זכרין

א י י ב י

New member
זכרין

אחות של סבי - שרה רוזנטל נולדה בירושלים ב 1876 היא התחתנה עם אלי זכרין ושניהם נסעו לארה"ב. מרישומי אליס איילנד עולה שאלי זכרין הגיע ב 17/6/1900 ואילו שרה הגיע אחריו ב 20/5/1901. לא ידוע לנו דבר מאותו הרגע והלאה. כאן נתקעתי ואני זקוק לעצות איך להמשיך

bilen

New member
בגודל הזה לא ניתן לקרוא את הדף

אז אולי תכתוב את השמות כפי שמופיעים במניפסט. שם האניה וכו'.... מה הכתובות שמסרו בארה"ב ? אל מי נסעו .

friend9

New member
במאמץ לא קטן...

... מצאתי את הרישומים ב-Ellis Island. שניהם מירושלים, נתינים טורקיים. השמות הם: Elie Zacharin. עובד דפוס או מדפיס. נסע לניו יוקר, אל בן דוד שלו S. Rosenthal , ברחוב sittus ? 142. אולי עיון נוסף יבהיר את שם הרחוב האמתי. Sahara Zacharin נסעה אל בעלה. נתונים אלה, כולל שנות לידתם ותאריך הגעתם, יכולים להיות בסיס לחיפוש ברישומים בארה"ב. בזאת יעזרו המומחים.

שרי סילבר

Active member
מפקדים האם ניסית לחפש במפקדים מארה"ב? שם גיליתי לא רק כתובות של אנשים, אלא גם צאצאים נוספים שנולדו בארה"ב, תאריך ההתאזרחות ועוד. מכיון שהשם זכרין לא כל כך נפוץ, שווה לחפש באתר כמו אנססטרי, ולראות באילו מקורות מידע מופיע השם.

שרי סילבר

Active member
מפקדים למיטב זכרוני באתר של אנססטרי - www.ancestry.com יש גישה בין השאר גם אל המפקדים. הענין הוא שחלק מן המאגרים שברשותם, וביניהם גם המפקדים, הם בתשלום. ניתן להרשם לניסיון לשבועיים, ולאחר שבועיים לבטל את ההרשמה, ואז לא תחויב בתשלום. אפשרות אחרת, אם במקרה מישהו בפורום רשום כעת, אולי יסכים לחפש עבורך/למסור לך את קוד הכניסה שלו ע"מ שתוכל לחפש את מבוקשך. בהצלחה!

brachakop

New member
זכרינ

ישנו אלופ משנה זאב זכרין בדוק קשר משפחתי אולי ידוע לו משהו בנידון

רותיש

New member
יש חבר בשם זה בקיבוץ נחשון

ואולי גם לו יש קשר כלשהו או ידע.

אלי ושרה זכרין - האם אלו שלך../images/Emo35.gif

שלום רב, אייבי
אני תמיד שמח לראות אותך כאן, ובפרט שמח שאני יכול לנסות ולסייע. חיפוש במפקדי האוכלוסין של ארה"ב לא הניב, עד כה, דבר. שם המשפחה הלא-נפוץ עשוי להקל על החיפושים בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, אך ייתכן והוא שונה בשלב כלשהו. מצאתי משהו אחד מעניין מאוד ב - Acnestry.com, והוא: כרטיס רישום של מגוייס במלחה"ע I, על שם: Elie Zacharin, אשר רעייתו היא: Sarah. תאריך הלידה של אלי נראה אף הוא מתאים מאוד: 28.2.1876. המקצוע: בעל חנות ספרים, וגם זה הגיוני, בהתחשב במקצועו של אלי אשר מופיע ברישום הכניסה באליס איילנד (דפּס Printer). בכרטיסי הגיוס הללו אין פרטים נוספים לגבי הלידה או ההורים. כתובת המגורים של בני הזוג מכרטיס הגיוס: Nashville, Tennessee. מקום קצת פחות שגרתי עבור מהגרים יהודים בתחילת המאה ה - 20, אך נראה לי שצירוף שני השמות הפרטיים, הגיל ובפרט שם המשפחה הלא שגרתי - הופכים את האדם הנ"ל למועמד ראוי ביותר למעקב... איך ממשיכים? אני ממשיך לחשוב... ארנון

מדריך העסקים: נשוויל, טנסי, 1924

אם נמשיך במעקב אחר בני הזוג הנ"ל, נמצא את Sarah Zacharin במדריך העסקים של נשוויל, טנסי, משנת 1924 (דף 854), וזה כבר מעניין. כדאי לקרוא טוב טוב את ההסברים בפרוייקט בתי העלמין של IAJGS, על מנת להבין כי אין הרבה מקומות קבורה אפשריים בנשוויל, טנסי, עבור יהודים. אני מניח שמספר מועט ביותר של טלפונים/דוא"לים על פי המפורט שם - יוכל לקדם אותך מעט. מיד אנסה להמשיך... ארנון

עוד עצה לכעת - RAOGK...

אתר RAOGK מאגד גנאלוגים חובבים (לאו דווקא יהודים), אשר מעוניינים לסייע בהתנדבות לקולגות בצרה... עבור נשוויל ומחוז Davidson (שם נמצאת העיר), ישנן שלוש גברות נחמדות, אשר מציעות עזרתן. אמנם, אף אחת מהן לא מתאימה בדיוק לסיוע שאתה זקוק לו (אחת מוכנה לצלם מצבות בתנאי שידוע מקום הקבורה; שניה מוכנה לחפש אוביטים משנת 1964 - נראה לי טיפטיפה מאוחר עבורך; שלישית מוכנה לחפש בעיתון של נשוויל עד שנת 1934 - נראה לי מוקדם מדי בשבילך, אך מי יודע...) - אבל הייתי יוצר איתן קשר, על מנת לקבל עצה. ייתכן והגברת שמוכנה לצלם מצבות תדע לכוון אותך לדרך החיפוש אחר אלו. מחכה להתפתחויות, ארנון

יעקב 1948

New member
זכרין בנשוויל

לדעתי ניתן לפנות לקהילה היהודית בנשוויל.קהילה נחמדה וותיקה של כ 5,000 נפש.ד"א ראש עיריית נשוויל BILL PURCELL ביקר בארץ בחודש שעבר בירושלים ובקרוב יארח בעירו את הכנס השנתי של הדסה בארה"ב.הקישור: http://www.jewishnashville.org ישנו אתר ששמו פרח מזכרוני המציין קשרים משפחתיים אפשריים בארה"ב.ארנון בודאי ישלפנו מניה וביה. יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
אתר VEROMI

תנסה את האתר הזה אף כי לא מזכיר אף זכרין בנשוויל.רבים מבני הדור השני של יהודי נשוויל היגרו לחוף המערבי. יעקב רוזן http://www.veromi.info

א י י ב י

New member
פניתי לכולן

פניתי לכולן. הראשונה זקוקה לשנת מוות מדוייקת ואין לי, לאחרות אני בהמתנה. לא הכרתי את האתר הזה ואני מקווה שהוא יביא קצה חוט.

א י י ב י

New member
לצערי לא נמצאו במפקדים

From the WWI Registration card, Elic (Elie) Zacharin was age 42 at the time of registration. His date of birth is listed as February 28, 1876. He is listed as a naturalized citizen. He works in a bookstore and his wife is listed as Sarah Zacharin. He is medium height, medium build, has blue eyes, brown hair. I assume you have this information, but just in case you don't I have included it here. In the 1917 TN Death Index: ZEARGIN Edne Davidson 8/18 12 497 I did not find any listings for this surname or any like it in the census records from 1900-1930 in Tennessee. Sorry, Kristi Moffitt www.gensearch.org

א י י ב י

New member
1000 תודות

רק הלילה נכנסתי לפורום ונדהמתי. אתם קידמתם אותי קדימה מספר צעדים חשובים. המון תודות. אייבי

הצעדים הללו יהפכו למסע מרתק אם

תמשיך בנחישות לפסוע לעבר הפתרון. אני חש שהגעה לצאצאי המשפחה מנשוויל, טנסי, היא עניין "פשוט" למדי, וברגע שתמצה את כל האפיקים הנ"ל - תוכל לפנות לאנשי רשימת התפוצה של ה - JG. הכי חשוב - להשאיר את העניין על אש גבוהה בתקופה הקרובה, כשכולנו רתומים לו. אל תשכח לעדכן כאן כל הזמן. ארנון

למעלה