זמזום

זמזום

היי, התחלתי לנגן לפני כמה ימים. הרבה פעמים שאני פורט אני שומע מן "זמזום" מעצבן ולא נקי שבוקע מתיבת התהודה של הגיטרה. הבנתי ש"הזמזום" הנ"ל נובע במקרים רבים מלחיצה לא נכונה על המיתרים. אבל אני שם לב לזמזום הזה גם כאשר אני פורט על המיתרים כשהם פתוחים. איך מונעים את הזמזומים?

Ultra Spidey

New member
>>

אולי הבעיה במיתרים - יכול להיות שהם ישנים ומג'ייפים יכול להיות שהבעיה היא בfretים עצמם, ואז סטאפ יעזור

קניתי את הגיטרה אתמול ../images/Emo4.gif

המיתרים חדשים, כל הגיטרה חדשה. כניראה שהבעיה לא ב-fret'ים כי זה מזמזם גם כשפורטים על מיתרים פתוחים....

זה בעיקר מזמזם

כשפורטים על המיתרים יותר חזק. (גם במיתרים פתוחים) כשפורטים חלש לא שומעים זמזומים.

Mr Boggy Man

New member
כן טוב, מן הסתם כי המיתרים גורמים

לרעד שגורם למשהו לרטוט וליצור רעש מעצבן שאתה קורא לו זמזום. בכל מקרה, דברים כאלה נגרמים לרוב ע"י מפתחות שלא מורכבים טוב או חלקים בראש הגיטרה שרופפים מעט. לפעמים זה בכיוון של המיתרים מגוף לעבר הראש. בקיצר - לרוב זה הבנייה של הגיטרה. רטט קל יכול להיות מתוקן ע"י החלפה של מפתחות אבל לפעמים הגיטרה פשוט ... לפח. המלצה שלי - בדיקה זריזה של המוכר הקרוב בחנות הקרובה לביתך, הם יודעים ושמעו על הבעיה, הם אפילו למדו לתקן אותה לרוב (לשלוח לסטאפ - תגיד שלום לגיטרה לאיזה שבועיים אם אתה גר בעיר מרכזית). אם קנית את הגיטרה לפני יומיים אני ממליץ לך לחזור לחנות ובתמימות לומר למוכר שהגיטרה שלך מזמזמת ובא לך על הכסף בחזרה. בהצלחה.

RoieL

New member
היי אלעד

לפי מה שתיארת פה נשמע לי שהמיתרים פוגעים בפרטים כשאתה פורט עליהם, ובגלל זה כשאתה פורט חזק יותר יש יותר זמזום. צריך לעשות לה סטאפ ולשייף את השריגים או לשנות אקשן, בגלל שזו גיטרה חדשה תחזור לחנות ותבקש אחרת. ובכל מקרה כשאתה מנגן אקורד אם תשים את האצבעות קרוב לשריג האקורד יצא יותר נקי ויהיו לך פחות זמזומים. ותשדל לא להשכיב את האצבע על הפרטבורד כדי שהיא לא תגע במיתרים אחרים כך שהאקורד יצא נקי וללא זמזומים.

doc monti

New member
מדובר בגיטרה קלאסית?

אם כן, יכול להיות עוד הסבר לזמזומים. בגשר (המקום בו משחילים את המיתרים שמודבק על גוף הגיטרה) יש ליפוף מסויים שעושים למיתרים. לפעמים משאירים קצה ארוך מדי של מיתר שנוגע בגוף וזה יכול לגרום לזמזומים. תבדוק אם יש קצה של מיתר שנוגע בגוף הגיטרה, ואם כן, פשוט תחתוך אותו עם קאטר.

חרד 19

New member
פעם קרה לי ויש לי שני פתרונות

אם יש לך תופסן לחגורה תבדוק שהוא מוברג עד הסוף ולא רופף ב. אפשרי שתצטרך להגביה את הגשר העליון ואולי גם התחתון אולי המיתרים עבים בשביל הגשר הזה אז תבדוק אם המיתר נוגע בסריג מתי שהוא רועד (אחרי שאתה פורט עליו )

wish i was here

New member
יכול מאד להיות שזה נובע מ

לחיצה לא נכונה על המתרים....כי לא סביר להניח שגיטרה חדשה תהיה עם בעיות של פרטים ואקשן

למעלה