זכר או נקבה

נעם33

New member
זכר או נקבה

האם עט הוא זכר או שמא זו נקבה? אודה על תשובתכם

גנגי

New member
כמו שכתבת,

עט הוא זכר. לא רואים לפי הצורה?

dage

New member
אבן-שושן. אם יש ליד המילה ז´ זה זכר

אם נ´ זה נקבה ואם יש זו"נ אז אפשר גם וגם

shellyland

New member
שוש אמר ../images/Emo141.gif

שהוא לא אוהב זונ"ה. הוא מעדיף יצאנית (או נפקנית?) אז האם זו"נ הוא נפקן?

גנגי

New member
במקרה של פועל

שהוא זו"נ אומרים שזה פועל י(ו)צא(ן). ואם זה פועל זר, אומרים שהוא זו"נ רק אם הוא מועסק כנער ליווי.

Houndour

New member
אכן כן

עט, צומת, גרב ועוד מילים שלא מצאו את מקומן במועדון הנקבות...

ganeden

New member
ואם כבר זכר ונקבה...

שמתם לב שכל המחלות הן נקבות ורק המוות - זכר?

vegan

New member
לא

סרטן, דבר, שבץ לב/מוחי, שיתוק ילדים, שטיון, כאב ראש/גרון..., קלקול קיבה, חולי, משכב, שכיב מרע, מלועזית: אולקוס, איידס... מיתה, פטירה, גוויעה, גסיסה, הליכה מן העולם, השמדה, נפילה (בקרב) דרך אגב, בתנ"ך יש שני אנשים בשם מחלה - זו"נ. מחלה, מבנות צלפחד (במדבר כ"ז 1) וגם איש מזרע מנשה (דברי הימים א´ ז´ 18). לא לדבר על האחים החביבים ממגילת רות - מחלון וכליון. גם במובן המדובר, המילה מופיעה גם כנקבה (כמו השימוש הנפוץ היום) וגם כזכר (בניקוד שונה) - מַחֲלֶה , מחלהו, מחלויים.

גם צומת, גרב, אופניים, משקפיים.....

מהאקדמיה: - השמות האלה הם ממין זכר: צומת (צמתים), עט (עטים), גרב. - שמות אחדים בסיומת הזוגי הם ממין זכר: אופניים, משקפיים, מכנסיים, מספריים. דוגמאות: צומת מרומזר; הצומת חסום לתנועה, ואי אפשר לעבור בו. עט נובע; עט כדורי; עט שחור אבד לי. משקפיים חדשים; משקפיים אפנתיים. מכנסיים ארוכים; מכנסיים קצרים. שמות שמינם זכר או נקבה: סכין, מטבע, פנים, רוח, שמש ועוד. השמות האלה משמשים בלשון נקבה בעברית בת ימינו: כוס, דרך, פעם.

aradori

New member
לא בדיוק... ../images/Emo4.gif

פעם זה הציק לי ובדקתי - ו(אם אני לא טועה) מה שכתבת נכון רק לכיכר במשמעות של כיכר-לחם. כיכר במשמעות של "בכיכר תפני ימינה - מול המכולת של שאול" - זה רק נקבה.

למעלה