמה של המשוררת.

camelia1

New member
כלומר הוא נבחר לפני האסון

וקיבל משמעות אחרת לגמרי לאחר מכן.

למעלה