זמן בישול בשר בקר

מיושון

New member
זמן בישול בשר בקר

שלום לכולם ושבת שלום! עד כה היתי קוראת ונהנית מהמידע והמתכונים שאת חלקם אף ניסיתי. החלטתי לשתף אתכן בשאלה שעלתה עקב הבישול ביום שישי. החלטתי לבשל לילדה גולש מכתף עגל שנחתך לקוביות והושאר לבישול של כשלוש שעות, למרות הזמן הארוך הבשר לא היה מספיק רך. לדעת המומחים כיצד יש לנהוג בעתיד? מעדיפה לא להשתמש בשיר לחץ! שאלה נוספת כיצד צריך לבשל תירס טרי על מנת שלא יתקשה ומה לגבי הוספת המלח בזמן הבישול? תודה ציפי

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

לגבי שאלת הבשר כתף בחיי שלא אגרום לך לשיר בלחץ
אבל בהחלט הייתי בלחץ אם בשר כתף עגל, שהוא בשר רך, לא היה מתבשל בזמן של 3 שעות. אולי זה בשר אחר? גם אם זה בשר קפוא כתף עגל ולא טרי , בזמן הזה בהחלט היה צריך להתרכך היטבבבבבבבבבבב. לגבי התירס מרתיחים את המים ולאחר הרתיחה מכניסים את קלחי התירס עם הקליפות שעוטפות אותו. מבשלים כ-20 דקות ומכבים את הלהבה. את המלח הגס מוסיפים לאחר שמוציאים מהמים.

מיושון

New member
הבשר אכן היה כתף עגל טרי האם יתכן

שיותר מידי בישול יכול לגרום לו להפוך לקשה או ל"סוליה" כהגדרת עמך. אילו בשרים נוספים עדיף טרי יכולים להתאים לילדה בת שנה פלוס שמכילים ברזל (לא כבד). בכל אופן תודה רבה על התשובות המהירות ומקווה להיות פעילה יותר בפורום בהמשך

timiהאחת

New member
מנהל
אוקיי לילדה בת שנה בואי כנסי ואספר

לילדה בת שנה עדיף לא לתת לה הרבה בשר בקר, הכי טוב לתת שווארמה הודו נקבה אפשר לבקש מהקצב שיחתוך לחתיכות ואז את יכולה להוסיף למרק זה נהדר יש הרבה ברזל, יש גם שוק הודו מפורק שמכיל ברזל אבל עדיף שלא מכיון שיש בו סחוסים ולפעמים ברוב המקרים עצמות קטנות אני לא אוהבת שווארמה הודו כמו שאמרתי או שוק הודו גדול ואז את חותכת ממנו חתיכות, וכמובן שוקיים של עוף , אבל בהודו יש יותר ברזל. בשר מיושן זה אומנם בשר טרי אבל הוא יצא מהקפאה לכן הוא נקרא מיושן ועדיף בשר אם כבר בא לך בשר בקר עדיף רק רק טרייייייייי גם הטעם הוא אחר מי שמבין ב בשר גם מרגיש בהבדל של הטעמים, שוב לדעתי עדיף לתת לגברת הקטנה שווארמה הודו במרק, אפשר גם לטחון שווארמה הודו ולעשות קציצות יוצא נהדר גם כבד מכיל הרבה ברזל השאלה אפ ניסית לתת לה. לכי על כל (ההודו) הנ"ל בהצלחה ואם את רוצה מתכונים או עוד שאלות בשמחה.

timiהאחת

New member
מנהל
שלום ציפי

איזה בשר עגל כתף בישלת מספר 5 או מס' 4 , מספר 5 הוא שומני עם פס ג'ילי באמצע, וכתף 4 הוא בשר ללא שומן, נשמע מוזר שיצא לך קשה יכול להיות שזה היה בשר אחר??? בד"כ לוקחים לגולד 2 צלעות- או 8 שריר -והרבה אנשים לא לוקחים כתף אבל אני בישלתי 3 שעות כתף 4 טרי ויצא מה זה טעים היה לי טעים, למרות שאני לא מתה על בשר. צריך גם לסגור את הבשר לפני שמתחילים לבשל אותו לטגן אותו בשמן ובצל ואז להוסיף מים ותבלינים.ֿתירס טרי מבשלים ללא מכסה בערך 25 דק' , אם יצא קשה אולי התירס לא טרי.

מיושון

New member
תודה רבה על התשובות

תודה תמי אכן שוארמה נקבה מככב אצלי בקציצות מאחר ובעלי אינו מוכן לגעת ולאכול את סוגי הפרות למיניהן. אני אישית לא מתה על הטעם ולכן החלטתי לנסות לבשל בקר רק !!! טרי. התינוקת לא אוהבת קציצות ולכן ניסתי אלטרנטיבה אחרת הבשר יחסית יצא רך אבל הרגישו את הסיביות בזמן האכילה. לא ידוע לי מספר הבשר אבל הוא עבר טיגון וסגירה לפני הוספת המים. בכל מקרה ננסה שוב בעתיד עם ההמתצות שלך תודה והמשך ערב טוב

למעלה