זמן

yaakii

New member
זמן

הזמן הוא מושג שנקבע ע``י בני האדם. מה הוביל את האדם להגדרת הזמן. האם הקביעה שלו היא דבר חיובי? האם לא עדיף חיים קלילים בלי הלחץ של השעון? | ``כשנהנים-הזמן עובר מהר``- זה נכון? זה אמיתי או שזה סתם ביטוי לכך שמתבאסים שנגמר? יש הסבר לכך? האם תחושת הזמן באמת נפגעת? |אגב, לא ממש קשור אבל למה אור מפריע לישון?

george12

New member
החיים יכולים להיות קלילים גם עם שעון על היד

אתה רואה שמישהו מת - ואז אתה מבין שה"זמן" שלך קצוב, ואז אתה מתחיל למדוד זמן.

זמן

אני לא הולך עם שעון בדיוק מאותה הסיבה . כשהיה עלי שעון הרגשתי את התלות בזמן . דבר שלא מצא חן בעני . חוץ מזה שאם איני טועה הוכח קיום מימד הזמן בפיזיקה , השעון נכנס לתוקף כדי שיהיה נוח .. נוח למי ולמה .. תסיק לבד.

yaakii

New member
ועד להמצאת שעון השמש,היו לאנשים חיים

לא נוחים?

יש בין נוחות ובין דת וכלכלה

השעון הוא חלק מכל ספירת הימים . איך תקיים מצוות ללא שעה ? איך מסחר יתקיים ללא שעה ? זה ענין של נוחות חברתית . אני לא חושב שאפשר לוותר על זה בימינו , אבל אני מעדיף להרגיש את ההשפעה הכי מנימלית של קציבת הזמן שלי לשניות ימים וכו' . תנו לחיות וזהו . לא צריך יותר מזה. בטח ובטח לא שיגידו לי עוד כמה נשאר לי - זה הכי באסה בשבילי .

yaakii

New member
אני חושב שאפשר היה להסתדר ולקיים מצוות

עפ"י השמש והירח. פעילות המשק זו באמת בעיה. זו הטענה שלי-הזמן משרה תחושת לחץ שאולי בשורה התחתונה לא שווה את ייתרונות היחידות המוגדרות של הזמן. האם יש אדם בעולם שלא היה רוצה לישון עוד שעה בבוקר...? תחשוב על מה היה קורה אם בכל העולם לא היו ממציאים שעה: לא היה צריך למהר לשום מקום. כל עניין התחרתיות והלחץ נובע מכך שאף מדינה לא רוצה להשאר מאחור בהתפתחות ולהפוך למדינה ענייה.

tweeg

New member
זמן זה נוח

מתי האוטובוס לת"א?לא יודע חכה ממתי שאתה קם עד שהוא יגיע הי אחשלי רוצה לבוא אלי ב...... כל העובדים לבוא מחר ב....... מה שיוצר את הלחץ זה לא השעות עצמם,אם אני לבד בבית אכפת לי מה השעה? רק לחצים חיצונים כמו עבודה,עמידה בלוח זמנים וכו' הם יוצרים את הלחץ לא השעות עצמם (מה מלחיץ ב"אוי לא כבר 5",מה שמלחיץ זה "אוי לא כבר 5 ואני מאחר לעבודה")

tweeg

New member
גם אז היה זמן

אתה יכול לקבוע עד דיוק של חצי שעה בכל מקום לפי השמש והירח ואנשים השתמשו במושגי זמן מאז המצאת השפה פעם זמן היה רלוונטי,היו צדים ביום,ישנים בלילה. ואז זה הפך לעובדים ביום וישנים בלילה. ועכשיו זה הפך למוסכמה חברתית,ולכן מיחסים לזמן משמעות. תלמיד בחופש,באמת משנה לו אם הוא ישן ביום או בלילה? אבל עדיין רובם ילכו לישון בסביבות הלילה,לא תראה אנשים הולכים לישון ב12-19. קיום אי אפשר לוותר על הזמן,כי הרבה מאוד מתחומי החיים מתבססים עליו כשנהנים הזמן עובר מהר,נכון בהחלט,שתתחיל לעבוד תבין את זה טוב
התפיסת זמן של האדם היא סוביקטיבית.אני מניח שזה פשוט בגלל שאתה נהנה אתה לא שם לב לדברים שוליים,ולכן אתה פחות מסתכל בשעון ואתה מופתע שהזמן עבר אתה לא מחשב בתת מודע "עשיתי את זה במשך רבע שעה ואז את זה במשך...." ואז אין לך מושג זמן אור מפריע לשנה אני מניח בגלל תהליכים אבלוציונים בעיקר אבל גם תהליכים ביולוגים,כי שינה בלילה(ללא תלות באור בחדר)יותר בריאה

One Drop

New member
פעם עשו ניסוי

לקחו איש ונתנו לו לקלף תפוחי אדמה במשך חצי שעה והוא לא היה מודע לזמן שבו הוא עבד. אחר כך שאלו אותו כמה זמן הוא חושב שהוא קילף והוא אמר 40 דקות. לקחו איש אחר ונתנו לו לאכול חתיכת ארוחת מלאכים והביאו לו שתי כוסיות גם לחצי שעה. גם הוא לא ידע כמה זמן הוא היה איתם וכששאלו אותו הוא אמר 20 דקות. זה פחות או יותר נותן איזשהו מסר בנוגע למשפט "כשנהנים הזמן עובר מהר"

yaakii

New member
הניסוי רק מוכיח את אמיתות המשפט.

-הוא לא מבאר אותו.

סיר חע

New member
בקשר לשאלה הלא קשורה../images/Emo122.gif

(יאי, ביולוגיה). בגוף יש את ההורמון מלטונין, שמופרש בזמן השינה, וגורם לנו להיות עייפים. אור מדכא את הפרשת המלטונין, ובעצם מעורר אותנו. (זו הסיבה שאנחנו ערים בימים ועייפים בלילות).

yaakii

New member
האמת שזה גם,בהתחשב בעובדה

שעצים צריכים פחמן דו חמצני ופולטים עבורנו חמצן. צירוף מקרים מעניין. אותו צירוף מקרים נמצא בין בני האדם ובעלי החיים: לאדם כלים ביולוגיים הגומרים לו להיות חיית יום, בעוד שלחיות (רובן) כלים ביולוגיים המסווגים אותן כחיות-לילה.

סיר חע

New member
נכון.

בעקרון לדעתי זה נועד כדי לבודד את האדם מהחי ומהצומח. הטבע/אלוהים/איך שלא תקרא לזה הפריד בין האדם לחי כי יש ביניהם מתח תמידי, היתה רצויה הרמוניה בעולם, שכולם יחיו זה לצד זה. האדם התגבר על ההרמוניה הזאת וויסת את העולם לצרכיו. (המורה אמרה משהו על זה בשיעור תנך, על בריאת העולם. אבל אני לא זוכרת)

Dragonaut

New member
למה צירוף מקרים?

אם היה לי תואר בביולוגיה, הייתי יכול להסביר לך כיצד התפתחה המערכת המוטואליסטית הזאת. אין אחד כזה ברשותי, אבל אני יודע במאת האחוזים שהידע הזה קיים.

Dragonaut

New member
על שנתיים בתיכון

יש לי ידע באבולוציה, אז אני בטוח שבתואר אקדמי אמצא את רוב שאצטרך.

למעלה