זכר ונקבה

Sophalin

New member
זכר ונקבה

השאלה שלי מבוססת על משהו ששמעתי ולמעשה רציתי לוודא אם זה נכון או שזו סתם אגדה.

אמרו לי בעבר שיש הבדל בין תאי זרע זכריים לנקביים. תאי הזרע הזכריים הם מהירים יותר אך מרגע עזיבתם את שק האשכים, אורך חייהם קצר (כיום) ואילו תאי הזרע הנקביים, אורך חייהם ארוך (כשלושה ימים) אך הם איטיים יותר מהזכריים.
(הכל כמובן סטטסיטי)

באופן כזה אפשר "לתכנן" את מין הילוד: אם המשגל נעשה יום לפני הביוץ, אזי תאי הזרע הזכריים מגיעים ראשונים, רובם מתים עד שהביצית מגיעה לנרתיק ורוב הסיכויים שתאי הזרע הנקביים שהגיעו "באיחור" יפרו את הביצית.
אם המשגל נעשה יום אחרי הביוץ, אזי תאי הזרע הזכריים שמגיעים ראשונים יצליחו להפרות את הביצית לפני שתאי הזרע הנקביים מגיעים.

בעבר זה נשמע לי הגיוני אבל כיום זה נשמע לי כמו שטות מוחלטת.

זכיר

New member
סיכויים

הסיכוי להולדת זכרים גדול יותר אם ההזרעה נעשתה ביום הביוץ.
וזה רשום ב
Thibodeau GA, Patton KT. Anatomy & Physiology, 2nd Ed., Mosby-Year Book, 1993

Sophalin

New member
וזה מהסיבות שציינתי?

והאם זה אומר שהסיכוי להולדת נקבות גדול יותר (מהזכרים) לפני או אחרי הביוץ?

Gidi Shemer

New member
אילן, עניין המין בתלות בעיתוי יחסי המין

מתבסס בעיקר על תוצאות עבר שהראו שוני במורפולגיה בין זכרים "נקביים" ו"זכריים".
בינתיים, המדענים גילו שאין באמת הבדלי מורפולגיה וככל הנראה (ואני שם דגש על ככל הנראה) אין הבדל משמעותי במהירות השחיה.

כלומר, סביר שלפחות חלק מהסיבות שהביאו לתאוריה הזו לא נכונות. עם זאת, לא הייתי קורא לתאוריה שטותית כי אנחנו יודעים שכן יש הבדלים בחלבונים ממברנליים שמוצגים על פני הזרעים הנקביים מול הזכרים הזכריים. היות והסביבה שהזרעים פוגשים בה מרגע היכנסם למערכת הרבייה הנקבית היא סביבה מאד "עויינת" יתכן והשוני בין סוגי הזכרים כן מתבטא בשרידות.

לסיכום, כנראה שזה יוותר מיתוס מעובדה, אבל אי אפשר לפסול את זה לגמרי כמיתוס.

אגב, למיטב ידיעתי מדובר בהעלאת הסיכויים לקבלת בת ע"י קיום יחסי מין לא יום לפני אלא שניים-שלשה ימים לפני הביוץ כדי להעלות את סיכוי הזרע הזכרי ליפול במבחן ההישרדות בהמתינו לביצית.

זכיר

New member
רשום שם שהסיבה אכן מהירות גבוהה של זרעוני Y

מצויין שיש עדויות סטטיסטיות תומכות. אין התייחסות לשאלה השניה שלך. הקטע הזה מופיע בספר האמור כקטע ממוסגר FYI

למעלה