זכר או נקבה??

עדי25182

New member
זכר או נקבה??

האם יש הבדל באופי בין זכר ונקבה? יודעת שיש יוצאים מהכלל אבל ברמת הרב??? מחפשת חתול לבית עם ילדים - שיהיה רגוע ולא תוקפני....

dimitrygo

Active member
מנהל
בני כמה הילדים? אין הבדל בין חתולים וחתולות,

הכל תלוי בבאופי של החתול ספציפי. אני מציע לך לאמץ חתול יותר בוגר, אולין אפילו בן שנה פלוס, כך תדעי יותר טוב מה האופי שלו. גורים הם לרוב שובבים.

נסיונית

New member
מסכימה מאוד

עדי25182

New member
הילדים בני , 5 וחצי, שלוש וחצי ו5 חודשים

יש לנו כלב ולכן חשבתי על גור שיתרגל אליו...

לדעתי יש הבדל

אני חושבת שזכרים הם קצת יותר שובבים בתור גורים, אבל בבגרות הם קצת יותר נחמדים מהנקבות (כמובן שזו הכללה רצינית). מצטרפת לדמיטרי בהמלצה על חתול בוגר יותר. אצלנו יש חתולון בן 8-9 חודשים באומנה שהוא ממש עדין ומתפנק ומחפש בית חם. אם תרצי אשלח לך תמונות שלו.

enat06

New member
הי עדי

ראיתי בחתימה שלך שאת משפחתון, במקרה כזה שווה לך אולי לשקול דוקא אימוץ של חתול בוגר ורגוע, אולי חתול פרסי שהם רגועים יותר באופי..

עדי25182

New member
תודה לכולם

החתול לא למשפחתון:) והמשפחתון הוא רק להשנה... ואת החתול לא בטוח שנקח עכשיו - אולי אחכה שהקטן שלי יהיה בן שנה יש לי בת בת 5 וחצי ובן בן 3 וחצי ותינוק - בן 5 חודשים בכל אופן יש לנו כלב נחמד ולכן מעדיפה חתול גור כדי שיתרגל אליו... בעצם גם בוגר שרגיל לכלבים יכול לבוא בחשבון....

revitalsa

New member
כדאי שהילדים יהיו חלק מהתהליך

אם אתם הולכים ליום אימוץ, או לבית אומנה שיש בו גורים, כדאי לקחת את הילדים. האינטראקציה של הגור/ה איתם מאוד חשובה. לגורים שונים יש אופי שונה, ולא תמיד זה קשור במין החתול. לפני כמה חודשים מצאתי בספארי גורת חתולים והבאתי אותה לחצר שלי. תוך יום היא התאקלמה והפכה לחתולה הכי חברותית שראיתי אי פעם, למרות שהם בדרך כלל די חששניים כשהם קטנים ונטושים. כשבאו לאמץ אותה, האבא הגיע עם שני הילדים שלו. היא ישר הלכה לצעיר שביניהם והתחככה בו בחיבה. זה די נדיר - בדרך כלל לחתולים לוקח קצת זמן להתחבר. למותר לציין שהמשפחה אימצו אותה בשמחה רבה. החתול שלי, ספייק, בחר אותי ביום האימוץ ב-SOS חיות - הוא פשוט נרדם לי על הכתף ובזה נגמר הסיפור :) לעומת זאת, עכשיו יש לי כאן גורה קטנה, שלמרות שהיא כאן כבר חודשיים, היא עדיין קצת פחדנית, ולא נותנת לי לקחת אותה על הידיים, למשל. בקיצור, עניין של אופי. בגלל זה מומלץ להגיע יחד ולראות עם איזה חתולון יש לכם כימיה.

עדי25182

New member
באמת? לא מספיק לבדוק אינטראקציה איתי?

לא נעים לי לבוא לבית עם 3 ילדים קטנים אולי אקח רק את הגדולה איתי... ומה קורה אם מגיעים לבית עם גורים ואף גור לא ניגש לילדים? לא לוקחים אף גור ומנסים במקום אחר או שמנסים לראות מי הגור הכי רגוע?

revitalsa

New member
לא קריטי

זו היתה רק הצעה. לדעתי, בלי קשר, נחמד שהילדים יהיו חלק מהתהליך. גורים בדרך כלל מסתגלים מהר ונהנים מתשומת לב. יש להם המון אנרגיה והם רק ישמחו לשחק ולרוץ בבית עם הילדים (כמובן שחשוב ללמד את הילדים להתנהג בעדינות ובצורה נכונה עם החתול, כדי שלא יהיו מצבים לא נעימים). סביר שכל גור שתקחו יהיה בסדר בסוף, עם הטיפול והאהבה המתאימים. לא חייבים לבחור גור שניגש אליכם, אלא פשוט לראות את הכימייה. יכול להיות שכל הגורים ייראו לכם חמודים, אבל רק אחד או שניים באמת ישבו את לבכם. יכול להיות שלא תתחברו לגור ביום אימוץ מסוים, ותעדיפו לבוא ביום אחר... ויכול להיות שתלכו ברחוב ואיזה גור חמוד יאמץ אתכם :) הכל אפשרי.

הגור לא חייב לבוא אליכם, אפשר להסתכל ולהחליט

איזה גור אוהבים ולגשת אליו. אבל,אם כשתרימו את הגור הוא יתחיל להשתולל וינסה לשרוט, אפשר להניח שהוא לא הגור בשבילכם. אבל אם אתם ניגשים אליו והוא מתלטף או מאפשר לכם להרים אותו על הידיים סימן שהוא מתאים לכם.

כמה גורי חתולים נותנים כבר לאדם זר להרים אותם

? לגשת כן. לתת יד להריח ולנסות ללטף כן. אבל לא לצפות שהחתול ישר יתלטף ויתרפק. יש הרבה גורים שזה לא האופי שלהם להתנהג ככה על ההתחלה, וזה לא אומר שהם לא יהיו חתולים אוהבים ונפלאים אחרי היכרות קצרה.

מנסיון עבר שלי

כשהולכים לראות בעלי חיים (לא משנה אם זה כלב חתול או ארנב) צרכים לבוא, לשבת על הספה או כסא. לתת לבעל החיים להרגע קצת מהאנשים החדשים ולראות מה התגובות שלו. הכלבה שלי לדוגמא, כשבאנו לקחת אותה היא הייתה עם עוד 2 גורים אחרים. אבא שלי נדלק על גורה מסויימת שהשתוללה , רצה קפצה, וניגשה אליו. ואילו אלי הגיעה גורה ופשוט התיישבה לי על הברכיים. בלי לרוץ בלי להשתולל, בלי לנבוח, פשוט התיישבה שמה עלי ראש ונרגעה. כמובן שאותה לקחנו ובנתיים טפו טפו היא כבר בת 8 וחיה נפלא עם חתול בן 4. עם החתולים אותו הסיפור. לקחנו גור שהשתולל ברגע שהתקרבנו אליו רק בגלל שהוא היה מאד מאד יפה, אמא שלי חשבה שהוא ירגע בבית אבל... בבית היה פשוט סיוט איתו. בגלל שזה היה גור של חתולה במשפחה החזרנו אותו. כשבאנו ניגש אלינו גור אחר, התלטף והתפנק. כשהרמנו אותו על הידיים הוא היה רגוע ואכן לקחנו אותו. אותו דבר עם הארנב שהיה לנו בבית(כשהייתי ילדה קטנה ומאז אני נגד גידול ארנבים בבית), כשהיינו בחנות ראינו איזה ארנב נותן שירימו אותו ושילטפו אותו בלי להתנגד. את שוכחת דבר מאד חשוב. יש לאישה הנחמדה ילדים קטנים. ילדים מרימים חיות, מושכים להם בזנב(לא נדע מצרות). לפעמיים נותנים להם מכה בלי להתכוון רק בגלל חוסר עדינות מצדם ולא מתוך רוע. לכן היא חייבת למצוא חתול רגוע שיהיה מוכן שיפגעו בו בלי להכנס ללחץ ולהחזיר בחזרה. כמובן שהאחריות שלה כאמא לחנך את הילדים שלה שלא פוגעים בחיות וכו וכו. אבל לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה. ועוד דבר, חיות צריך לקחת לוטרינר מידי פעם ובשביל לקחת לוטרינר חייבת להיות אפשרות להחזיק אותם על הידיים. לכן אם יש אפשרות לבחור את הגור עבור המשפחה (אני לא מדברת על גור שמוצאים ברחוב ואין לדעת מהיה יהיה איתו כשיגדל) עדיף לקחת גור רגוע ושלו עד כמה שניתן.

לחתול אין אופי של כלב או של שפן

מבין עשרות החתולים שמסרתי ומבין אלה שאימצתי, היו אולי 2 שהתלטפו על ההתחלה, ואני כבר לא מדברת על להרים. וברוב המקרים זה לא היה אינדיקציה להמשך - לא אצלנו, ולא בבתים מאמצים, למעט אחד שבאמת השתולל כשבאו לאמץ אותו. וזה מאוד שונה מבעלי חיים אחרים. אני בכלל לא שוכחת מעניין הילדים הקטנים, יש לי פשוט בעיה עם המשפט: "לכן היא חייבת למצוא חתול רגוע *שיהיה מוכן שיפגעו בו* בלי להכנס ללחץ ולהחזיר בחזרה". שום חתול לא צריך להיות מוכן שיפגעו בו, ויש הרבה חתולים שלא אוהבים שמרימים אותם, בטח כשמדובר באנשים שהם לא מכירים. וזו זכותם. זה ממש לא אומר שהם לא חביבים ועדינים כשהם מרגישים יותר בטוחים, ולהשליך ממקרה אחד שהיה לך זו טעות. מי שביתו לא מתאים לחתולים או לא מסוגל לחנך את ילדיו לא לפגוע בחתול או להבין מתי חתול "מחזיר", שייאמץ באמת שפן. או אפילו עדיף - שיביא להם בובה. גם לי היה חתול וכלב שהייתי קטנה, ואם חטפתי שריטה פה ושם כי עצבנתי את החתול, באמת שלא קרה לי כלום, רק למדתי מזה. אבל את ככל הנראה שוכחת שיש הבדל בין סוגים שונים של בעלי חיים - וקריטריונים לאימוץ דג או ארנבת או אפילו כלב, הם בטוח לא רלוונטיים לחתול. וכמו שאמרתי, מי שלא מתאים לו לגדל חתול, באמת שלא חייב, אבל שלא יצפה מחתול להיות מה שהוא לא.

יש לי ניסיון של הרבה יותר מחתול אחד.

אני מסרתי הרבה חתולים שהצלתי מהרחוב ואני מגדלת בעצמי 3 ועוד אחד אצל ההורים שלי ואחת אצל ההורים של בעלי. וכולם מתנהגים אותו הדבר. מרימים אותם על הידיים והם לא משתוללים. את חושבת לעצמך מה יקרה אם היא תיקח חתול ובשניה שהם יחזרו הבייתה אחד הילדים ירים אותו(כי זה מה שילדים עושים ) והוא יוציא לו עין??? זה לא זוג צעיר ללא ילדים שרוצה חתול. או אדם מבוגר שרוצה חתול או משפחה עם ילדים גדולים. יש שם ילד בן שלוש וילד בן 1.4 שנים. וחתול צריך סבלנות לילדים! לא כל חתול מתאים לבית מסוג כזה ואני חושבת שהכי אחראי לומר להם את האמת שיחפשו חתול רגוע שקט שיהיה מוכן לקבל את כל הגחמות של הילדים.

באמת? את כולם מרימים על הידיים? זרים?

בפעם הראשונה שפוגשים אותם? אז כנראה שנתקלת בחתולים מאוד מיוחדים. הכי אחראי לומר שהתנהגות במפגש הראשון היא לא אינדיקציה - לא לכאן ולא לכאן. וזה שחתול לא נתן שירימו אותו במפגש הראשון לא אומר שכך יהיה גם אחרי שבוע, בדיוק באותה מידה שזה שחתול נתן שירימו אותו במפגש הראשון, לא אומר שהוא לא יביא שריטה לילד שינסה למשוך לו בזנב או לילד שינסה להרים אותו כשלא בא לו. זו אם כבר האמת. בגלל זה אם כבר עדיף להם בוגר, שיש לו כבר אופי מגובש. ולא גור, שיכול להיות שנייה הכי מתפנק בעולם ובשנייה אחרי זה בניסיון לצוד את כל הנקרה בדרכו.

א. כן החתולים שלי באים לכולם

יש לנו כלל כשאנשים באים החתולים סגורים בחדר שלהם. כשהם מתחילים לילל כדי לצאת זה הסימן שכולם נרגעו ואפשר לשחרר אותם. הם מגיעים לכל האורחים, קופצים להם על הברכיים ומתלטפים. היחידה שלא עושה זאת היא טוסה ולכן היא נמצאת אצלנו ולא ניסינו למסור אותה. ידעתי שכל בית אחר לא יבין את ההתנהגות שלה. כשבאים אנשים היא מתחבא בחדר ולא יוצאת עד שאחרון האורחים הולך. החתולים שלי לא מיוחדים הם פשוט הורגלו מגיל צעיר מאד לסביבת אנשים. כל הזמן באים אלי תלמידים ללמוד ואורחים והבית מלא. בקשר לזה שעדיף להם בוגר. מבחינה התנהגותית את צודקת אבל יש להם כבר כלב אז צריך לראות האם לא יהיה קשה לכלב לקבל חתול בוגר.

אז אני שמחה שאלה החתולים שיש לך

אבל אי אפשר להכליל על כל החתולים מזה, ואגב גם חתול מתלטף לא מעיד אם יתקוף או לא כשמשהו כן יבהיל אותו. אצלנו חצי מתלטפים על אורחים וחצי לא, והם גדלו באותו בית ואין לזה קשר להתנהגות שלהם כשהיו קטנים. לגבי עניין הכלבים - יש חתולים בוגרים למסירה שגדלו בבתים עם כלבים, זאת לא באמת בעיה. מקסימום, חתולים מתרגלים די מהר לכלבים ולהפך, גם בוגרים.

אבל החתול שהיא צריכה הוא כזה שכן מתלטף

את בעצמך אומרת שחלק כן מתלטפים וחלק לא. אז שתיקח את זה שכן מתלטף ולא את זה שלא מתלטף.

אני כנראה לא מבהירה את עצמי

מה שאני אומרת זה שיש הרבה חתולים שלא אוהבים שמרימים אותם, בטח ובטח שמדובר בזרים, ואין קשר בהכרח בין שריטות לבין פינוקים. זה לא שהחתול שמוכן שירימו אותו לא שורט ולהפך.

למעלה