זכרים || נקבות

galvin

New member
זכרים || נקבות

לחברה שיוצא להם להתקל בזוחלים ארצישראליים, לאו דווקא נחשים- יש לכם הרגשה לגבי מה אחוז הזכרים ומה אחוז הנקבות במינים שונים? לדוגמה, בצבי יבשה אני פוגש ברוב המוחלט של הפעמים נקבות. מוחלט אני מתכוון תצפית של זכר על כל 5 נקבות, נניח. סתם מקריות? 1. האם (מנסיונכם, לא מהספרים) האוכלוסיות מתפלגות שווה בין זכרים לנקבות? 2. ולאלו שמתעסקים בהרביה, האם מספר הזכרים והנקבות נוטה להיות דומה בתטולות \ השרצות באופן כללי? 3. ובלי קשר (או אולי עם קצר קשר ..) ניסיתי למצוא חומר בענין השפעת הבדלי טמפרטורות בדגירה על הזוויגים. אני זוכר שזה קיים (בצבים למשל), אבל לא מצאתי כלום בעניין. מישהו?

naja

New member
אם אתה רוצה, תבוא לספור.

בדקתי בעבר כ200 נחשים שנלכדו בנסיבות שונות, אבל לא ספרתי את התוצאות....... לדעתי זה 50-50. כנ"ל בחרדונים מצויים ששם קל להבחין בין הזוויגים. לגבי הבדלי טמפרטורה-עד כמה שבדקו, אין השפעה של טמפרטורה על הזויג בנחשים. רק בתנינים, צבים ובחלק מהלטאות.

galvin

New member
זה בקובץ מחשב לפחות ... ?

בענין הזויגים- הבסיס הוא נקבי וממנו בטמפ' גבוהה מעל סף מסויים פועלים אנזימים שמשנים זויג לזכרי, או להפך? תכלס, חם יותר = נקבה או זכר?

gaichuk

New member
להפך...

חם יותר-זכרים. קר יותר-נקבות. זה אחד הדברים שגרמו למדענים לחשוב שעידן הקרח הנפיק רק נקבות בשלב מסוים וגמר על הדינוזאורים. זה כמובן היה עדיין כשחשבו שהדינוזאורים היו זוחלים בעלי דם קר...

רן333

New member
ככל שאני יודע, זה לא כל כך פשוט.

אצל מינים שונים של זוחלים יש תבניות שונות: א. יש זוחלים שאצלם - מעל לטמפ' מסוימת בוקעות בעיקר נקבות, ומתחת לטמפ' מסוימת - בעיקר זכרים. ב. אצל זוחלים אחרים - קורה בדיוק ההפך: מעל לטמפ' מסוימת בוקעים בעיקר זכרים, ומתחת לטמפ' מסוימת - בעיקר נקבות. ג. יש זוחלים שאצלם הדגרה בטווח טמפרטורות מסוים יוצרת בעיקר זכרים, וכשחורגים מהטווח הזה (כלפי מעלה או כלפי מטה) - בוקעות בעיקר נקבות. אפשר לקרוא על כך **כאן**, למשל.

למעלה