זלזול מצד רופאה

abcd80

New member
זלזול מצד רופאה

שלום ! לפני כ-3 חודשים נשלחתי ע"י רופא המשפחה לבירור אצל רופאה שמתמחה במחלות אלרגיה בקופת החולים שלי. אני לקוית שמיעה מלידה וכתוצאה מכך הדיבור שלי לא הכי ברור אבל עדיין ניתן לתקשר גם בצורה כזו. הרופאה, שאמרתי לה על כך, אמרה בסדר והתמעטה בדיבור רק עיינה במכתב ההפניה מהרופא משפחה שלי ואמרה לי לעשות תבחיני עור(לגילוי סוגי אלרגיה) אצל האחות שליד ולחזור אליה. אני הלכתי לאחות ועשיתי את התבחינים וחזרתי עם התוצאות שרשמה האחות לרופאה.הרופאה הסתכלה ואני שאלתי אותה מה התוצאות ואמרה רק שיש לי אלרגיה לאבק ונתנה דף מידע לקרוא על כך. היא הקלידה מכתב תשובה לרופא המשפחה שלי בנוגע לתוצאות ומסרה לי אותו והלכתי הביתה ואז הצצתי במכתב ולהפתעתי היא רשמה בטור של האמנזה : "לא היתה אפשרות לקבל אנמנזה בגלל נזק בדיבור". הייתי בהלם כי אף רופא לא עשה דבר כזה ותמיד דיברו איתי עם מאמץ להבין ואילו היא בקושי דיברה . אז החלטתי להגיש מכתב תלונה נגדה למנהל הקופ"ח. הגשתי מייד יום אחרי התקרית (בתחילת פברואר) והבטיחו לחזור עם תשובה. מאז כלום וכבר פעמיים ביררתי אצל המזכירה והיא למרות שהיתה מאוד סימפטית אליי אמרה להיות סבלנית והתירוצים שנתנה נשמעו לא משכנעים (עומס בעבודה, עומס בתלונות , המזכירה האחראית לא נמצאת וכו'). שאלתי היא מה אני יכולה לעשות כדי ללחוץ עליהם לברר את העניין עם הרופאה?הזמן עובר והם לא עושים כלום. מה האמצעים שעומדים לרשותי? אני לא רוצה לוותר להם על העניין הזה כי נעשה לי עוול לפי דעתי. תודה מראש לכל העונים וסליחה על אורך ההודעה

abcd80

New member
ודבר נוסף שכחתי

עצם זה שהיא לא טרחה לבקש ממני אנמנזה ולא ניסתה לתקשר אתי למרות שאני זו ששאלתי אותה שאלות לגבי התוצאות, זה אומר הרבה על חומרת העניין!

עוד שאלת תם

(תוכלי לראות במורד העמוד שכבר שאלתי מישהי שאלת תם - אני מקווה שלא תאכלו אותי חיה
ברו שזה מעצבן שרופא לא מתאמץ לתקשר עם המטופל שלו. אבל אנמנזה זו בסך הכל ההיסטוריה הרפואית שלך . כלומר במקרה של אלרגולוגית, מה שהיא אמורה לשאול הוא אילו חומרים גרמו לך התקפי אלרגיה בעבר -- תרופות? חתולים? כריות? ולאחר מכן היא אמורה להייעץ לך להימנע מחשיפה לחומרים אלו (למשל להחליף את כרית הנוצות לכרית סינתטית, וכו'). את הדברים האלו את יכולה לדעת בעצמך . למה חשוב לך כל כך שהרופאה תשאל אותך את זה?

abcd80

New member
קודם כל תודה על התגובה שלך

שנית,זאת היתה פעם ראשונה שאובחנתי כאלרגית ולא היה לי מושג לגבי כל התהליך של האנמנזה ואפילו לא ידעתי לאיזו בדיקה היא שולחת אותי אצל האחות ושם התברר לי מהאחות שאלה טסטים שעושים על הזרוע שלי - שמו טיפות של אלרגיות שונות על העור ודקרו בכל אחד מהם כדי לבדוק תגובה אלרגית ועשו לי איזה 15-16 ניסיונות! זה היה ממש מיותר והרופאה יכלה מראש לשאול אותי לאיזה דברים מסוימים אני לא אלרגית כדי לצמצם את הטסטים. (מכל הטסטים התברר שאני אלרגית רק לאבק) ובנוסף גם רשמה במכתב מה שלא היתה צריכה לרשום ואפילו רופא המשפחה שלי מצדיק אותי במאה אחוז ולכן אני לא חושבת שהתגובה שלך היתה במקומה אבל בכל זאת תודה שהגבת

בבקשה

יש לי השכלה רפואית, ולאור זאת לא נראה לי ששאלות הרופאה לגבי עברך האלרגי (=לקיחת אנמנזה) היו מצמצמות את מספר הטסטים שהיית צריכה לעבור. אבל מאחר שאת מרגישה שתגובתי אינה במקומה, לא ארחיב בנושא. תרגישי טוב!

abcd80

New member
טוב

כנראה לא הבנת משהו. הטסטים האלה היו לבדיקת אלרגיה לדשא, זית וכל מיני שאני לא רגישה אליהם וזה היה מיותר. הרופאה רצתה לקחת אנמנזה הרי רשמה במכתב שלי שלא היתה אפשרות לקחת אנמנזה אבל היא בחרה שלא לנסות לדבר אתי וזה דבר שאינו מקובל בהחלט! וחוצמזה,עם כל הכבוד,השכלה רפואית לא מספיקה. רופא צריך להיות גם בן אדם. לצערי רופאים כמו הרופאה ההיא לא מבינים את זה ותאמיני לי, ביררתי עם גורמים מתאימים והם אמרו שההתנהגות של הרופאה לא היתה הולמת! ואת זו שצריכה להרגיש טוב עם הגישה הזו שלך. באמת.

tevagil

New member
תגובה מוגזמת

לדעתי יכול לספר את הבעיה לרופאה ולהגיד לה את זה ישירות, ולא לפנות לקופה. זה שקיבלת בדיקות זה דווקא טוב כי יכול להיות שהיה מתגלית אצלך רגישות שאת לא יודעת עליה, וזה קורה הרבה. דקירה קטנה לא הורגת. במקרה הזה תפקיד הרופא היה לבצע את הבדיקה בלבד, והיא ביצעה אותה. לכן אני לא מבין על מה התרעומת. אם לא היתה מבצעת את הבדיקה היית יכולה להתלונן. יכול להיות שרופאים אמרו לך שהתנהגות הרופאה לא היתה במקום כדי להרגיע את רוחך בלבד.

abcd80

New member
גם אתה מפספס את הנקודה

עיקר הבעיה פה זה שהרופאה רשמה במכתב שלא היתה אפשרות לקבל אנמנזה בגלל "נזק בדיבור" וזה דבר שלא היתה אמורה לכתוב. אם היתה לה בעיה לתקשר אתי היא יכלה לנסות לדבר אתי או לכתוב על דף ומנסיוני אחרים כן עושים את המאמץ הזה. גם אם הייתי פונה לרופאה נו אז?מה היא היתה עושה?מתנצלת? היה עדיף לפנות לקופה ליידע אותם על כך ולקיים בירור איתה ואיתי וזה הליך נורמלי . בכל מקרה שיהיה לכם סופשבוע נעים

הדעה שלי...

לדעתי, לא נגרם כאן נזק בפועל בגלל התנהגות הרופאה, ככל הנראה ממילא היית צריכה לעשות את כל סדרת הבדיקות, כי את לא יכולה לדעת לאילו חומרים את אלרגית . מצד שני- הרישום בתיק לא היה מדויק וממש לא במקומו, וגם אני במקומך הייתי כועסת על כך. יתרה מכך, האנמנזה הרפואית עשויה היתה להיות חשובה במקרה שהיה מתרחש סיבוך כלשהוא במהלך הבדיקה. לטעמי, אם הרופאה היתה צריכה לעשות כל מאמץ לקחת אנמנזה ולא לוותר על זה.

abcd80

New member
../images/Emo51.gif על התגובה ועוד משהו

אתמול דיברתי עם מזכירת המנהל היא מכירה את המקרה. היא אמרה שהם עדיין ממתינים לתגובת הרופאה אחרי שתי פניות אליה והיא לא החזירה תשובה. המזכירה אמרה , ואני מצטטת אותה, שהמנהל יתעצבן על הרופאה אם היא לא תענה להם בקרוב.

למעלה