המתנה הטובה ביותר של האדם
המתנה הטובה ביותר שהאדם קיבל מבורא עולם היא השיכחה. מיטלי בבקשה בואי לא נחפש ונדון בדברים שאין לאל ידינו לקדם אותם, כי הדברים חלפו וכל נבירה בהם רק מעלה משקעים שאינם תורמים לאף אדם. נכון שאם יש דבר ספציפי למישהו והוא מעלה אותו חייבים וגם טוב להתייחס, אבל ללא סיבה רק לנבור בפצעים?? מרוב גרוד הם יכולים להמתלא במוגלה.לי ממש לא תורם אם אני מקבלת מידע על אישה נוספת שבגיל ילדותה העמיסו עליה את כל עול הבית (כמו שעשו לי)אז מה?! אלו היו אז הנסיבות, אני מסתכלת על הדברים בהרבה חיוך ואומרת לפחות אין הרבה שיכולות להתחרות איתי בתפקיד עקרת בית. אני למדתי לנקות,לבשל , לתפור, לנגר, לסייד,לתפור,לסרוג, לאפות, להסדיר את כל עינייני הבירוקרטיה לכתוב מכתבים - פניות,וזאת בנוסף למסלול הלימודים בהם הגעתי עד תואר שני.נכון רק בגיל מבוגר ובכוחות עצמי. אבל אני לא בטוחה שאם הייתי מקבלת הכל מן המוכן היום הייתי יותר מאושרת או בריאה. רוצה סיפור קטן?? בגיל 9 אמי שהתה באולפןלאקדמאים בירושלים ואני גרתי עם אבי בצריף בשרון, היא הייתה חוזרת כל יום חמישי בלילה וחוזרת ללמידים ביום ראשון. מה עושה ילדה שמצפה לאימה ? הולכת ללול וקונה תרנגולת,הולכת לשוחט שישחוט את העוף, מבקשת מהתמניה שמתגוררת על יד בית השוחט שתסיר את הנוצות, הולכת לשכנה שתחתוך למנות. מכשירה את העוף ומבשלת מרק. והנה אמא חוזרת ואני כילדה הכי גאה בעולם מספרת את כל החד גדיא.. ואמא?? מקשיבה בקשב רב הולכת למטבח לוקחת את הסיר ו......... זורקת את האוכל, מה את חושבת שאחרי שזה עבר אין סוף ידיים זה יעלה על השולחן שלנו בשבת? אז מה?? שכל חיי אתהלך פגועה?? נכון את הסיפור לא שוכחת אבל..מעולם לא הרגשתי בגלל זה כעס, לי זה שימש אתגר שבפעם הבאה אעשה הכל לבד. וכנראה זו התוצאה שמאז ועד היום תודה לאל אין דבר שאני לא מסוגלת לעשות בעצמי, ואם אני משתפת זה רק למען לתת לאחרים הרגשת שותפות ולא צורך.