זמני הנקה

זמני הנקה

גיא שלי כמעט בן חודשיים חצי. יונק בלבד ללא תוספות. גיא נולד במשקל 3820 ק"ג, ולפני שבוע הוא נשקל 6290 ק"ג.נראה לי שהוא גדול מדי והוא יונק יותר מדי. אני רוצה להסביר למה אני מתכוונת.גיא יונק לעיתים קרובות לפי דעתי,ולכן הוא עולה יפה במשקל.עוד הציעו לי לתת לו מים, או יותר נכון "לסתום" אותו במים.האמת שאומרים שהנקה טובה כאשר נותנים לתינוק לפי דרישתו ולא לפי זמנים.מה אתם חושבים על כך?יש לי שאלה נוספת. בקרוב אני חוזרת לעבודה. שאלתי היא כמה חלב אני צריכה לשאוב? איך אני אמורה לדעת?

לא תשובה מוסמכת, אבל...

גם המתוקונות שלי עולה במשקל במהירות והכל מיניקה בלבד (היום בת 5 ומשהו חודשים ושוקלת 9 ק"ג!!!). אני רק יכולה לייעץ לך שלפי מה שלמדתי מכל הפורומים של התמיכה בהנקה זה ש"אין גדול מדי" או "יונק יותר מדי", כי אפשר לחשוב מה את נותנת לו? שוקולד?? תינוק יונק צריך לקבל כמה שהוא רוצה ולאט לאט זה משתפר והעליה המהירה והגדולה במשקל מתמתנת. הבנתי שעד גיל שנתיים התינוקות האלו מתאזנים ואפילו לפעמים רזים מדי... גם הבובה שלי עלתה המון בהתחלה (למרות שנולדה באחוזון נמוך מבחינת המשקל) ומחודש לחודש התמתנה בקצב העליה. חוצמזה יש בזה גם את נושא הגנטיקה, אם ההורים היו תינוקות שמנמנים, איך אפשר לצפות שהתינוק יהיה "ציפלוח"? לגבי נושא השאיבה, הנוסחה היא 150 מ"ל לכל קילו משקל גוף חלקי מס' הארוחות, שבממוצע זה 8. אמנם הבת שלי עדיין לא מסכימה לאכול מבקבוק ואני עדיין לא חזרתי לעבודה, אבל אני מציעה לך, לאחר שערכתי מספר נסיונות ללמד אותה לאכול מבקבוק, לאחסן את החלב השאוב בשקיות של מנות קטנות, גם בגלל שבמהלך הנסיונות לא בטוח שתצליחי לתת לו הכל (אנחנו זרקנו הרבה שקיות חלב שאוב אחרי שהיא לא הסכימה לאכול ...) וגם בגלל שאת עדיין לא יודעת כמה הוא ירצה בארוחה אחת, אז ככה תוכלי לצרף לו מספר שקיות, לפי הדרישה. בהצלחה!

sagitlaleche

New member
זמני הנקה ../images/Emo20.gif

שלומית יקרה. תינוק שיונק על פי דרישה עולה במשקל בהתאם. בהנקה, אין "יותר מדי". התינוק מווסת בעצמו את משך ההנקה (מתנתק בעצמו) ואת תדירות ההנקה (כשהוא רוצה לינוק הוא מסמן לאימו). הצעת מים לתינוק היונק הנקה בלעדית, דהיינו עד גיל 6 חודשים, על פי המלצת משרד הבריאות בישראל ועל פי מקורותיי, עלולה לגרום לפחות הנקות, ייצור חלב מועט יותר ותופעות אחרות בגופו של התינוק (דילול מינרלים). אין צורך להציע מים לתינוק יונק, הוא מקבל את כל צרכיו (גם מים, כן, כן) מחלב אם. ניתן לחשב את כמות המזון שתינוק המוזן מחלב אם בבקבוק זקוק לה על פי משקלו (150 * משקל גופו לחלק ל 8 ארוחות ביממה). זה נותן אומדן לכמה יזדקק, אך לעתים יהיו ארוחות שבהן ידרוש יותר וגם ארוחות בהן ידרוש פחות. גם אנחנו לא אוכלים את אותן הכמויות בכל ארוחה ובכל יום. כדאי להתחיל לשאוב חלב (האם יש לך כבר משאבה טובה?) ולאחסן בכמויות קטנות (בין 50 ל 100 סמ"ק בכל מיכל). בהצלחה.

למעלה