זמנים..זמנים...

אלה 2

New member
זמנים..זמנים...

שלום אני אמא לבן ארבעה חודשים (כמעט) וגם לבן שנתיים... את הגדול הנקתי 5 חודשים ולא הנקה מלאה (נולד קטן, לא הצלחתי להגביר וכו') והייתי די מאוכזבת מהעניין. הקטן יונק בלבד! גם- אחרי הרבה מאמצים, כאבים, הדרכה, תוספות חלב שאוב בבקבוק, עליה איטית בהתחלה במשקל...ממש מחזיקה בשיניים. מכיון שאני חוזרת לעבודה בעוד שבועיים, התחלתי לשאוב חלב בשעה קבועה- בה תהיה לי גם הפסקה בעבודה. שאלות הזמנים:
כמה זמן לשאוב?
כמה זמן יניקה הוא נורמלי? (כולם אומרים לי שאני מניקה ה-מ-ו-ן זמן) הוא לא אמור להתקצר עם הזמן?
כל כמה זמן הוא אמור לאכול אם הוא יונק (לא ממש מסודר) כל שעתיים וחצי... לפעמים יותר... לפעמים אף פחות.
האם יתכן ש 60 מ"מ יספקו אותו? תודה

מינימי2

New member
נהדר שהפעם מצליח ../images/Emo13.gif

כמה זמן לשאוב? להמשיך לשאוב לאחר שהחלב מפסיק לצאת עוד מספר דקות מכל צד 'על ריק' כדי לעודד ייצור חלב ולמנוע הפחתה של ייצור החלב בשאיבה (שאיבה פחות אפקטיבית מהנקה). לא בטוח ששאיבה אחת תפסיק כדי לספק את כל ארוחות התינוק ליום המחר. אם הוא יצטרך לאכול 3 ארוחות כשלא תהיי כדאי להשאיר לו כמות מספקת של חלב, בחישוב הכללי משהו בין 120-150 לארוחה - זו הכמות המקסימאלית של חלב אם שתינוק אמור לאכול (ויש יוצאים מן הכלל). ייתכן שיאכל פחות וייתכן שיותר כך שבימים הראשונים כדאי להשאיר כמות מספקת. אם יצטרך פחות מזה תוכלי להוריד את הכמות בהמשך. כדאי להקפיא את החלב בכמויות קטנות של 60-80 מ"ל כדי להימנע מבזבוז, ולהפשיר רק את הכמות הנחוצה לכל ארוחה. חשוב להציע את החלב בבקבוק עם פטמה רחבה וזרימה איטית (כמו אוונט מס. 1) כיון ששימוש בפיטמה בעלת זרימה מהירה תגרום לכך שהתינוק יאכל יותר ממה שהוא צריך. מתי להציע לו לאכול מהבקבוק...? אם הוא יונק כל שעתיים וחצי, אז גם בקבוק להציע בערך באותו מרווח אלא אם הוא מראה סימני רעב קודם לכן. גם אם לא ירצה לאכול המטפלת תבין שאינו רעב ותציע לו לאכול מאוחר יותר. זמן יניקה נורמאלי.... משתנה מתינוק לתינוק - יש כאלה שיונקים 5 דקות בארוחה ויש כאלה ש-40... כמה זמן הוא יונק? האם את בטוחה שכל הזמן הוא באמת יונק ומושך חלב או שעובר למציצות שטחיות? מצרפת לך קישור עם טיפים לשאיבה ודף הנחיות למטפלת

אלה 2

New member
תודה../images/Emo70.gif

עוד לא קראתי את הקישורים. הוא יונק כחצי שעה. אם אני מוציאה אותו הוא בד"כ מתעצבן ומחפש שוב את השד. ועוד: היתכן שבאופן קבוע, כשהוא מתחיל לינוק מצד שמאל הוא רוצה עוד צד מה שלא קורה מצד ימין??? שוב תודה

מינימי2

New member
משך הנקה

חצי שעה נחשבת לזמן יניקה סביר בהחלט. חכי תמיד שיסיים בעצמו, כלומר - יעזוב את השד או יירדם או יעבור למציצות שטחיות (כמו מוצץ) לכמה דקות. זה הסימן להרים לגרפס, להחליף טיטול אם צריך ולהציע צד שני. את כותבת שהוא מתעצבן ומחפש שוב את השד. האם זה קורה בכל ההנקות? יש כל מיני סיבות לכך שתינוק יבקש עוד 3י3י - רוצה להמשיך למצוץ, רוצה לאכול עוד קצת. כל זמן שאת מניקה לפי דרישתו הוא יקבל את כל צרכיו (ולראיה - עליה תקינה במשקל, 5-6 טטולי פיפי ביממה, תינוק מרוצה). בהחלט ייתכן שיבקש תוספת של צד שני רק כשמתחיל מצד שמאל (או להפך). הגוף שלנו אינו סימטרי, כך גם ייצור החלב. ייתכן ששד ימין מייצר יותר חלב וכשהוא יונק ממנו הוא מקבל את כל החלב הנדרש לו, וצד שמאל מייצר פחות חלב והוא זקוק להשלמה של צד ימין. זה לא צריך להפריע לך או להנקה, ואם כן - אם תתחילי מספר הנקות מצד שמאל כך שהוא יתרוקן לעיתים קרובות יותר, כמות החלב שבו תגדל.

מינימי2

New member
אגב

לעיתים זרימת החלב בצד אחד פחות חזקה, והתינוק מעדיף את הצד השני ויונק ממנו טוב יותר, מרוקן אותו טוב יותר. זה יעודד ייצור של יותר חלב בצד ה'אהוב' ופחות חלב בצד ה'איטי'. שוב, כל זמן שזה לא מפריע לך (לעיתים יש שוני בגודל בין שני הצדדים
) אין צורך לעשות שום דבר.

למעלה