זמן מחשב

princess66

New member
זמן מחשב

איזה כיף שיש התעוררות...
הרבה פעמים קשה לי להחשף בפייסבוק...
שאלה, בני דקה לשבע ודקה לתשע... כמה זמן מחשב ביום נראה לכן הגיוני?
מבחינתם ברור שיכולים כל היום...
אני נותנת כרגע שעה ורבע בערך, גג שעה וחצי.
זה לא כולל טלוויזיה שרואים בצהריים אחרי ביס.

מוגזם?
אחהצ הם לרוב בפארק, חברים וכו
כמה זמן זה הגיוני? (מבחינתי כל זמן הוא יותר מידי לכן אני שואלת...)

moma422

New member
כמה יוצא טלויזיה + מחשב אצלך?

בעיני דווקא המחשב הוא פחות פסיבי ולכן עדיף על בהייה בטלוויזיה
אם כי אצלי הם מוצאים תוכניות לצפיה דרך המחשב (אין לנו חיבור לכבלים/לויין/ממיר).
&nbsp
לשאלתך, זמן מסכים לפנאי (אקס בוקס / אי-פד / טלוויזיה) - כשעתיים אצל הצעיר (10)
שלוש אצל הגדול (13.5).
&nbsp
כמובן שאם יש עבודות , שיעורים... אז אפשר להשתמש במחשב
אם יש פעילות עם חברים, אין הגבלה מבחינתי, אבל אם אני רואה שהם נתקעים יותר מידי על משחקי מחשב אני אציע לגוון.
&nbsp
&nbsp

princess66

New member
בערך 3 שעות

להכל יחד...
השנה הם לא בצהרונים ואין כמעט שיעורים והאמת שקשה לי לנהל את הבית בשלט רחוק וככה הם עסוקים ולא רבים.
אבל מרגיש לי נורא שהם במחשב לא יודעת למה... על אף שהבכור משחק במיינקראפט ועושה דברים משגעים ולומד גם אנגלית תוך כדי.
הם יודעת שבארבע וחצי רבע לחמש נגמר הזמן ואז זה זמן לחברים אופניים פארק וכו.

sharonwe

New member
זה פחות או יותר מה שוקרה אצלינו, ואני מתרככת כי:

1. הם גם צריכים לנוח, וזו הדרך שלהם
2. יש בטלויזיה תוכניות נפלאות והמחשב והטלויזיה יכולים גם להעשיר.

שלי בני 8.5 ו-10.5. הם באים לבד הביתה - או לסבתא - ויודעים שהם צריכים להכין שיעורי בית ולהתאמן (שניהם מנגנים). בד"כ הם קודם כל נזרקים קצת על הספה וצופים בטלויזיה. כשרעבים - מחממים אוכל (או סבתא מחממת ומגישה), ואח"כ - שיעורי בית ואימון.
אחה"צ יש להם המון חוגים ןהגדול גם מאוד פעיל חברתית, כך שכל עוד המסך לא בא על חשבון המחוייבויות, ההתחייבויות והחברויות - זה לא כל כך בעייתי מבחינתי.
הקטן פחות פעיל חברתית, אבל במהך השנים צבר המון ידע כללי מתוכניות מדע, חקר ותעודה בטלויזיה - שזה לדעתי נפלא.
הדבר היחיד שמציק לי הוא שזה שהם לא קוראים, אבל אני לא בטוחה שזה בגלל הטלויזיה.

moma422

New member
לא חושבת שיש לך הרבה ברירות אם את לא בבית

נשמע לי סביר ומאוזן
איך את מפקחת על התכנים הניצפים?
&nbsp
גם הדור שלי בילה לא מעט שעות מול הטלויזיה

princess66

New member
עוקבים דרך הויאודי

וגם אני יודעת שהגדול רואה החממה והצעיר רואה את הסרט לגו או שמשחק במשהו

sharonwe

New member
למזלי הם בד"כ בוחרים נכון לבד.

הקטן מטורף על "תעופה בחקירה", מגוון התוכניות של ערוץ לוגי, ותוכניות תעודה (האחרונה היתה על מערת צדקיהו בירושלים
).
הגדול בוהה בסדרות נוער, אבל א. זו המנוחה שלו, ב. אני לפעמים מציבה גבולות בצורת "תכין בבקשה את זה", "תביא בבקשה את ההוא", "בזמן הארוחה כבה טלויזיה" וכו'.) ואז יש מינון.
וסליחה - אנחנו לא בהינו בטלויזיה באותו הגיל? זה שלא היה מבחר זה אומנם הקל עלינו, אבל לא בטוח שהתכנים שלנו היו טובים בהרבה.

פרמלה

New member
לטעמי את מתארת מצב מאוזן לגמרי

הם רואים טלוויזיה, משחקים במחשב ומזיזים את עצמם בחוץ עם חברים - זה נשמע כמו שילוב נהדר, מה גם שאת עוד אומרת שהמחשב משמש לפעילות עם בונוסים נלווים.

אני אף פעם לא הגבלתי

אני לא אומרת שזה מה שנכון לעשות, אני לא מומחית בחינוך, אני רק אומרת מה אצלנו.

אני ניסיתי ומנסה לעודד לעשות דברים אחרים, אבל אני לא מגבילה או מכריחה שום פעילות פנאי. כמו שכתבת - הם עושים במחשב גם דברים יצירתיים ונפלאים.

ככל שיגדלו יהיה לך יותר קשה. אצלנו - רוב שיעורי הבית הם כבר על המחשב. או כי נכנסים לכל מיני אתרים בשביל שיעורי מדעים, או כי צריך לחפש דברים באינטרנט, או לכתוב את העבודות בword או מצגות.ואז לכי תתחילי לחשב כמה זמן הם יושבים בשביל הכיף, וכמה בשביל שיעורים

למעלה