זמן המוות

ermad

New member
זמן המוות ../images/Emo36.gif

פרק חדש ביומנו של דוק "מאחורי הסטטוסקופ" עכשיו באוויר. והפעם: מולטי טראומה מגיעה למיון. בואו לקרוא ולהגיב

דעתי הכנה

סליחה על הבוטות לדעתי הבלוג הזה קצת פלצני. מה זה כל הקטע הזה של " אני רק רוצה להציל עוד חולה היום". אף אחד לא מתנהג כך או מדבר כך בחיים הרפואיים האמיתים. מה שעוד מוזר ולא הקפיץ פה אף אחד זה עיסויי לב בטראומה... מעבר לקטע הזה כבר לא התחשק לי לקרוא בני

Daffynes

New member
לבני

אני לא הדמות להתוכח על זה אבל בגלל שאף אחד מהמוחות היותר גדולים פה לא הגיב עדיין... מה בדיוק הבעיה עם עיסויי לב בטראומה? לא נאמר לנו שהטראומה היא זו שגרמה ללב להפסיק לעבוד, אלו שני נתונים נפרדים, ומה אם הנפגעת עברה אוטם שגרם לתאונה? אז גם תיהיה נגד עיסויים בגלל שהחולה שעברה כרגע אוטם עשתה גם תאונת דרכים ושברה את הרגל??

צודק...

ואל תתנצל שאתה מומחה או לא, כי כולנו שווים בפורום הזה. יכול להיות שלא ראתי בעיון אבל לא ראיתי צידוק למחשבה או לכיוון של אבחנה מבדלת של כשל במשאבה. כשנעשית פעולה רפואית היא מוצדקת אם יש מחשבה מאחוריה, אפילו כאשר אינה מותאמת לפרוטוקול ובזה אתה צודק לחלוטין, אלא שבסיפור לא מצאתי (שוב, אולי כי לא רארתי ממש בעיון) את הרמזים. מצד שני לא חייבים להיות רמזים כי זה בסה"כ סיפור "עלילתי" של העברת חוויות והרגשות ולא דו"ח פעולה. תקן אותי בבקשה אם אתה חושב שאיני צודק, תודה, בני נ.ב. ממש לא מפריע לי שאתה פונה אלי כ"בני". זה שמי ואלי סאטיב הוא רק ניק שני משתמש בו כתולדה של סעבה היסטורית שבשורשה עומדת בדיחה פרטית שלי ושל חבר ללימודים...

למעלה