זמנים משתנים

אוי-ואבוי!!!!

שכך הבנת את הדברים שלי!!! אני אמרתי שהגלות היא מחלה! ונראה לי שעל כך אין לנו ויכוח! אין ספק שהתורה שהייתה בגלות, היא לא התורה בשלימותה. אין כלל ויכוח בהלכה על כך, שכל מטרת המצוות כשישראל לא בארצם היא בגדר ``הציבי לך ציונים``. תורת החיים שלנו, היא תורה בה עם ישראל הוא עם עצמאי וחופשי על אדמת הקודש. בודאי שבגלות עם ישראל היה חולה עד מאוד, נשמה בלי גוף!!! ועתה, אנו חיים במציאות שגם הגוף מתחיל להתאושש וצריך מחדש ללמוד תורה. בגלות לא נשאלו שאלות כמו שביעית, כמו גיוס לצה``ל, כמו שילוב של תורה עם עבודת אדמה, כיוון שכל הדברים האלה לא היו רלוונטיים! הפחד העמוק הזה, לצאת מן הגלות הוא הדבר עליו אני מדברת... עם ישראל היה חולה ואנו אכן בתהליכי הבראה. אם אינך חש בזאת, אם אתה מעדיף להשאר חולה, זו זכותך. אבל לילדים תן צ`אנס!!!

מני*

New member
הגלות היא מחלה איומה...

הגלות היא אכן מחלה איומה ונוראה, אספ` ישנם כאלו שלמדו תורה כל הזמן גם בזמן הגלות, זה לא שהיו אנשים בגלות לא למדו תורה יכול להיות שישנם כאלו שלא למדו אז הם צריכים להשלים אבל אל תכלילי את כולם.

לפעמים נדמה לי...

שאני מדברת סינית!!! אני אמרתי שבגלות לא למדו תורה??????????? להיפך! בגלות, כיוון שהחיים הפיזיים של עם-ישראל כמעט ולא היו קיימים, כעם, כל שנותר ליהודים שם לעשות הוא להעמיק בתורה, להתחזק בה ולפתח אותה. הרי זה מה שהחזיק אותנו שם בגלות!!! על כך אין עוררין! אבל אם תשים לב, התורה מלאה במצוות וברעיונות, שאין להם שום קיום כשעם ישראל אינו נמצא על אדמתו!!! צריך להבין, בגלות אין ``כלל-ישראל``, יש פרטים ושמירת התורה והמצוות היא פרטית לכל אחד ואחד מישראל. רק כשעם ישראל נמצא על אדמתו, שייך העניין של ``כלל ישראל`` וכל העניינים הכלליים של תחיית האומה. לכן, בארץ ישראל יש התחדשות של התורה. לא אמרתי לשנות, לא אמרתי לשכוח, לא אמרתי לבטל, רק אמרתי לעלות מדרגה. לבנות תילי תילים של דברי תורה נוספים על אלה שכבר נאמרו בגלות. אינכם מבינים שיהודי על אדמת הקודש, אינו יהודי בפולין? אינכם מבינים שאין תורה כתורת ארץ-ישראל???????????.

כל מילה שלך זהב.

אבל בואי אני יגיד לך משהו.. אני בקושי מכיר ישיבות שמקשרים בין מוסיקה טבע מדע ובין הדת.. יש מעט מאד כאלה ולא מרבים לשמוע עליהם. למרות שאני חושב שזה משהו שיכול לחבר אותנו לדת, אבל לפי דעתי לישיבות כאלה לא מצליחים להביא הרבה חילוניים, אם תתקני אותי ותגידי שדווקא יש..אני מאד התפלא. אבל בכל זאת הנוער עדין רוצה דברים אחרים..לא בראש של כולם הדת.

זאת לא המטרה

המטרה של הישיבות היא לא `להביא חילונים`, די עם המיסיונריות הזאת. שיתעסקו בחבר`ה שכן מגיעים אליהם. אחרי שתצליחי להחזיק את החבר`ה הדתיים תתעסקי בחילונים, נוצרים צ`רקסים ומה שבא לך.

יש ויש!!!

חמוד, אתה עוד קצת צעיר ולפי מה שאני מבינה, לא ממש חי בעולם הדתי. מדי יום צצות ישיבות - תיכוניות חדשות לבנים ולבנות, ובהם יש נסיון לשלב בין הרבה תחומים שעד היום לא היה לילד דתי מוכשר בהם לאן לפנות. אנחנו מדברים פה על גילאי תיכון, אז ודאי שילדים חילוניים לא מגיעים אליהם. לא מכירה הרבה הורים לא דתיים שישלחו את הילד שלהם לישיבה תיכונית. ואני בטוחה, שגם אתה לא חושב, שכל מה שבראש של הנוער היום זה כיף חיים משוגעים. אני רואה את הנוער, אני קוראת מילים של שירים שאהובים עליהם. מה שמאפיין את הנוער זה רצון לבנות עולם טוב יותר, צודק יותר, יפה יותר! זה מבחינתי כבר אומר: רצון להתקרב לאלוקים! אז נכון, אתה יכול לקרוא לזה אחרת, תקרא לזה אידיאליזם, תקרא לזה שאפתנות, תקרא לזה חיבה לאיכות-הסביבה, לא משנה, זהו אותו הרצון של הנוער להיות אמיתי יותר וטוב יותר!!! אתה לא חושב כך?

ארז????

בס``ד צר לי הפעם להעיר לך, קל להתקיף,לא קל להתנצל,הא??? מידה טובה,שלא קשורה לשום דת:להודות כשטועים!! התעצבנת שמחקתי לך הודעות,ולא טרחת להודות שזה לא נכון... לא נורא,ילדון,אתה עוד תגדל ותבין איך העולם הזה עובד:).. בהצלחה,תחתית

אוקיי...

בדקתי..וצדקת מצטער על ההתקפה המיותרת התעצבנתי כי לא מצאתי את ההודעה וחשבתי שמחקת לי גם אותה ואחרי שני הודעות שחשבתי שמחקת וטעיתי.. מצטער..את באמת מנהלת מצויינת פה.. אין מילים..את אישה נהדרת. ארז.

אם אני לא טועה:``השרוף``...?

בס``ד אופס,סליחה,אני בחורה דתיה,אני לא אמורה להבין מה קורה סביבי בעולם הנורמלי...סליחה,חוזרת לבועה של הדתיים..:). תחתית

Mr Coffee

New member
מה שמשנה זה..

אם בוחנים את הנוער לפי איך שהוא מתנהג בישיבות... זה לא נראה טוב אבל צריך לזכור שככה הם מתמודדים עם מסגרת.. כשהם לא קמים בבוקר או מבריזים משיעורים או מבלים בכל מיני מועדונים וכו` זה לא כלכך קשור ליחס שלהם לתורה אלא למסגרת שבה הם נמצאים כל אחד יכול לפרוח בדרכי התורה בתנאי שזו הדרך המתאימה לו לצערינו אי אפשר להתאים לכל אחד בדיוק את הדרך שלו... מחלקת חנוך לנער ע``פ דרכו (של הנער ושל הקב``ה)

אני יגיד לך משהו..

אני בן 14 ואני מרגיש שאני ובכלל כל הנוער בישראל חשוף יותר לנצרות מאשר ליהדות ואולי אפילו יותר מסכימים עם חוקי הנצרות מאשר היהדות. קודם כל מוסיקה לועזית זה כל נער היום אוהב אין אפילו אחד שלא ואין מה לעשות זה מתקשר קרוב מאד לנצרות. בקשר לחוקי הדת..למשל בדברים בין זכר ונקבה.. הנצרות נותנת הרבה יותר פתיחות בקטע הזה מאשר היהדות.

Mr Coffee

New member
הבנתי?

מחפש את האמת או את הנוחות? כבר אמרתי פעם שלא קל להיות יהודי וזה שהנוער היום יותר חשוף לנצרות אז??? וזה שיותר כיף להיות נוצרי אז??? מה אתה מנסה להגיד? שאתה מאמין במה שנוח (מכיר את רבי נוח?) אז לך תהיה נוצרי יהיה לך ממש כיף תוכל לעשות מה שאתה רוצה ואח``כ להתוודות וךהמשיך ולהתוודות וכו` האנשים החזקים הולכים עם האמת והצדק....כבר אמרתי - ללא רחמים ולסיכום שאלה חשוב לך לחיות את החיים בצורה נוחה או אמיתית?

שמע..

ת`אמת.. אני לא בטוח שאני רוצה את אמיתי על הנוחות. אני נוטה לא להיות קשור לאף דת(חוץ מדברים מסורתיים כמו בר מצוה הנחת תפילין לפעמים קידוש וזהו.) ואמרת..`` תהיה נוצרי ותמשיך להתוודות..`` לא הבנתי את זה כל כך..מה הכוונה להתוודות?

זלדה3

New member
יהודים אחים שלי

למה בחינוך החרדי יש פחות חוזרים בשאלה ??? באחוזים זה דבר ברור ופשוט לא שאין אצלינו נשירה בכלל אבל באחוזים אין מה להשוות אז איפה טעיתם ???????? אולי לא הלכתם ממש צעד בצעד בנתיבות המסורת שהרי משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהשוע וכו שרשרת הדורות בלי רצון להשתנות להתחדש לא ולא להשאר כמו סבא בדיוק לנסות לפחות נ.ב גם הסבות שלכם היו חרדים תחשבו על זה האם סבא של סבא שלכם טעה ????? הוא היה חרדי !!!!!!!

טעות

זלדה, אבותינו ל א היו חדרים. הציבור הדתי לאומי דומה לאבותיו הרבה יותר מהעיוות הנורא של הדת שנוצר במאה שערים מתוך פחד מהציונות.

זלדה3

New member
ושוב טעות

חרדים זה לא רק מאה שערים אז אולי זה לא טעות אלא בורות??? וסבא שלך לא היה ד``לי הוא היה חרדי לפחות כמוני בטח יותר אז בי ולך תשאל תחקור במשפחה הפרטית שלך מה הם היו לפני 3 דורות ??? אז מה הם לא חשבו הם לא היו נאורים מספיק ????? הם היו ח ר ד י ם !!!!

מני*

New member
נצרות ר``ל

אחד שחושב על הנצרות אז אני חושב שרק נעשה עוול ועול גדול אם נענה לו, ומן הראוי היה כדאי לשתוק ולא להגיב.

למעלה