זכרונות

bargr

New member
זכרונות

פעם שמעתי שכל הזיכרונות שלנו מכל החיים נמצאים איפהשהו בתת מודע. אז נגיד יש מצב באמצע חלום צלול לחזור לאיזה רגע שכבר לא זוכרים ולראות אותו עוד פעם? כאילו מן לשלוף זכרונות ממש ישנים כזה מהתת מודע, זה ממש מגניב כזה לחקור את התת מודע ממש לעומק... אתם מבינים למה אני מתכוון? מישהו ניסה את זה פעם? בא לי לנסות! מטרה חדשה לחיצלולים! חחחחח אבל קודם אני צריך חלומות צלולים...

DreamAlma

New member
לגבי זיכרון

אכן יש תאוריה שאומרת שכל חוויה שעברנו בחיים, כל דבר שראינו, שמענו הרגשנו וכו׳ מוצפנים אצלנו במוח ומקודשים בזיכרון שנקרא זיכרון לטווח ארוך. הסיבה שאנחנו לא ממש זוכרים את הדברים היא כשל בשליפה, כלומר אנחנו לא יודעים איך לנגיע לאותם נתונים במוח ולשלוף אותם. ישנם הרבה מקרים פלילים אשר המשטרה נעזרת המהפנט בכדי שיעזור לנחקרים להיזכר בדברים שהם הדחיקו, אני מאמין שאפר גם להתשמש בחלום צלול על מנת לשחזר זיכרונות אבל חשוב מאוד מאוד לזכור, הזיכרונות שלנו הם לא אובייקטיבים הם מאופננים בעזרת רגשות, כלומר חווית הזיכרון היא סובייקטיבית. מכאן שאנחנו זוכרים דברים שלא באמת היו או שלא התרחשו בדיוק באותה הדרך בא הזיכרון שלנו אומר לנו. בכול מקרה אם רוצים להעלות תכנים מודחקים כדאי מאוד להעזר בפסיכולוג מאחר ויש סיבה שהמוח שלנו הדחיק אותם. סה״כ הדחקה היא מנגנון הגנה שבא לעזור לנו לחיות חיים נעימים יותר.

bargr

New member
לא תכנים מודחקים

את האמת שהתכוונתי לזכרונות רגילים לא טראמות שהדחקנו פשוט דברים שקרו מזמן ולא זוכרים אותם... נגיד חשבתי בזמן חלום לראות סרט בטלוויזיה על החיים שלי ולהריץ אותו אחורה ולראות לאן מגיעים, זה ממש יכול להיות מעניין אבל זה נראה לי רמה ממש גבוהה שאני ממש רחוק ממנה בנתיים... תודה רבה על התגובות :)

ravehor

New member
מאוד קשה להגיע לדבר כזה

אני חושב שהזכרונות האלה קיימים במקום כלשהו בתת מודע. אבל תצטרך ניסיון ומודעות גבוהה ביותר כדי ליצור את הסיטואציה שבה מתרחש הזיכרון, וכדי לגרום למה שקורה שם להיות הזיכרון. וגם אז - רוב הסיכויים שזה לא זה, ושמוכנסים שם שינויים רבים של התת מודע. בכל מקרה, אין לך דרך לדעת שזה באמת זה, אבל מעניין לנסות!

זכרונות

אכן קיימת תיאוריה לפיה בני אדם לא שוכחים באמת לעולם, ושהכשל היחידי הוא כשל בשליפה ("אני לא מצליח להיזכר..."). מצד שני- זכרונות ברמה הבסיסית הם קשרים בין נוירונים במוח. קשר שלא הופעל במשך זמן רב נחלש ובסופו של דבר נעלם (וזאת הסיבה ככל הנראה לכשל בשליפה. הזיכרון לא מקושר יותר לרמזים שיגרמו לנו להצליח ולהפעיל אותו). זכרונות הם גם מאוד דינמיים וניתנים לשינוי בקלות יחסית. אירוע שקיים בזיכרון לא בהכרח התרחש במציאות (וזו הסיבה שהיפנוזה למטרת חקירה משטרתית הוצאה מהחוק).בקיצור- כל דבר שתחווי בחלום הצלול יש לקחת בעירבון מוגבל. זו נשמעת מטרה מעניינת לחלומות צלולים... בהצלחה.

למעלה