זמן איכות???

מירי,

New member
זמן איכות???

מה אתן עושות עם הילדים? עם ה'גדול' (כמעט 7) כבר די אמרתי נואש... מדי פעם הוא מבקש שנעשה משהו יחד.... פעמיים בשבוע הגדול נוסע לחוג כך שיש לי זמן נטו (שעתיים) עבור הקטן (4.5)- רק הוא ואני, אבל אחרי שעה (לכל היותר) הוא מוותר עלי (לטובת חברים/טלויזיה/מחשב וכד..), נסיתי להציע לו פעילויות שאני יודעת שהוא אוהב, או לחילופין שהוא יציע (לצערי לא כל דבר אני יכולה לעשות איתו- הכדור העגול שלפני די מפריע...).... רעיונות שילדים אוהבים?

limori

New member
כמה רעיונות -

אנחנו הולכים לטייל ומוצאים עלים תרמילים אבנים וכו...אוספים מגיעים הביתה מדביקים חותכים שוברים צובעים... רואי מטורף על זה. אנחנו משחקים יחד במשחקי מחשב. משחקים ב חי צומח דומם כמובן בהתאם לרמה של הילד. או לדוגמא בוחרים באות ואת אומרת שם של בן והוא שם של בת או ההיפך אחר כך בוחרים שוב אות והפעם חיות אחר כך דמויות בטלויזיה...פו הדב מיקי טום ג'רי ..יש כל כך הרבה... הכנת עוגיות עוגות ואנחנו בשלב של הכנת פשטידות. זה הפרוייקט החדש של רואי והוא נהנה מאד. דרך אגב היום אנחנו הולכים להכין לחם.... בפעם האחרונה שפיתחתי תמונות הגדלתי כמה ונתתי לו שיכין מזה פאזלים. אז הוא חותך ומדביק על קרטון ואחר כך נותן לחברים שלו להרכיב. לקחת את כל הדובים שיש לכם בבית לשפוך עליהם קצת טלק ולהבריש אותם עם מברשת..זה אנחנו עושים המון...(זה נשמע קצת חולני אבל זו אחלה תראפיה....
יושבים עם כל האלבומים ונזכרים בזכרונות וחויות. יושבים יחד וקוראים ספר ואחר כך מתחפשים לדמויות האהובות. בדרך כלל הוא מחליט בשבילי.... את כל זה אנחנו עושים כמובן שנעה לא לידינו כי כשהיא בסביבה אי אפשר לעשות שום דבר.... רואי קורא לה השליט הרודן... ומה עם עשיית נרות? אם זה מעניין אותך אני יכולה ללמד אותך וזו חויה לילדים. אני אלא אלופה גדולה אבל יוצא לי משהו....

מירי,

New member
ננסה כמה מהרעיונות.....

האמת שיציאה מהבית היא אכן בילוי מעודף , אלא שאני כרגע לא ממש מסוגלת, אני חושבת שזה חלק מהבעיה שאני לא ממש יכולה בכמה חודשים האחרונים להיות ממש אקטיבית....(וכשאחזור לרמת פעילות נורמאלית זה כשכבר תצטרף אלינו עוד מישהי...)בהחלט אשמח לשמוע על הכנת נרות... את כל הדובים שיש בבית????? (יש לפחות 80-90
)

לאה_מ

New member
גם אצלנו יציאה מהבית היא בילוי

מועדף. אני לא ממש מוכשרת בעבודות יצירה, אז בתוך הבית אנחנו יותר קוראים יחד ספרים, משחקים במשחקי קופסא ומבשלים יחד.

נעה גל

New member
כמה דובים יש לכם? ומאיזה סוג?

הרגת אותי
>>נעה שתוהה מה קורה שם ברפובליקה עם חיות מחמד<<

limori

New member
אוהו אם את היית יודעת כמה דובים יש

לנו בבית...בהחלט היית חושבת שאנחנו מטורפים
האמת היא שלי יש אוסף של אריות מגיל קטן וכשהכרתי את דיויד והוא גילה שיש לו חברה קצת ילדותית הוא הכפיל לי את האוסף. וחוץ מזה ש....דיויד קונה קונטיינרים שלמים של דובים שזה חלק מהעבודה ואנחנו תמיד הולכים ולוקחים כמה שאנחנו רוצים... ובכל שנה בדצמבר תורמים לבתי ילדים ולעניים. וזו תרפיה אמיתית....

limori

New member
נעה ואל תשכחי שאני לא מסוגלת לגעת

בבעלי חיים...
יכול להיות שבגלל זה אני אוספת אותם....

אירית י

New member
לימורי../images/Emo99.gif התמוגגתי לקרא על

הפעילויות שאת ורואי עושים יחדיו. כייף אמיתי!

michal@gal

Active member
מנהל
אצלנו יש כמה אפשרויות עיקריות

משחקי קופסא, או בישול משותף. הגדולה (כמעט בת 11) נהנית גם סתם לצאת איתי להליכה, ולקשקש תוך כדי. ממש כמו חברה.

מירי,

New member
בישול משותף?

ככה להעביר לילדי את השנאה לבישול? אני לא יכולה ליזום פעולת בישול - אני עושה את זה כי צריך - ואם הם בבית ורוצים להצטרף זה יופי... משחקי קופסא? בפעם האחרונה היצלחתי למשוך איתו בערך שעה, שבהן הוא החליף לפחות 4 משחקים (כל פעם שנימאס לו אחד היצעתי אחרים- או פעילות אחרת), בסוף כאמור "נמאס לו ממני"....

limori

New member
ומה עם איקס אפס או חמש אבנים?

ושאלתי את רואי איזה משחקים הוא הכי אוהב לשחק איתי והוא הזכיר לי תחרות גולות. אנחנו יושבים בקצה של המסדרון וזורקים גולות לקצה השני הגולה שמגיע ראשונה לסוף המסדרון כמובן מנצחת..זה עושה הרבה רעש אבל זה נורא כייף..תנסי...

michal@gal

Active member
מנהל
בטח בישול משותף

אנחנו מכינים יחד עוגיות, או כדורי שוקולד. אני מכינה את העיסה הבסיסית, או לפחות שמה הכל בקערה, ואז יש ממש תחרות בין הילדים מי יקבל את הזכות לערבב. אחר כך הם עושים עוגיות ומסדרים בתבנית, ואני אחראית על האפיה. לפעמים אנחנו מכינים יחד גם עוגת שוקולד. את מכירה את העוגות של פילסברי? יש אבקה וצריך להוסיף ביצים, מים ושמן, לערבב ולאפות. זה ממש תפור על ילדים. עכשיו כבר הבנות רוצות לקרוא בעצמן את ההוראות ולעשות לבד ושאני לא "אפריע" להן. אחר כך יש גם מה לנשנש אחה"צ או בבוקר לפני בית הספר. משחקי קופסא זה הרגל נרכש. ככל שאנחנו משחקים יותר פעמים, המשחקים יותר ארוכים. בהתחלה באמת היינו מחליפים משחק כל 5-10 דקות, אבל עם הזמן משחקים יותר זמן, וגם הילדים גדלים, אז המשחקים עצמם נעשים מענינים יותר, וכבר מתחילים לשחק מונופול, וטאקי, ולא רק לוטו תמונות.

irisgh

New member
עוגת ריץ' - העוגה הראשונה שלי...

סליחה על הפרסומת. אבל ליניבי יש מה זה פתיל קצר לפעילויות כאלה. אז קניתי את הקופסא. לא עושים כמעט כלום: מכינים מראש חומרים (מים, שמן, ביצים.) את הביצים אנחנו שוברים ביחד והוא מערבב - רגיל כבר מכאשר אנחנו 'מכינים חביתה'. כל חומר גלם הוא צריך לטעום. רק שמן הוא כבר יודע שהוא לא אוהב. מערבבים ביחד בקערה. משמנים ביחד תבנית חד פעמית. מכניסים לתנור. מלקקים. עד כאן - 10 דקות. ואז אנחנו יורדים למטה, ועולים כשהעוגה מוכנה. טוב, פרקנו קצת אנרגיות ואפשר להמשיך - מורחים קרם, מפזרים סוכריות.. ואחרי כל זה חייבים אמבטיה מכף רגל ועד קצה השערה.

ליאת +

New member
ואם כלו כל הקיצין

אז אפשר לשבת לידו כשהוא רואה טלוייזיה או משחק במחשב ולנסות להבין אחת ולתמיד מי נגד מי במשחקים שלו או מה מאפיין את הדמויות שמענינות אותו. זמן איכות לא חייב להיות עשיה של דברים אלא יותר הכוונה וההתפנות של להיות עם הילד.

מירי,

New member
הכוונה בכלל לזמן איכות בשבילי....

אני צריכה אותם עוד קצת - שלא יפרחו לי כ"כ מהר.... כבר הבנתי שהם גודלים.... שעות... שעות אפשר לשבת איתם מול הטלויזיה, ועוד שעות לקבל הסבר מהי כל דמות... ובסוף הכל יוצא לי סלט. ובמחשב? ככה את כל הבושות להפסיד במשחק לילד בן 4.5 (מילא לגדול הוא כבר כמעט בן 7 זה מותר, אבל לקטן...). אבל כמובן אלה דברים שאנחנו עושים....

ליאת +

New member
אני מה זה מבינה אותך

בכל פעם שאני מרגישה שהביחד עם אביתר חונק לי מידי אז אני מזכירה לעצמי שכדאי להנות מכל רגע כי ממש או-טו-טו הוא יעדיף חברים ועיסוקים אחרים על פני השהות המשותפת.

למעלה