זכריה סמית'....

Evil T

New member
זכריה סמית'....

זו בטח שאלה שכבר נשאלה לפני וגם די חסרת משמעות בעלילה אבל: האם זכריה סמית' הוא היורש של הפלפאף? 1. כמובן, הוא לומד בבית הפלפאף 2. כפי שידוע לנו מהספר השישי חפציבה סמית' היא צאצאית של הפלפאף (שם משפחה זהה) 3. אתם בטח אומרים לעצמכם סמית, זה שם משפחה נפוץ באנגליה בלעעעע. נכון, אבל יודעים בודאות שאבא שלו (שנושא את שם המשפחה סמית' הוא קוסם, כי אחרת הוא לא היה מצליח להיכנס להוגוורטס (בספר השישי). אשמח לשמוע תגובות (אבל לא רעות
...)

mjlk

New member
אמממ

אם כן זה יהיה די צפוי. זה הגיוני. ואמ... אהה כן, העלו את זה כבר בפורום. וזו בעצם
מקווה שלא הייתי רעה מדי
*לילה טוף לכולם*

ת'אמת, יכול להיות שזה כן יהיה משמעו

תי ב7, בגלל ההורקרוקסים והכל. וחוצמזה, לא נראה לי שג'יי קיי סתם תשים להם אותו שם משפחה...(לזקנה ולזכריה)

ToryMaster

New member
../images/Emo2.gif

קודם כל, סמית' הוא אחד משמות המשפחה הנפוצים שקיימים, זה בתור התחלה. מארק אוונס היה ילד שדאדלי והחברים שלו הרביצו לו, ובמשך הרבה מאוד זמן כולם חשבו שהוא קשור ללילי, אבל הוא לא, זה פשוט צירוף מקרים.

לא חושבת ../images/Emo4.gif

אם מארק אוונס היה בן דוד נוסף של הארי או קשור בצורה מסוימת אל הארי רולינג היתה עושה משהו ובגדול. אבל כמו שאמרה טורי שמות משפחה שם כמו אוונס, פוטר וויזלי ועוד הם נפוצים. זה כמו לומר שיש אחד בשם אפרים כהן שהוא חבר טוב של יאיר לוי(אמו אחותה של דפנה ונשואה לרפאל לוי) אבל, ירון אזולאי (שנולד לאמא בשם דפנה כהן וליאור אזולאי) שהוא בן דוד של יאיר לוי מצד אמו האם אוטומטית תגידי שאותו חבר של יאיר שזהו אפרים קשור במידה מסוימת לירון? כן ולא. מכיוון שלא תוכלי לדעת מה הקשר של כהן רק אם תחקרי לעומק. וכעת לספר. אם באמת היה לזה קשר היא הייתה כותבת עוד על מארק אוונס מידע אפילו קטן. ועוד משהו לא ייתכן שיש קשר עם מארק מכיוון שהארי הוא הילד היחידי שהיה להוריו (לא מאמינה שיש ילד מחוץ לנישואי ג'ימס ולילי) הוא גם ילד בן 10 והארי בן 15 (לפי הספר שם) הפרש של 5 שנים לא אומר כלום על שמארק והארי שייכים איכשהוא. כלומר אותו מארק בכלל לא נולד לפני הארי אלא אם מארק היה מבוגר מהארי אפילו בשנים ספורום זה היה כבר משהו אחר לגמרי ובהחלט היה חשוד. אך מכיוון שהיא כתבה שרק התעללו בו ושהוא בן 10 ושהוא נושא את שם משפחה של לילי לא אומר שיש משהו, אלא שיש עוד מישהו שנושא את השם הזה ושם משפחה נפוץ. מקווה שהבנת אותי.

ToryMaster

New member
נופ

רולינג אמרה שאין שום קשר ושזו פאשלה שלה. שאלו אותה על זה באתר, אם מישהו יודע לנווט שם ויכול לתת קישור אני אשמח.

black robe

New member
יכול להיות מאוד שזה נכון.../images/Emo63.gif

חפציבה סמית' (כמו שאמרת) היא צאצאית של הפלפאף, וזכריה סמית' גם הוא שובץ בהפלפאף (למרות שהיה מתאים לו יותר סלית'רין
) יש מצב שזה נכון. אולי יהיה לו תפקיד חשוב בספר השביעי, מי יודע... רגע! אולי הוא רא"ב!

הרגת על רא"ב!!

אני עדיין בעמדה שהדמות הזאת לא חשובה. ידוע לנו על שיש שתי אחיות לבית אוונס וזהו לילי ופטוניה, אם היה עוד אח/ות היינו יודעים על זה כמו במצב של דמבלדור שיש לו עוד אח. ידוע לנו גם שמארק הוא בן 10 והארי בן 15 (לפי הספר הזה) מארק בכלל לא מכיר אותו ואני בטוחה שגם בני משפחתו לא מכירים אותו. (נצא בהנחה שאין שום אח/ות) במקרה הוא נשא את שם משפחה של לילי. וכמו שטורי אמרה רולינג עשתה פאשלה וזה כבר היה מאוחר לתקן כי זה יצא לאור תאמיני לי שהיא היתה שמה לב וידוע שהיא עשתה כמה פאשליקות..... בנוגע לחפיצבה סמית בהחלט נראה לי שכאן זה לא מקרי אלא מתוכנן מראש.ונדע עוד פרטים עליהם ועל המייסדים. על סליתרין אנחנו יודעים כמה שהיא נתנה... ושאר הדמויות לא ונדע עליהם בספר השביעי אני מקווה. ושמות משפחה זה דבר לא נדיר, מה הדמויות שם הם היחידים על פני היקום שם? הם לא כמו אבודים שננטשו באי.... והמבין יבין ומי שלא שיראה את התוכנית. כן, נכון לא ידוע לנו הרבה על משפחתה של לילי רק שהיא מוגלגית, קיבלה את המכתב ופטוניה לא ובנוסף לכך לילי נעשתה מכשפה מצטיינת והתחתנה עם ג'ימס בנוסף גם על ג'ימס לא ידוע כלום חוץ ממישהו שבעץ המשפחתי המפורסם של בית בלק.וזהו. שוב זה היה טעות שלה.

Shaby Sababy

New member
לא.

הוא סתם בשביל לבנות את העלילה, סתם עוד ילד. לפי דעתי הדמות שלו לא תתפתח, זו לא דמות שמתאים לה להתפתח פתאום.

The Walrus

New member
אני תהיתי משהו אחר בקשר אליו

שיכול ממש לחזק את התיאורייה הזאת. למה הוא בהפלפאף?? הוא הרי די מרושע והכל, והפלפאץ זה הבית של הטובי לב. אז למה הוא שם? הרבה יותר מתאים לו סלית'רין, לפי הדמות שלו... אלא אם כן... אם הוא באמת קרוב משפחה של הלגה הפלפאף, זה יכול להסביר מדוע הוא שובץ שם.

אם ככה....

מצנפת המיון לא שווה כלום
אם היא לוקחת אנשים לפי ייחוסי המעמדות מאיפה באו וכל זה ולא לפי התכונות עצמם היא בכלל לא אובייקטבית אלא משוחדת כמו במקרה של זכריה סמית שנמצא שם רק בגלל הקרבה להלגה (תיאורטי) ושוב אולי זה בכלל שם משפחה נפוץ? ח'ברה אתם חייבים להבין שיש עוד אנשים עם שמות משפחה זהים הדמויות שם הם לא היחידים בעולם הקסמים יש עוד אנשים עם שמות משפחה זהים. היא בנתה עלילה של עוד עולם מחוץ לעולם האמיתי ולא ייתכן שיהיה רק משפחה אחת בשם פוטר או וויזלי ועוד..

מממ... לא

א) סליתרינים לא חייבים להיות רעים, ורעים לא חייבים להיות סליתרינים. לדוגמא? סלגהורן, שהוא נחמד וחביב, לא מפלה תלמידים לרעה, לא מתיחס לטוהר הדם וכו'. אבל הוא בסלית'רין כי הוא אוהב להשיג השפעה וכוח. גיימס וסיריוס, ע"פ הזיכרון של סנייפ בספר החמישי, לדעתי, באמת היו מרושעים, אבל הם אמיצים, ולכן הם בגריפינדור. ההגדרות של סליתרין הן: 1) ערמומיים 2 )שאפתנים לכוח. זה הגיוני שהתכונות האלו יצמדו לתכונות רעות כמו: רצון להשתלט, אבל זה לא הכרחי, וזה לא מתוקף ההגדרה. ב) זכריה סמית הוא מעצבן, וכל הזמן יורד על הארי אבל זה לא מעיד על כך שהוא ערמומי או שואף לכוח. למרות שאפשר להגיד שמהספרים הוא לא מצטייר כאדם טוב לב, אבל הוא גם לא מצטייר כאדם לא טוב לב (סתם מעצבן). אנחנו לא בדיוק יכולים לדעת את זה כי הארי לא ממש צריך טובות. וחוצמזה לא כל האנשים שלא מסתדרים עם הארי הם מרושעים. ולא כל המרושעים הם סליתרינים.

כל מילה מיותרת

זה נטייה לא נכונה לחשוב שכל מי ששונא את הארי מיד להפוך אותו לרע או מוג לב. אי אפשר שכל העולם יאהב את הארי צריך ניגודים פה ושם. אהבתי את שני המשפטים האחרונים.

למעלה