זמן כוכבים

ofeking

New member
זמן כוכבים

האם הזמן/תאריך כוכבים שרואים בסידרה הוא סתם המצאה שכל פעם ממציאים מחדש, או שיש שיתתיות מסוימת? אם כן איך אני יודע מהוא התאריך כוכבים? מהוא התאריך כוכבים היום?

HarryKim

New member
תראה

וודאי שיש שיטטיות, הרי הם לא סתם ממציאים מספר. עליך להבין ש"שנה" משתנה בין כוכב לכוכב (השנה של מאדים למשל כפולה מהשנה של כדור הארץ). לכל גזע "שנה" משלו, ולכן צריך תאריך אחיד לכל הגלקסיה. אני מניח שזה הרעיון של תאריך כוכבים.

גם וגם

ממציאים את התאריכים כל פעם אבל כן יש שיטתיות מסוימת. בסרדרה המקורית, הסטארדייט היה מספר רנדומלי בן 4 ספרות וספרה אחת אחרי הנקודה העשרונית. כשהתחיל TNG הפכו את המספר למספר בן 5 ספרות עם ספרה אחת אחרי הנקודה העשרונית, כשהספרה הראשונה היא תמיד 4. כנראה שהספרה 4 נמצאת שם מפני שמדובר במאה ה24. מאוחר יותר ה4 הוחלף ב5 מסיבה שאני לפחות לא יודע. המספרים כמו שאמרתי רנדומליים לחלוטין. מדי פעם קורה שפרק A מתרחש אחרי פרק B, אבל הטארדייט שלו מוקדם יותר. עכשיו כמובן אין סטארדייט, ובאנטרפרייז משתמשים בשיטה הפרימיטיבית המבוססת על "ימים", "חודשים" ו"שנים". תת רמה.

ygeva

New member
הי! זה מאיפה שאני מביא את התשובות!

הייתי צריך להפנות אותך ל- PBeM.org.

CaptainOok

New member
דברים שלא תשמע על סיפון האנטרפרייז:

Picard: Captain's log, star-date... DAMN! Riker, what the date today? no no, the STAR-date!

DaHunter

New member
זה לא בדיוק הולך ככה...

Picard: Captain's log, stardate... DAMN! Number One, what is today? ... YES! I know it's tuesday, but what's the date? ... the STARdate!​

ygeva

New member
למען האמת - לא

אין פה שיטתיות. קראתי פעם מאמר מאוד ארוך ומשעמם שהביא מיני דוגמאות ולבסוף אני זוכר את המשפט האחרון שלו שהיה בנוסח: "ניתן לראות לבסוף שאין סדר או חוקיות בבחירת תאריך כוכבי, אלא הדבר נעשה ע"פ בחירת המפיקים ולפי בחירתם החופשית".

HarryKim

New member
הסבר ההגיוני היחיד

כשאלו את ג'ין הוא ענה: This time system adjusts for shifts in relative time which occur due to the vessel's speed and space warp capability. It has little relationship to Earth's time as we know it. One hour aboard the U.S.S.Enterprise at different times may equal as little as three Earth hours. The stardates specified in the log entry must be computed against the speed of the vessel, the space warp, and its position within our galaxy, in order to give a meaningful reading. לא משנה שהוא אמר שהוא המציא את זה, זה ההסבר ההגיוני היחיד. אם כדור הארץ מחולק לאיזורי זמן, הרי גם היקום, לכל תאריך כוכבים נקבע ע"י המיקום, הזמן בשנים ומהירות החללית. זה הדבר היחיד שיכול להסביר איך האטנרפרייז חזרה אחורה בזמן מתאריך 1329.8 בתחילת הפרק ל-1329.1 בסופו.

HarryKim

New member
שאלה שוב בנושא תאריך כוכבים

אם יוצרי הסדרה רצו ליצור סדרה "אי שם בעתיד" והשתמשו בתאריך כוכבים כדי לא לתת זמן מדוייק, מדוע הם כן נתנן זמנים מדוייקים? זמנים כמו המצאת הוורפ, הקמת הפדרציה וכו' נתונים לנו בשנים של כדור הארץ.

ygeva

New member
יש לך לוח שנה של תאריך כוכבי?

או תוכנה לתרגם אותו לתאריך שלנו? כי לי לא... ואני גם לא רואה את מעריצי הסדרה מדברים ביניהם ככה: בתאריך כוכבי 16672.2 המציאו את הוורפ, ואז בתאריך כוכבי 112456.1 הגיע דאטה לעולם? היו יורים בנו ישר וחושדים בנו לחוצונים מהחלל החיצון... :)

HarryKim

New member
הכוונה שלי היא

שיוצרי הסדרה לא רצו שיבקרו אותם בגלל השנים של הסדרה. אחד יכול להגיד שמהזמן המודרני ועד המאה ה-24 הטכנולוגיה התפתחה לאט מידי, ואחר יכול להגיד שהיא התפתחה מהר מידי. אף אחד לא יכול להגיד שמהזמן המודרני ועד תאריך כוכבים 1234.5 הטכנולוגיה התפתחה לאט/מהר מידי, כי אנחנו לא יודעים מתי זה "תאריך כוכבים 1234.5". זאת המטרה של תאריך הכוכבים, להשאיר את הסדרה אי שם בעתיד. אבל מהרגע שהתחילו לדבר על מאות (20-24) אפשר לבקר על התפתחות הטכנולוגיה. אם כל כך היה חשוב ליוצרי הסדרה לשמור את הזמן "אנונימי" מדוע הם נתנו גם תאריכים של זמן כדור הארץ.

ygeva

New member
זהו, שהזמן לא אנונימי!

כבר מההתחלה ידענו באיזה זמן או איזה תאריך הכל מתרחש. ידענו שהמקורית היה אי שם בשנות ה-60 של המאה ה-23, מלחמת הדומיניון בין השנים 2372-2374, וכו'. תאריך כוכבי זה בגלל שהסדרה תראה מגניבה יותר!

ofeking

New member
...

אם חושבים על זה זה לא בעיה ליצור זמן כוכבים. אפשר לדוגמא (וזאת סתם דוגמא) לקבוע שהזמן שלוקח לעצם מסויים בוורפ 5 לעבור שנת אור יהיה יחידת זמן מקבילה לשעה, 10 כאלו יהיהו מקבילים ליום ו1000 כאלו יהיהו המקבילים לשנה. שוב, זאת סתם דוגמא, אפשר לקחת כבסיס כל תהליך שלוקח זמן קבוע.

sysiphus

New member
יש שיטתיות ברורה

בסדרה המקורית לא הייתה שיטתיות, פרט לכך שהספרות רק עלו. התאריך היה מורכב מארבע ספרות, ומספרים לא שלמים ציינו חלקי יום. ככל שהתקדמו בסדרה, הראו עלייה במספרים, ובסרט האחרון של הסדרה המקורית, הגיעו לתאריך כוכבי 9529.6, אך לא עברו לתחום החמש ספרות, "התחום של סדרות הדור הבא". בכל סדרות "הדור הבא" השיטתיות ברורה והיא כזו: הספרה הראשונה במהלך ה"דור הבא" הייתה 4, הסיבה הלא-רשמית לכך הייתה כי מדובר היה במאה ה-24. הספרה הבאה בתור הוא מספר העונה בסדרת "הדור הבא", כאשר כל עונה מקבילה למעשה לשנה שלמה (שנה רגילה שלנו, ע"פ כדור הארץ), קרי תאריך כוכבי של העונה הראשונה היה 41XXX ושל העונה השביעית הוא 47XXX. שלושת הספרות האחרות מציינות התקדמות לאורך השנה, מ-000 עד 999. הספרה העשרונית לאחר שלושת הספרות הלו מציינת חלקי יום. דומאות: הפרק הראשון של "הדור הבא" מתחיל בתאריך כוכבי 41153.7 הפרק האחרון של העונה השלישית, The Best of Both Worlds - Part I, מתחיל בתאריך כוכבי 43989.1 הפרק הבא בתור, הפרק הראשון של העונה הרביעית, Part II, מתחיל בתאריך כוכבי 44001.4. הפרק האחרון של "הדור הבא", All Good Things... מתרחש בתאריך כוכבי 47988.1. השאלה שעמדה על הפרק, כשהספרור הזה ניתן לפרקי "הדור הבא" היא כמובן, כיצד ייראו תאריכים כוכביים בסדרות הבאות. "חלל עמוק 9" ו"וויאג'ר". המשיכו את הספרור הזה. חלל עמוק 9, שהחלה כרונולוגית בערך באמצע העונה השישית של "הדור הבא", החלה בתאריך כוכבי 46379.1. וויאג'ר וחלל עמוק 9 חצו את "מחסום תחילית ה-5", מחסום "היסטורי" לעוקבים אחר התאריך הכוכבי, בו הספרה השרירותית שנבחרה לתחילת התאריך, כדי להבדיל את התאריך של "הדור הבא" מהתאריך של הסדרה המקורית, כתאריך כוכבי בעל חמש ספרות, קושרה לספרה השנייה שציינה שנת-ארץ. וזהו, נראה לי. שימו לב שב"אנטרפרייז" עדיין אין תאריך כוכבי...

למעלה