זמן שינה - שאלה

זמן שינה - שאלה

האם מנסיונכם העובדה ששעות השינה שלי הפוכות ז"א אני הולך לישון בסביבות 05 או 06 בבוקר וקם אחרי הצהרים משפיעה על היכולת שלי לפתח ולהתפתח בנושא החלומות הצלולים? למרות שאני זוכר כ שנים שלושה חלומות ללילה ולפעמים אפילו יותר, כאילו לא קורה כלום.

דנה^^

New member
לדעתי

אין קשר בין זמן השינה לחלומות צלולים.. היכולת מתפתחת עם הנסיון והתעמקות בנושא.

יש שאומרים שכן..

אז ככה.. כל עניין החלומות קשור ל"תת מודע" ול"נשמה" ואומרים ששהנשמה כאילו מעדיפה לצאת בלילה.. או משהו כזה וגם שזה טוב יותר לתת מודע.. לא סתם הולכים לישון בלילה ואל באור יום.. חומר למחשבה..

LucidGuess

New member
הסיבה שהולכים לישון בלילה שונה

הסיבה שהולכים לישון בלילה ולא ביום היא סיבה היסטורית, פעם בימיי הביניים לפני שהמציאו את כל אמצעי התאורה שיש לנו היום, אנשים פשוט לא יכלו ללכת בלילה כי הכל היה חשוך ולאדם אין ראייה טובה בחושך, אנחנו לא חתולים, לכן האדם פעל ביום וניצל את הלילה לשינה, כי שעות הלילה הן שעות חשוכות והוא לא יכל גם ככה לעשות שום דבר אחר פרט לשינה... Lucid

או.. שלא.. ../images/Emo8.gif

לאת הסיבה שאומרים המדענים. הם אומרים דברים מבלי לקשרם לצד הקוסמי שבעולם וזאת בגלל שזה "לא הגיוני". בימנו מה שנראה לאדם זה מה שהגיוני. מי שמע פעם שאפשר לשלוט בחלום?? הרבה אנשים הצליחו ופיתאום זה ניהיה "הגיוני" והתחילו חקירות. ככה שאני עדיין עומד על הדעה שלי. שזה בישביל ה"נשמה" (נפש אם תרצה).

KEiN

New member
צר לי להיות זה שמביא את הפתרון המדע

י כשה העיניים קולטות אור הגוף מפריש סרטונין- כלומר אתה נהיה ערני... כשה הן לא קולטות אור אתה לא מפריש סרטונין ואתה נהיה עייף ומטושטש... "זה לא יתכן, זה לא הגיוני חייב להיות פתרון מדעי" -פרופסור דע מדע...

דנה^^

New member
ומה עם מי שאצלו זה הפוך?

אני הרבה יותר אוהבת את שעות הלילה! כשעשיתי נסיון והלכתי לישון בשעות יחסית מוקדמות השתגעתי.. פשוט השתגעתי.. אני אוהבת את שעות הלילה, ותתפלא - אבל יש אנשים שהולכים לישון רק באמצע הלילה.. שעות היום נועדו לשינה! :)

כי

בלילה שקט, נעים והאוויר נקי יותר מאשר ביום, פחות דברים מסיחים את הדעת. אכן ישנם הורמונים מסוימים שמופרשים רק בשעות הלילה כמו גם הורמוני גדילה למינהם ולכן חשוב לישון בלילה בעיקר בגיל ההתבגרות. שמתי לב גם שאם אני ישן בלילה אני יותר עירני מאשר אם אני ישן ביום. אבל עם אף העובדה שאני זוכר חלומות .. הצלולים ממאנים.

LucidGuess

New member
רק רגע, תן לי להבין משהו ...

בן כמה אתה? איך בכלל יש לך את האפשרות הזאת של לישון ביום ולהיות ער בלילה? אם אתה עדיין תלמיד בבית הספר אז למיטב ידיעתי במשך היום אתה חייב להיות בבית הספר ולילמוד... ואם אתה בצבא אז בטח ובטח שאין לך אפשרות כזאת... נו אז איך זה? אתה עובד מישמרות לילה או משהו? איך בדיוק יש לך אפשרות כזאת של שינה כל היום ולהיות ער בלילה? איך בדיוק? בבקשה תסביר. Lucid

Cheetah

New member
בית ספר

אף פעם לא הפריע לי לישון בבוקר.. ומניסיוני שינה בבוקר לא מזיקה לחלומות צלולים ואפילו להיפך, זה תלוי... אם יש לך יכולת לבחור את שעות השינה שלך זה כבר טוב ואם אתה מגוון קצת זה לא מזיק, זה לא הזיק לי שינה לא סדירה גורמת לחלומות צלולים לפעמים.. ומצד שני תיהיה בטוח שזה בסופו של דבר זה לא טוב מבחינה בריאותית.

למעלה