זכרונות משמחת תורה

שמחת תורה

ההקשר של החג הלזה שבא אחר ליילת אלקדר לחג הסוכות, מעיד על שכחת התורה ונתינתה מחדש בידי עזרא. שלולי ``וימצאו כתוב`` לא היו יודעים ממצות סוכה וממצות עמוני ומואבי

זכרונות משמחת תורה

כשגרתי בחול, בשמחת תורה הייתי נוסעת עם אמא לבית הכנסת.אתם יודעים, אני באה ממשפחה חילונית עם זיקה למסורת. הגברים לא רקדו, רק הסתובבו עם ספר תורה. אי אפשר לרקוד בבית כנסת של המאה ה16! כשהגעתי לקיבוץ דתי (טעות,טעות) ראיתי את הריקודים ואת ההקפות בפעם ראשונה. אז הייתי בת 18. הגברים רקדו הנשים מסתכלות מסביב.זה מאוד הרגיז אותי.אז בא הקטע: אבא לקח את הבן על הקתפיים ועשה כמה סיבובים. הוריד אותו, והבת (אולי בת 6) רצה לכיוון שלו : גם היא רוצה! ואבא גירש אותה! בזעם, החזיר אותה למעגל של נשים. עברו 30 שנה וזה חרוט בזכרוני.מאותו יום החלטתי שאם התורה לא כתובה עבורי אני כבר לא מכבדת אותה. אחרי שיצאתי מהקיבוץ כבר הפסקתי לאכול מצות בפסח ולצום בכיפור.שמחת תורה עבורי מסמל את הדיכוי הנשי . אתם יודעים מה? אני שונאת את שמחת תורה! אני מקווה שלא פגעתי באף אחד, אבל כך אני מרגישה

פנדיאני

New member
מה שמזכיר לי את המקרה הבא

מספרים על הגרב"מ אזרחי, ראש ישיבת "עטרס", שבאחד מחגי השמחת תורה ניגש אל אדם ברוך, אז תלמיד בישיבה ולחש לו באוזנו: "בשביל מה שלמדת בשנה האחרונה - רקדת מספיק"... ווארט שחצני ביותר (כדרכו בקודש של הנ"ל), אבל שנון.

פנדיאני

New member
אתה צודק

בויקיפדיה כותבים עליו שההשכלה התורנית היחידה שלו מסתכמת במדרשיית נועם בחדרה. אבל עדיין הסיפור חמוד... אולי הרב אזרחי אמר לו זאת אך לא במסגרת הישיבה. בכל מקרה, קראתי את האפיזודה הזאת בבחדרי חרדים לפני כ4-5 שנים.

idonknow

New member
הלו הלו!

מדרשיית נועם זה בפרדס חנה. אני מבקשת לא לגזול מתושבי העיר המחורבנת הזאת גם את זה!

פנדיאני

New member
אופסססס...

לא התחוונתי. האמת היא שהייתי צריך לשים ליבי לפרט שולי שכזה, כיוון שבמשך כמעט שנה מסרתי שיעור שבועי בספר התניא קדישא במדרשייה הנ"ל.

למעלה