זמני אימון ותזונה

liorsion

New member
זמני אימון ותזונה

אז ככה. למי שלא מכיר, אני בעיקר מתאמן בספורט סיבולת (ריצה\אופניים) ומתאמן 2-3 פעמים בשבוע בחדר כושר, בעיקר חלק עליון, משקלים נמוכים וחזרות, כאימון משלים לשאר האימונים שלי. למעשה המטרה שלי היא להתחזק כמה שיותר ללא גדילה (גדילה = משקל = ריצה איטית!). הבעיה שיוצא לי להתאמן פעמיים בשבוע בחדר כושר בעבודה. אני גם מגיע וחוזר כאימון אופניים (45 דקות, דופק בסביבות 155). השאלה היא, מתי להוסיף את האימון. האם ישר אחרי האופניים בבוקר (שוב, ההנחה היא שחשוב לי יותר אימון האופניים), או בערב, ואז יש ירידה קשה באיכות הרכיבה חזרה. בנוסף יש את בעית התזונה. אתמול אחרי החדר כושר אכלתי משהו בתוך טווח ה30 דקות, אבל ממש, ממש הצטערתי על זה אח"כ ברכיבה. אולי כדאי לעבור למשקאות חלבונים, האם הם קלים יותר על העיכול?

tommythecat

New member
תשובות

ליאור, אני אסייג את התשובות שלי לתחום האופניים בו יש לי ניסיון ואולי אחרים (סער?) יוכלו לעזור לך בתחום הריצה. לגבי אופניים ואימוני כח, הדבר מומלץ רק בתקופת ההכנה הכללית בעונת האימונים. תקופה זו היא בדרך כלל בתחילת עונת האימונים, ולאחריה עוברים לתקופת ההכנה הספיציפית. ברגע שאתה בהכנה ספיציפית לא נהוג לבצע אימוני כח אלא אימוני אופניים בלבד. אני מניח שהדבר דומה גם באימוני ריצה. לגבי משקאות חלבון, היתרון הגדול בהם הוא שרובם מבוססים על חלבון מי גבינה שנספג מהר מאד בגוף ויתכן שזה יפריע פחות או לא יפריע כלל אחר כך ברכיבה. לא ציינת כמה זמן לאחר הארוחה יצאת לרכיבה. כל טוב, יוסי

liorsion

New member
../images/Emo51.gif והערה

אני משער שאימוני ריצה ואופניים הם באותו עקרון. ההערה היא שאימוני חדר הכושר שלי הם חלק עליון בלבד - כאימון נוסף לפני תחילת אימוני השחייה הרציניים יותר שעומדים להגיע..

למעלה