זליגת מוחות?

אשרת

New member
זליגת מוחות?

"התאחדות התעשיינים: הגורם לנהירת עובדי היי-טק מחוץ לישראל הוא הקיצוץ המתמשך בתקציבי המחקר והפיתוח; ישראל ממוקמת במקום ה-17 בעולם בשיעור התמיכה הממשלתית במו"פ במגזר העסקי " "למעלה מ-25 אלף עובדי היי-טק עברו לעבוד ב-7 השנים האחרונות בחברות אלקטרוניקה ותוכנה בארה"ב. כך עולה מבדיקה שערכה התאחדות התעשיינים, שמעריכה את איבוד הידע עקב כך ב-6.5 מיליארד שקל בשנה. " שימו לב לסכום שהמדינה מפסידה בעקבות זאת. וכן, ממתיק, אני יודעת שמבחינך כך אנשי הייטק יכולים לקחת את הרגלים שלהם וללכת, אבל אל תשכח שיחד איתם , גם הכסף הולך. וכאשר אין כסף אין מי שיעזור "לחלשים". הרי שנינו יודעים שאתה עם שכר המינימום מרצון שלך לא טורח לעזור לאיש, פרט לעצמך.

אשרת

New member
תרגיש חופשי.

רק אחרי שאתה מפריט את זה, אל תתפלא שאתה תשאר פה עם כל הממתיקים הללו. ועכשיו ברצינות --- איך בדיוק תפריט את זה? הרי זהו האינטרס של המדינה שהמוחות המפרנסים אותה ישאר בתוכה, לא?

baudrate

New member
להפריט פירושו שכל אחד ידאג לעצמו....

בין השאר גם לתקציבי הפיתוח שלו. ככה באמת נלמד מי כריש ומי היה ויהיה דגיג. נ.ב. לדעתי, המדען הראשי אינו יכול לתקן את מה שמשרד החינוך מקלקל, אבל מי יודע?

אשרת

New member
ושוב, מה הקשר?

כיצד זה מפצה על הסכום הענקי שהמדינה מפסידה בעקבות ירידתם של אותם אנשי היי-טק?

baudrate

New member
אם המדינה מפסידה, סימן שאנחנו לא עומדים

בתחרות, ושאנחנו לא מסםיק טובים. אלו הם כללי המשחק.

Original DNA

New member
אני בז ל"כללי המשחק" האלה ומסרב לשחק

אני לא מוכן להיות חלק מהמשחק הקפיטליסטי החולני. אגב, בא לך לפרט לי את "כללי המשחק"?

אנדרי ז

New member
אל תהיה חלק

אתה מוזמן ללכת למכולת עם המניפסטים של מארקס ולנין. בהצלחה.

Original DNA

New member
אנדרי, אני לא מבין איך אתה נותן יד לשיטה

האכזרית הזאת, שרומסת את כל מי שלא עובד 14 שעות ביממה מינימום

אנדרי ז

New member
ממש

הפעם היחידה שאני זוכר שעבדתי כמות כזאת של שעות הייתה ביום האחרון של נסיעת עבודה לסין, וגם זה כדי לגמור כמה נושאים ומתוך היוזמה שלי. אז תרשה לי לא להרגיש נרמס. מצד שני ברשותך אני גם לא ארגיש גנב או גזלן או איך שתרצה לקרוא לי. את המשכורת שלי אני מרוויח ביושר, להבדיל מבטלני הקיצבאות למיניהם.

Original DNA

New member
השיטה הקפיטליסטית היא אכזרית וחייתית

אני מבין שאתה עבד היי טק, נכון? לכם יש תנאי עבדות טובים יחסית....וגם זה רק למובחרים מביניכם.....כנראה אתה איש היי טק בכיר, אז העבדות שלך יחסית נוחה, כך שלא אכפת לך לתמוך בקפיטליזם הברברי. אולי אתה חי באשליה של חיים מודרניים, אולי יש לך בית נחמד, יש לך מכונית יפה....אבל אתה בסך הכל כלי שרת בידי הבעלים של החברה שלך, שיושב לו על היאכטה וצוחק על כולם, בזמן שאתה צריך לעבוד מהבוקר עד הלילה כדי לפרנס את המשפחה בדוחק. אם תעשה משהו שלא ימצא חן בעיני הבוס- תקבל בעיטה ותפוטר, בלי שום רחמים. זה מה שרע בחוזים אישיים. חוץ מזה, כל השיטה של עבודה בשכר היא פתח לניצול. גם של עבדי היי טק.

אנדרי ז

New member
לא הבנתי אותך

אני עובד קשה ומרוויח טוב, איפה פה הניצול? יש פה עיסקה ששווה לשני הצדדים. נכון, בעל החברה שמלכתחילה לקח סיכונים גדולים וממשיך לקחת אותם מקבל את פירות ההצלחה הגדולים באמת, נו אז מה? אם אני ארצה לקחת סיכונים כאלה ובאמת להשתעבד מסביב לשעון, גם אני חופשי להקים חברה ואולי להפוך למיליונר ביום מן הימים. ואל תדאג לבעיטות שאני מקבל. איכשהו עם כל בעיטה כזאת הדבר היחיד שנבעט הוא השכר שלי, ותמיד בכיוון אחד. תמשיך לקנא...

Original DNA

New member
עם תנאים כאלה פלא שאתה שינויניק?

רק חבל שהשקפת העולם שלך פונה למיעוט זניח, בעוד ששלי תואמת את האינטרסים של מיליונים
וכשהמיליונים האלה יחליטו שלא מתאים להם יותר שאתה מרוויח והם מפסידים.........

אשרת

New member
אילו מיליונים בבקשה?

מילוניים אמיתיים לא כאלו שנמצאים בתוך ראשך. בנתיים , כמו שנאמר פה, המפלגות בעלות המצע הקפיטליסטי נבחרת ושולטות בעוד שחד"ש - מה? נמצאת לעד באופוזיציה ללא שום יכולת לקדם את האנג'דה הקומוניסטית האנטי ציונית שלה ולהרוס את מדינת ישראל? שתמשיך לנבול שם.

Original DNA

New member
זה שהרעים מנצחים זה מובן מאליו

שימי לב שמאז הפוטש הסמי-ליברלי, אחוז ההצבעה יורד מבחירות לבחירות
וזה רק ילך ויחמיר
אפשר לעבוד על חלק מהאנשים חלק מהזמן. אי אפשר לעבוד על כל האנשים כל הזמן. העם מבין שחלה התדרדרות ברמת מנהיגיו, אז גם לאחוז ההצבעה קורה דבר דומה. בבחירות האחרונות הצביעו 63% מבעלי זכות הבחירה בלבד. לשם ההשוואה, בבחירות האחרונות בצרפת הצביעו 85.5% מבעלי זכות הבחירה, ובבחירות האחרונות באימפריית הרשע הצביעו 50% מבעלי זכות הבחירה. קרי, אנחנו קרובים יותר לאחוז ההצבעה באימפריית הרשע מאשר בצרפת. וגם למיעוט פה שכן מצביע אין הרבה ברירות. איך את מצפה שמיליון ושש מאות אלף העניים* יצביעו לחד"ש, כשהם מותקפים 24/7 בידי פרופוגנדה קפיטליסטית חסרת בושה בכל מדיה אפשרית. איך את מצפה שמישהו פה יתמרד כשמגיל 0 מחנכת אותנו מערכת שטיפת המוח האימפריאליסטית, שנקראת בפי הכובשים "מערכת החינוך", שבכל רגע נתון אנו תחת איום השמדה, שהערבים חותרים תחתינו כל הזמן, שאימפריית הרשע היא "ידידתנו הטובה ביותר", שהמהפכת אוקטובר 17' הייתה לא לגיטימית, שהסוציאליזם לא עובד, ושמי שלא רוכש השכלה פורמלית הוא אפס שלחייו אין שום ערך. את כל זה מלמדים במערכת שטיפת המוח הסמי-ציונית. רוב האנשים אינם עוסקים במדעי המדינה או בהיסטוריה, רובם לא מכירים את שיטות המשטר השונות אלא עסוקים בקיום הפרטי שלהם, בחיים בתוך הבועה שלהם. אז כשאין גוף ציבורי חזק שמעז לצאת נגד ההגמוניה הסמי-ליברלית וששואף לתיקון חברתי, פלא שרוב העם נשאר פסיבי? פלא שכשרוב המפלגות הן קפיטליסטיות, והמפלגה הא-קפיטליסטית היחידה היא מפלגת נישה, שאין לה את הכוח להיות מפלגת שלטון, אז העם יצביע לקפיטליסטים? או שאת מצפה מפועל הזבל הפשוט להקים מפלגה? זה לא עובד ככה. העשירים, הכוחניים והמקושרים הם אלה שמטבע הדברים שולטים בפוליטיקה, כמו שהם שולטים בכלכלה, במדיה ובכל גורם השפעה אפשרי, ועד שבא מישהו שאינו אליטיסט, האליטה מפעילה את גלגלי השיניים של הפרופוגנדה ומעיפה אותו בצורה לא לגיטימית. ככה זה בכל העולם הקפיטליסטי וככה זה גם פה. בדיוק בגלל הסטרוקטורה החברתית הזאת לא צפויה מהפכה בקרוב. *לפי נתונים רשמיים וכפועל יוצא של קו העוני הנמוך בישראל. בפועל, מספר העניים גדול הרבה יותר.

אשרת

New member
זאת סיסמה של מסע שנורר של ארגון כלשהו.

כל אדם אשר עובד ומרוויח מעל המינימום תורם כל חודש כמה שקלים למדינה. מעבר לזה - אין שום סיבה שיתרום לכל השנוררים הקבועים אשר מהווים את מרבית האוכלוסייה הענייה במדינת ישראל. לגבי ההודעה האחרונה שלך - כן, אנחנו רואים איך הקפיטליזם יורד לו
ואיך הקומוניזם עולה לו במדינת ישראל
מיעוט ההצבעה לא נובע בגלל הקפיטליזם, כי למרות זאת זאת השיטה שמי שבחר , בחר בה ולא בחד"ש או בבל"ד או במר"צ. מיעוט ההצבעה נובע ממיאוס השחיתות השלטונית ואדישות וייאוש. מה הבעיה עם זה? תאמין לי טוב שאנשים לא בהכרח מכירים את כלל סוגי השלטון, כי אחרת הם היו יודעים שהדמוקרטיה שאתם מציעים, מובילה בסופו של דבר לדיקטטורה חסרת רחצים ורצחנית. עכשיו אתה יכול לטעון שגם ההסיטוריה והמציאות חסרת לוגיקה וכי אתה מסרב לנהל איתה דיון.

Original DNA

New member
שני דברים

דבר ראשון- מרצ בהנהגתו של ביילין היא מפלגת ימין קיצוני. דבר שני- כתבתי הודעה ארוכה. השקעתי. נימקתי את הטענות שלי. אני מצפה מאדם משכיל וחובב דיונים להגיב לי בהתאם, ולא בדמגוגיה זולה מבית מדרשו של ערוץ 2.

baudrate

New member
ממש לא. כלומר לפחות לא בסטארטאפים.

בחברות הגדולות שלכאורה צריכות להיות כל מה שרע בקפיטליזם, יש דווקה ערנות רבה לאיכות חייהם של העובדים. לפחות אלו שבצוותי המחקר והפיתוח. מה שגם יפתיע אותך זה הנכונות לחלוק עם העובדים את הבעלות על החברה (מבלי לוותר על השליטה כמובן).

למעלה