זמן לשדרג

wolfeyes30

New member
זמן לשדרג

אחרי שהביטוח יקנה ממני את הTDM הגיע הזמן לשדרג

רוצה דו"ש שישמש אותי גם ביומיום אבל עם יכולות שטח משמעותיות יותר משל ויסטרום למשל...
בשגרה בעיקר גוש דן וגיחות לירושלים/אשדוד וכאלה (משפחה וחברים)

תקציב... לא חשוב כרגע
כרגע ברשימה בימר GS

הצעות למועמדים נוספים?

katangilis

New member
השאלה אם אתה מוכן לרדת בנפח?

אחרי המומנט של הטאדאם...
לדעתי הבימר800 של היסמ תפור עליך

(גם עליי הוא תפור , אבל איפה אשים את הילדים אם אמכור את הבית...)

בהצלחה ותתקשר אם תצטרך עזרה / טרמפ / מלווה בטחון...

wolfeyes30

New member
בטח מוכן

מנסה כיוון שונה... לא יתאים, נחזור לטורינגים הגדולים

wolfeyes30

New member
נראה לי שכל אחד מהם יתאים, לא?

מעדיף 650 או 800, הם די אותו דבר 800 נותן יותר תפוקה. אני אשקול אם השיפור הזה שווה את ההפרש...
דו"שים גדולים כמו ה 1200 הם גם אופציה אבל העדיפות היא לקלים יותר...

gray

New member
אם תקציב זה לא עניין גדול 800GS בהחלט

אני מתלבט בזמן האחרון באותה שאלה, הטרנס אלפ נופל כי הוא קטן מידי, אבל אולי לך הוא יתאים.
יש גם את הKTM אדוונצ'ר, אומנם יקר-אבל מלא אטרף.
אני החלטתי כנראה על הטנרה 660 בסוף, סתם נראה לי מוגזם לשלם כפול על אופנוע טיפה יותר טוב.
טנרה 660 2010 נמכר בסביבות 40K (יד ראשונה מצב חדש כמובן) BMW 800 GS נמכר בקצת פחות מ80K ולא נראה לישהוא מצדיק הפרש כזה, אם ההפרש היה סביבות 10K-15K בהחלט הייתי הולך על הBMW.
יש לי תקציב די גדול, אולי אביא לי איזה BMW או טנרה מגרמניה אם לא אמצא טנרה מתאים כאן.
מצד שני הטנרה הלך בכיוון שדי אהבתי מבחינת חזרה למקורות (היו לי כל דגמי הטנרה מלבד ה1200 החדש ואת כולם ממש אהבתי), אין לו בעיה לטייל טיולים ארוכים בכייף, ואני כבר לא מחפש אטרף (בסופו של דבר תמיד הגעתי ל4 צילינדרים בלי יכולת שטח בחיפושי הכח-ולא טוב לי שם).
בקיצור, מתלבט בין הטנרה לBMW וכנראה אלך על הטנרה בסוף, כשאמצא אחד מתאים, הכחול מדהים בעיני, מזכיר את ה600 המקורי.

wolfeyes30

New member
הטנרה הוא סינגל

וגם קטן מהטרנסאלפ

אני בטוח אקח נסיעת מבחן עליו, נבדוק כמה הוא מווברץ...

FZR600R

New member
טראנסאלפ 700

מנוע טויין בשרני וחזק , מעולה בכביש ולא פראייר בכלל בשטח , אמינות הונדה

ממליץ בחום

gray

New member
מרגישים שהוא סינגל, אבל ממש בקטנה

לגבי הקטן מהטרנסאלפ, אתה רציני? הטרנסאלפ הוא מיניבייק, בטנרה התלונה העיקרית היא שלא מגיעים לרצפה. רכבתי על כולם (כמובן שלא באותה מידה, אבל לפחות סיבוב קטן) הKTM והטנרה היחידים שלא הרגשתי מקווץ עליהם, הBMW בסדר, הטרנסאלפ ממש קטן.
ההפרש בגובה המושב (841 mm בהונדה מול 895mm בימהה) נשמע קטן, אבל מבחינת תנוחת הישיבה והמעבר לעמידה-הוא גדול.

gray

New member
מה הגובה שלך?

בכלים האלה יש הבדלי גובה מושב ומרחק ישיבה מהכידון שהם לא זניחים, אם אתה פחות ממטר שמונים חלק מהאופנועים ידרשו הרבה טכניקה, אם אתה מעל מטר תשעים-חלק מהאופנועים יהיו קצת צפופים מבחינת תנוחת הישיבה (אם מנסים לשמור על גובה מושב נמוך ביחד עם מרווח גחון סביר מקבלים אופנוע צפוף קצת שקשה לעבור בו מרכיבה בישיבה לרכיבה על הרגליות, יותר מתאים לננסים).

wolfeyes30

New member
1.80 מ'

ישבתי על טנרה, לא היתה בעיה... אבל לא רכבתי (יותר נכון לא בלמתי) עליו

למעלה