זכר ונקבה

יו יו מא

New member
זכר ונקבה

הי בדיוק בימים אלה אנו עובדים עם הא"ס הקטן (3.5) על זכר ונקבה. כל עוד הוא לא מבדיל ביניהם הוא טועה בכינויי גוף ומילות יחס. היום הגעתי למסקנה עם הקלינאית שהוא פשוט זוכר בעל פה את השמות של אלה שביחס אליהם אמרנו לו שהם זכר או נקבה אבל הוא לא מפנים את ההבדל. היא עושה עבודה טובה ושיטתית אבל רציתי לדעת אם למישהו יש איזה "פטנט" שעבד.

דרך אגב, אני שמחה לציין לטובת אלה שעוקבים אחרי הסיפורים שלי, שבחצי השנה שחלפה מאז האבחון הוא עשה התקדמות אדירה. הג'יבריש נעלם כמעט לגמרי והתחלף בשפה נהדרת.

בנוסף הוא התחיל להראות עניין גובר במספרים. אני יודעת ש"אנשי המקצוע" היו מבקשים להכחיד את העניין "האוטיסטי" שלו במספרים אבל אני חושבת שאם במקביל להתקדמות היפה שהוא עושה הוא מראה עניין וכישרון במספרים אז שיבושם לו. (הוא סופר עד 100 ועושה תרגילים פשוטים עד 10)

כרגע מחכים לשיבוץ לגן תקשורת ואני מחכה כבר לשגרה.

תודה לכולכם

רק לגבי ענין המספרים:

מה רע בזה?

הבן שלי אהב מאוד מספרים ולדעתי זה ממש מקסים, ויכול להיות שאמרתי את זה גם לך.

יש קסם במספרים ויש המון יופי וכל אחד יכול למצוא קסם במספרים או באותיות (שגם להן קסם משלהם וחילופי אותיות יוצרים משמעויות מיוחדות, אפילו במילה קסם שבחילוף אותיות זה גם סמק למשל וגם מקס). יש בזה יופי וזה כייף לגלות את היופי.
אז למה להפריע?
כל עוד זה לא מפריע לכם ולו, אז תניחו לו.

לדעתי, זה יפה שזה מענין אותו וכמו שכתבתי גם אצלי הילד אהב מספרים וזה היה לי נורא כייף גם לשחק אתו משחקים עם מספרים וגם ללמד אותו המון דברים. כשהוא הגיע לכיתה א' הוא ידע לקרוא שעון (מחוגים), ידע חיבור וחיסור, כפל וגם לעשות תרגילים של מינוסים (כפל וחילוק) וקצת חזקות.
אבל לקרוא הוא לא ידע.... לא זיהה בכלל אותיות. למה? כי אותיות לא עניינו אותו ומספרים כן.
אז מה זה חשוב?
אה, שכחתי, הוא נ"ט גמור.

היום דרך אגב מתמטיקה זה בכלל לא התחום שלו (עבר לפיזיקה, אם כי עשה חמש יחידות גם במתמטיקה).

גור42

New member
בפיזיקה יש הרבה יותר מספרים במתמטיקה

ומי שחושב שצריך להכחיד עניין במספרים, תשלחו אותו אליי. אני כבר אדע איך לטפל בו

ׁ(10↑↑10 שנים בכלא, נשמע לי כמו עונש הולם
)

זכר ונקבה

לעבוד על זה במשחקים.

אנחנו היינו במקרים כאלה הולכים לנדנדה, ואני הייתי "זורקת" אותם ואומרת , הוא מאיר, היא?
ובדרך חזרה הם היו צריכים לענות "מאירה"
ולפעמים הפוך אני אומרת "היא שלוה" והוא...

וכו'.

אצלנו זה עבד נהדר. המון המון דוגמאות עלו במשחק הזה, כל יום בגן המשחקים. בהתחלה דברים פשוטים ואחר כך מסובכים.
סתם דוגמה מעולם החיות.
הוא - שחל
והיא - לא, לא שחלה. היא לביאה.

ויש להם לפעמים הצעות שהן מעולות, אבל לא נכונות, ואמרתי להם את זה.
כלומר, הרעיון נפלא, אבל לצערי באקדמיה החליטו שאומרים אחרת...

למשל, ביחיד ורבים,
חלון ביחיד
אז מתבקש חלונים ברבים
אבל זה חלונות...
אז שבחתי מי שאמר חלונים על החשיבה הנכונות, והסברתי שאמנם כך היה אמור גם לדעתי להיות, אבל זה לא נקבע כך וצריך לומר חלונות.

אצלנו המשחק הזה היה ממש להיט והם רצו לשחק אותו המון פעמים.

שווה לך לנסות.

מה דעתך?

dina199

New member
לזכור הכל - זה פטנט של א"סים

לכן הם מסוגלים להשתמש נכון במילים שהם לא מבינים את המשמעות שלהן אלא רק זוכרים איפה בדיוק צריך להשתמש באותן מילים (ולכן הרבה פעמים 'מבלבלים' את המומחים) . וזה קורה גם הרבה אחרי גיל 3 .
לכן לדעתי ה'פטנט' היחיד שעובד זה הגיל
. הילד כנראה עוד לא בשל להבין את עניין זכר/נקבה מבחינה לוגית.
עברה רק חצי שנה מאז האיבחון, הוא מדבר ומתעניין במספרים. אז לא יקרה שום דבר אם הוא ילדמד זכר/נקבה יותר מאויר . הוא לא מאחר לשום מקום.

TikvaBonneh

New member
מי אמר לכם להכחיד את הענין שלו במספרים?

לגבי זכר ונקבה, איזה הבדל הוא לא מפנים? בין נשים לגברים?

יו יו מא

New member
כל תכונה אוטיסטית שלו מנסים לשכנע אותנו להכחי

אבל אנחנו מסרבים בתוקף. אנחנו אוהבים את העניין שלו במספרים ואת האהבה שלו לאותיות ולספרים ואת היכולת שלו ללמדו שירים בעל פה אחרי הפעם הראשונה וגם את העניין האובססיבי לגמרי שלו בקלידים של פסנתר.

הצוות המקצועי שאבחן אותו במרכז להתפתחות הילג גילה תמיד פחד תהומי למפגש עם אותם מאפיינים מיוחדים של הבן שלי, מאפיינים אותם אני אוהבת כל כך אלא שבעיניהם אלו המאפיינים האוטיסטיים שלו. אבל הם יכולים לקפוץ לי (-:

לעניין זכר ונקבה, הוא לא מבדיל בין בן לבת. הוא יודע שאמא בת רק כי אמרנו לו והוא זוכר את זה, לא בגלל שהוא באמת מבין שאני בת ואבא בן או הוא בן ואחותו בת.

dina199

New member
מקובעות של 'אנשי מקצוע'

גם אם המאפיינים הם 'אוטיסטיים' - למה להכחיד ? רק כי האדם אוטיסט ?
ואם יש אובססיה שמפריעה לחיים תקינים אז מילא עוד אפשר להבין ,אבל למה להגדיר כ'אובססייה' כל דבר שאצל ילד נ"ט היה מוגדר כ'תחום עניין' ו'כישרון' ?
ברור שהשאלות שלי ריטוריות
. התשובה של 'אנשי מקצוע' ברורה - מה שאוטיסטי . צריך להכחיד (בלי גרשיים).
וגם מעניין לדעת כמה ילדים נ"טים בני שלוש יודעים לעשות במאה אחוז את ההפרדה אבא בן אמא בת ?

איך אפשר להכחיד את העניין שלהם בילדים שלנו?

לא יודעת, חייבת להיות איזו דרך להוריד את כל הטיפוסים המכחידים האלה מהעיסוק האובססיבי בילדים שלנו, ולהעביר אותם לאיזה תחום עניין אחר - גידול גויבות, איטום גגות, קפיצה במוט, משהו...

גור42

New member
בחייאת ראבק, רחמים על הגויבות

לא רוצה לחשוב מה חבר'ה האלה היו עושים, בתור מגדלי גיובות, לגויבה שהצבע או הגודל שלה לא "בתחום הנורמה"

(וכן, מכיוון שאני ניצול של זוועות המערכת הזו בעצמי, יש לי את הזכות להתבדח על זה)

arana1

New member
למה כל כך דחוף שהוא יבין את זה ?

בסך הכל ילד קטן
למה כל כך דחוף לכם שהוא יבדיל בין זכר ונקבה
חשבתי שנהוג לחשוב שמיניות זה עניין שראוי להשאיר אותו לגילים הרבה יותר מאוחרים

אגב
הרבה אוטיסטים הם "אנדרוגינים",לפחות יחסית לאחיזה המקובעת והנוקשה של האנשים הנורמטיבים בגבולו המגדר הכי סטראוטיפים,גם כאן יש גבולות שאוטיסטים נוטים לשבור וממש לא בטוח שזה דווקא רע
יכול להיות שבעניין זה הם דווקא מקדימים ומקדמים את החברה
אני עד היום לא מצליח ליישם כהלכה בדיבור את ההבדל בין זכר ונקבה
כל הזמן מתבלבל בזה

אוטיסטים נולדים פמיניסטים
אולי הגיע הזמן לנסות קצת פחות להכחיד את כל מה שטוב באוטיזם
להפסיק לנסות לקדם אותם כדי שיהיו חארות כמו כולם

יו יו מא

New member
אוהב לסדר אבל לא למיין. הקלינאית ניסתה מיון

לפי קלפים, כל הבנות לצד הזה וכל הבנים לצד שני וכיוב'. לא עבד בינתיים

יו יו מא

New member
כן היא ניסתה היום למיין בנים בנות - זה מצחיק

והיום אצל הקלינאית היא ניסתה שוב למיין כרטיסיות עם תמונות של זכר ונקבה, אבל הוא מחייך אליה ומרוצה לגמרי לא להבין את ההבדלים הלשוניים בין זכר לנקבה.

בעניין זה אני חייבת לספר ששמתי לב למשהו מרתק. למשל כשאני מבקשת ממנו למיין את צוות הגן לזכר ונקבה, הוא ממיין את הגננות והמטפלות (כולן נקבות) לפי אישיות. זאת שנשית יותר כלומר רכה יותר עדינה, הוא אומר "בת" וזאת שביצועיסטית יותר, מזיזה ענינים ומנהלת את פעילות הגן ואת הילדים, הוא אומר בן.

כך גם לגבי האחיניות שלי (ילדות בין גיל 3-5) לטום בוי שאוהבת להשתולל איתו הוא קורה בן. ולגדולה יותר המיושבת בדעתה הוא קורה בת. לדעתי הוא מאבחן "גנדר" על פי התנהגות ולא על פי ביולוגיה וזה מצחיק אותי יותר מאשר מטריד. אין לי ספק שבהמשך הוא יתפוס את זה, אבל בינתיים זה משעשע

רנה73

New member
עבר לבד

גם סביב גיל ה-3 פלוס, ידעה מי בן ומי בת אבל באופן שיטתי פנתה לבנים בלשון נקבה ולבנות בלשון זכר. כל הפעלים קבלו את הטיית המין השני. ובשיטתיות....
ניסינו לתקן. לא הלך. ז"א הבינה אבל "שבה לסורה" במשפט הבא.
בסוף פשוט ויתרנו. מכסימום חזרנו על דבריה עם ההטייה הנכונה.
ויום אחד שמתי לב שמשתמשת בהטיות הנכונות ומאז לא היו טעויות יותר.

אותו סיפור כמו אצלנו

בן 2.8\ לא יודע להשתמש בכינויי הגוף ומילות היחס, בדרך כלל מעדיף להשתמש במילות יחס לזכר, כנראה שככה קל לו הרבה יותר. אנחנו מתקנים אותו, אבל לא ממש "יושבים" עליו בעניין הזה. הוא פשוט לא קולט את העניין כרגע.

לגבי מספרים - פשוט לא מוכן ללמוד ;) סופר בקושי מ-1 עד 5 וגם בזה הוא מתבלבל. כנראה שנוותר על החלום להפוך אותו לאחד מגדולי הפיזיקאים בדורו...

dina199

New member
בשביל מה ילד בו שנתיים ו 8 חודשים

שלא מתעניין במספרים (ולא חשוב אם זה נ"ט או א"ס) צריך ללמוד אותם ?

למעלה