זמן מנוחה

michalmichal1

New member
זמן מנוחה

אני עומדת לפני IVF (+איקסי) ראשון ודי מתרגשת (...). כולם סביבי כולל בעלי וחברותי מפעילים עלי לחץ מאסיבי לקחת מנוחה ארוכה סביב הטיפול אך ביודעי מה יחכה לי כשאחזור בעבודתי ה"דינאמית" (או במילים הרבה פחות סקסיות- אני עובדת בהיי-טק...) אני נוטה לקחת את המינימום חופש שנדרש מבלי שיפגע בהצלחת הטיפול. מהו זמן המנוחה הממומלץ לאחר: 1. שאיבה 2. החזרה בתודה מראש ותחזיקו לי אצבעות... מיכלץ

אולה *

New member
שלום היי-טקית!

תראי, הכל תלוי בהרגשה שלך. אני מטופלת באיכילוב, והמנוחה היא בגדר המלצה בלבד. בבתי חולים אחרים דורשים מנוחה מלאה של 3 ימים. אני נוטה להיות בבית יומיים אחרי ההחזרה. לא שכיבה מוחלטת, אבל גם לא עבודה מאומצת. פעמיים (מתוך 4) היו לי תופעות של היפרסטימולציה, כך שגם אם רציתי לא יכולתי לעבוד. לסיכום: תקחי לך בערך שבוע מיום ההחזרה עד לחזרה לעבודה. אני אוהבת שאיבות ביום שישי, ההחזרה אז ביום א´ וחוזרים לעבודה ביום שלישי-רביעי (גם אני בהיי-טק). אבל לא תמיד ניתן לתכנן את החופשים. ואם השאיבה נופלת ביום א´, אזי לא יראו אותי כל השבוע
בהצלחה, אולה

michalmichal1

New member
תודה אולה

תודה על תשובתך אולה. זה נתן לי תאבון לעוד כמה שאלות... 1.מה זה היפרסטימולציה? 2.האם יותר חשובה מנוחה אחרי שאיבה או אחרי ההחזרה (במידה ומרגישים טוב כמובן)? 3. האם יש לך תירוץ טוב להעדרות כה ארוכה מהעבודה בו השתמשת?

אולה *

New member
חופשי ../images/Emo6.gif

1. היפרסטימולציה - גירוי יתר שחלתי. סימפטומים: בטן נפוחה מאוד וכואבת, לפעמים הקאות, יש עוד. לא נעים בכלל. קיימת בדרגות שונות. אצלי זה לא היה חמור כ"כ, הסתפקתי בשכיבה במיטה ושתיה מרובה. פעם אחת הגעתי למיון, אבל אחרי בדיקה שלחו אותי הביתה. 2. אומרים שהמנוחה אחרי ההחזרה חשובה יותר, אבל אני בד"כ לא מרגישה טוב דווקא אחרי השאיבה. 3. הבוס שלי יודע על הטיפולים, וזה התירוץ. עפ"י החוזה יש לי 18 ימי מחלה בשנה - אז אני מנצלת. אם אצטרך מעבר לכך - אין ברירה, לוקחים חופשה ללא תשלום.

שרילי

New member
הי אולה

אם אני לא טועה, יש תוספת של ימי מחלה לטיפולי פוריות ע"פי החוק. אני לא בטוחה כמה אבל שווה לבדוק מאשר לקחת ימי חופשה על חשבונך.

אולה *

New member
לצערי (ולצערינו) אין תוספות

עפ"י החוק אנחנו יכולות להיות 16 (!!!) יום בבית אחרי כל טיפול IVF - אבל על חשבונינו.

שרילי

New member
כן, את צודקת...אוף איתך../images/Emo8.gif

קראתי את החוק הזה פעם, כניראה ברפרוף כי חשבתי שיש תוספת של 16 ימים... הייתי אומרת שנסחפתי קצת עם הקרדיט שנתתי לחוק...

פישון

New member
מה שעבד אצלי, ומה שלא עבד

לא עבד: לקחת חופש שבועיים ולהיות בבית עד לבטא. לא לעשות כלום באמצע, רק לבכות לבעלי. לקחת חופש ארבעה ימים, אבל לבכות לבעלי עד סוף השבועיים גם ככה. כן עבד (ובגדול, נקלטו שלושה עוברים מתוך ארבעה ושניים פתחו דופק): לעבור שאיבה אחה"צ ולמחרת ללכת לעבודה. לעשות החזרה אחרי שלושה ימים אחה"צ, באותו יום לשכב על הספה ולראות טלוויזיה, אבל כן להתקלח, להסתובב וכו´. למחרת ללכת לעבודה כרגיל, אבל לא להתעייף. מה שלא עשיתי זה להרים את הילדה הגדולה (12 ק"ג כולל תיק ודובי) למעון. לא ניקיתי את הבית. לא הסכמתי להתעייף בשום צורה. אני חייבת לציין שבפעם שזה הלך לקחתי סטרואידים, שבנוסף להשפעתם על רמות הפרוגסטרון בגוף (היו לי בעיות עם זה, הכוונה עוד לפני הביוץ) הם גם משפיעים לרעה על מערכת החיסון. הרופא שלי אמר שיכול להיות שיגדילו את סיכויי ההקלטות. לא בטוחה שזה מה שעזר, כי ניסיתי אותם כמה מחזורים קודם ללא תוצאות, אבל בפעם הזו הייתי חולה מאד (חום של 4 שבועות, בערך).

נועם@בת

New member
שיהיה בהצלחה

אחרי שאיבה זה כבר תלוי בהרגשה שלך. אחרי 3 השאיבות הראשונות הרגשתי איום ונורא וסבלתי כאבים. כם אם הייתי רוצה להיות גיבורה (ולא רציתי
) לא הייתי מסוגלת לזוז. אחרי 2 השאיבות האחרונות, סתם הייתי מסטולית מההרדמה אבל הרגשתי מצוין. לדעתי ביום השאיבה מומלץ להשאר בבית אלא אם כן את מרגישה פנתרה. אחרי החזרה, כמו שאולה אמרה, יש גישה שונה לבתי חולים שונים. את יום ההחזרה קחי לך חופש, כי לא להכנס ללחץ. מעבר לזה- אם את רוצה להיות רגועה קחי יום יומיים נוספים למנוחה- לא שכיבה. אני מאמינה שזה לא משנה להריון, אבל משנה להרגשה. ומשנה כאשר את לא מצליחה ואז מייסרת את עצמך למה לא שמרת על עצמך. נועם

לילךפ

New member
בהצלחה ולגבי החופש

אני קיבלתי חופש בשאיבה 2 ימים היום ששואבים והיום שאחרי ואז היו עושים החזרה ו-3 ימי מנוחה כולל היום של ההחזרה. סה"כ 5 ימים אבל יש כאלה שעושות החזרה אחרי יותר מיומיים אחרי השאיבה זה תלוי בכל אופן מגיע לך לפי החוק 16 ימי מחלה בכל טיפול עד 4 טיפולים בשנה. שיהיה לך המון הצלחה ותעברי לפורום השכן במהרה מחזיקה לך אצבעות לילך

michalmichal1

New member
תודה לילך

תודה לילך. והאם לדעתך זה חשוב לשכב את כל חמשת הימים האלו או פשוט לא להשתולל? (כמובן במידה ואין כאביםת דרך אגבת האם היו לך?)

לילךפ

New member
לגבי מנוחה

איך שנוח לך אני נחתי כל פעם ופחדתי לעשות דברים כמו לנקות וכאלה וכלום לא יצא מזה ויש פה בנות שנסעו ללונה פארק אחרי החזרה ונכנסו להריון אז זה איך שאת מרגישה בהצלחה לילך

חושחש

New member
את יודעת מה טוב עבורך

קודם כל בהצלחה אני אישית מנסה לחזור לשיגרה כמה שיותר מהר אחרי ההפריה הראשונה עברתי היפרסמולציה שאילץ אותי לנוח חמישה ימים אך בשלושת ההפריות האחרונות ביום השיאבה ויום למחרת הייתי בבית לא במנוחה מלאה אבל בבית בכייף ביום ההחזרה שנעשה ביום השלישי לשאיבה נשארתי בבית לא כדי לנוח פשוט ההחזרה נעשתה בצהרים כך שלא היה טעם לחזור לעבודה. למחרת חזרתי לעבודה ולשיגרה לדעתי הישיבה בבית "והדגירה על הביצים" מכניסה רק רעיונות ודאגות מיותרות לראש כך שהחזרה לשיגרה היא המלצתי. חשוב לי להוסיף שכל נושא המנוחה שונה מאחת לאחת וכל אחת מכירה את גופה הכי טוב ורק את תרגישי מה טוב עבור ומתי לחזור לעבודה. בהצלחה....

למעלה