זמן ביחד (floor time) עם חברים

אתר חדש לתמיכה ב 'זמן ביחד'

האתר הוקם על ידי הורים המנסים לקדם פעיליות זמן בילד בארה''ב. בין היתר יתארך באתר ויענה לשאלות סטנלי גרנשפיין (החל מה- 5 בפברואר). ענת

זמן ביחד (floor time) עם חברים

אחד הגנים של הפשוש הוא גן טיפולי בשיטת גרנשפיין שמורכב משתי גננות ושני ילדים (עד ארבע) שמשחקים בשיטת ה''זמן ביחד'' (floortime). כשהכנסו את הפשוש במקור לגן המטרה שלנו היתה הגברת השעות המקצועיות של זמן ביחד (6 שעות נוספות בשבוע). עם ההתהוות של הגן הבנו שאחת המטרות של הצוות היא לעודד את הילדים לשחק ביחד. במקור נראה לי כמטרה קשה לשני ילדים PDD NOS שבדרך כלל לא מגיבים ללדים ''רגילים'' להגיב ולשחק ביחד. אחת הבעיות של זמן ביחד לדעתי שהיא מתאימה מאד להורה-ילד כשההורה זורם עם הילד ופחות מתאימה לילד-ילד. הופתעתי ממידת ההצלחה. בעזרת העידוד של המטפלות הילדים משחקים או עוסקים במקביל (אותו נושא או צעצוע) כאשר עוזרים להם לראות את הילד השני (לשחק לפי התור למשל) ולשתף חוויות רגשיות (שניהם נהנים ביחד בבריכת הכדורים). שני הילדים מאד התקדמו. לדוגמא הפשוש ביקש שאשר איתו בחדר אבל ברגע שהילד השני הגיע הפשוש אמר לי בי בי ולקח אותי לדלת. בנוסף נמסר לנו שהפשוש התחיל לשחק יותר במקביל לילדים אחרים (בגן המשלב שלו) ואפילו לשחק עם ילדים אחרים כשהם יזמו. העניין גרם לי לחזור לנקודה של גנשפיין על משחק עם בני הגיל. אני מנסה ליזום באזור מגורי הקמה של קבוצת הורים שתוכל לארגן מפגשי משחק של זמן ביחד ילדים והורים. אני מאמינה שבניגוד לזמן ביחד רגיל, זמן ביחד עם ילד נוסף (וההורים) יכול לעזור לילד לחקור אינטראקצות חברתיות בסביבה מוגנת יותר ועם שליטה שלו. האם למשהו יש נסיון עם ''זמן ביחד'' על חברים? ענת

1סימה

New member
ענת

שמחה על ההצלחה. התחלנו בחוג להורים וילדים (ממש רק פעם אחת...ילדים רגילים) והנסיך ניגש לנסיכה זרה וניסה למשוך לה את הגרב, התגובה של אימה ושלי היו כל כך שונות ואתם בטח יכולים לתאר לעצמכם למה. עכשיו את פתאום מעלה לי רעיון.... אנחנו נשמח להפגש עם הורים לילדים עם איחור התפתחותי מהשרון סביב הגיל של הנסיך (1.5) יכול להיות נהדר.... אם אתם חושבים כמוני שלחו לי מסר. ענת תודה!

היי ענת , תודה עבור האנפורמציה

שמחים לראות אותך שוב איתנו המון אור ואהבה קטרין

אנחנו חיים בארה''ב...

לכן לא שאלתי מי מעוניין... ההודעה שתלמה צירפה לזו לגבי הזמן ביחד היא קבוצת ההורים שאני מנסה לחבור אליה. המטרה להקים קבוצת תמיכה ל DIR באזור שתיצור מכל מני הפעלות לחברים: playdate, קבוצת תמיכה להורים, גנים והפעלות בשיטה. כהורה אני מאמינה שאין טעם לשבת ולחכות שאחרים יעשו בשבילי ולכן עושה בעצמי. ענת

1סימה

New member
אני חוזרת על הקריאה...

הורים לילדים סביב גיל שנה וחצי (עם איחור התפתחותי או הגדרה דומה) שמחפשים להפגש עם ילדים נוספים והוריהם למשחק משותף מאזור השרון... שלחו לי מסר נשמח להפגש...

למעלה