זמן

דקל נור

New member
זמן

האם אין זמן קצוב להגשת תביעות חוב? האם יכול להיות שלאחר החלטת שופט יגיש נושה תביעת חוב? איך ניתן לברר מתי הוגשה תביעת החוב ? תודה מראש על העזרה

תביעות חוב

תביעת חוב יש להגיש תוך 6 חודשים מיום מתן צו הכינוס. בתקופה האחרונה בית המשפט בצו הכינוס מחייב את החייב לשלוח בדואר רשום + אישור מסירה את צו הכינוסלנושים על מנת שיידעו על צו הכינוס ועל כך שהם צריכים להגיש תביעות חוב תוך 6 חודשים (יש הלכות של בית המשפט לעניין ממתי יספרו את התקופה אבל לא הכנס לפרטים). לאחר 6 חודשים יש אפשרוטת להגיש בקשה להארכת מועד להגשת תביעת החוב לכנ"ר אשר יכול ויאשר אותה ויכול שלא. במידה והכנ"ר לא אישר יכול נושה להגיש ערעור לבית המשפט שיכול לאשר הגשת תביעת החוב או לאו. ברורים האם תביעת חוב הוגשה או לאו ניתן לברר אצל הכנ"ר או בעל התפקיד שמונה מטעמו. (הערה קטנה, יש מחוזות בהם קיים עיכוב של עד חצי שנה בהקלדת תביעות חוב שהוגשו).

דקל נור

New member
אם אפשר הסבר

בעינין עיכוב הקלדה כאשר אני נמצא בבית המשפט עם נציג הכנ"ר ועם המנהל המיוחד הם לא אמורים לדעת בדיוק את כמות וסכום תביעות בחוב ?? מן הסתם המנהל המיוחד הגיש חוות דעת אשר כללה את כל תביעות החוב לא ?? תודה מראש

תשובה!

על פי החוק (הפקודה) תביעת חוב תוגש בתוך שישה חודשים מיום מתן צו הכינוס. הפסיקה הרחיבה את מניין ששת החודשים - מיום פרסום הצו בעיתונות וברשומות. נושה שחורג מהמועדים הנ"ל אמור לצרף לתביעתו בקשה להארכת מועד, בה יובאו הטעמים לאיחור (מדובר בטעמים מיוחדים ולא בנימוק של: "סתם לא ידעתי..."). פעמים רבות נדחות תביעות חוב שמוגשות באיחור היות ולא הובאו "טעמים מיוחדים" לאיחור. ניתן לברר את תאריך הגשת תביעת החוב אצל הכונס הרשמי. יש לשלוף את תביעת החוב מהתיק ולראות מתי הוטבעה חותמת "נתקבל". בהצלחה!

דקל נור

New member
לא מובן

קצת מוזר הסיפור שלי כמעט לפני שאני מסיים את תשלומי החוב כפי שפסקה השופטת נמסר לי בכנ"ר שאין אפשרות להגיע להסדר היות וישנה עוד תביעת חוב בדיון בבית המשפט הצגתי לשופטת מסמכים אשר מאשרים שהודעתי שאני בכינוס נכסים ושכלל הנושים קיבלו הודעה על כך.(בדואר רשום,בפקס,ובהודעה טלפונית) יותר מוזר שבאתר האינטרנט של הכנ"ר עד אתמול כלל לא הופיע התביעה החדשה. עברו שנתיים מקבלת צו הכינוס ,ומעל שנה מהחלטת השופטת. מיותר לציין שהמנהל המיוחד אישר לבית המשפט שיש בידו אישורי מסירה , ושהוא קיבל ובדק 3 תביעות חוב בסה"כ בנתיים אני ממשיך לשלם את ההסדר מחכה לתשובה מהמנהל. בשורות טובות ותודה על העזרה

בהמשך לתשובתו הנכונה של עו"ד אסף

אם הוגשה בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב וצורפו לה נימוקים וטעמים מיוחדים לאיחור והנהל המיחד/הנאמן/הכנ"ר אישר אותה אזי היא כמו כל תביעת חוב שהוגשה במועד ויתכן שזה המצב שאתה מתאר.

דקל נור

New member
פה מתחילה הבעיה

המנהל המיוחד כל לא יודע על תביעה שכזו הוא ממתין שהכנ"ר יעביר לו אותה כל יתר תביעות החוב מוכרות וידועות לו . לכן על פי בקשת השופטת נתבקשתי להציג אישורי מסירה לכלל הנושים ומשקבלה את אישורו של המנהל המיוחד שאכן הודעתי היא כתבה "אם זה גובה הנשיה אין טעם לגרור את החייב לכל ההליכ אלה עליו לשלם את יתרת החוב עד לכיסוי המלא ובאותה נשימה לתת הפטר על תר " סיכמתי עם המנהל המיוחד על מ"ס תשלומים לכיסוי היתרה לאחר הקיזוז מהכספים שהופקדו בקופת הכנ"ר. וכשהתכוונתי לשלם תשלום אחרון הפנה אותי המנהל המיוחד לכנ"ר בכדי לבדוק את היתרה הסופית כולל דמי השגחה ושכ"ט מנהל מיוחד נעניתי עלידי הכנ"ר ישנה עוד תביעת חוב. למעט התביעה החדשה יתר התביעות חוב הופיעו באתר הכנ"ר לאורך כל התקופה וזו כלל לא הופיעה עד לפני כ שבועיים אני ביוזמתי שאלתי את השופטת מה עם יתר בעלי החוב והיא ענתה"ההפטר חל על כל החובות שהצהרת בקבלת צו הכינוס" תודה שוב על העזרה

תשובה

לא מובן מדוע יש קצר תקשורתי בין הכנ"ר למנהל המיוחד הרי הם חייבים לדווח לו ישירות ולהיפך הוא צריך להתעדכן מהם. בכל מקרה אתה צריך לדווח למנהל המיוחד מה שאמרו לך בכנ"ר ולפעול על פי מה שהוא אומר לך. יתרה מזה לגבי תביעות חוב חדשות , אתה יכול לערער על תביעות חוב אלו במידה והם אושרו לאחר שהוגש באיחור (ולא הוקלדו באיחור). לעניין ההפטר כמובן שהוא חל על כל החובות שהצהרת טרם מתן צו הכינוס כמו שקבעה השופטת

למעלה