זכרונות מוקדמים

פרח75

New member
זכרונות מוקדמים

מאד מטריד אותי שאין לי בכלל זכרונות מהילדות המוקדמת. יש לי זכרון אחד מכיתה א ואחרי כן רק מכיתה ג. ממה זה יכול לנבוע ומה אפשר לעשות כדי לזכור יותר?

למה זה מטריד אותך?

למה זה חשוב שיהיו לך זכרונות מהילדות המוקדמת? כי פרויד אמר שזו תקופה חשובה, אז הוא אמר... השכחה היא מנגנון הישרדותי חשוב ביותר, זה טוב מאוד שאנחנו מדחיקים דברים ושוכחים... אבל אם את מתעקשת, את יכולה לעשות תרגיל נחמד בדימיון מודרך עם עצמך, שמישהו לימד אותי פעם: (הוא טען שזה חייב להיות עם מדריך, אבל גם לבד לא נראה לי שצריך להיות בזה בעיה). את שוכבת במיטה ופשוט מתחילה להעביר את כל אירועי היום שעברו- כל מה שקרה ואת מסוגלת לזכור, ואחר כך מנסה להעביר את אירועי היום שקדם, ואת השבוע הקודם, ואת החודש הקודם וכן הלאה. מניסיוני אם עושים את התרגיל הזה לאורך זמ די מהר מתחילים להגיע זכרונות מהילדות המוקדמת. הבעיה עם התרגיל היא שהזיכרון שלנו הוא מאוד אסוציטיבי, כלומר מאוד קשה לשמור על המסגרת של הזמן, ובדרך כלל הזכרונות מתקופות שונות בעיקר מהעבר מתערבבים. אבל צריך להתחיל בכל זאת מהזיכרונות המיידיים. מ.

זה באמת מטריד מאוד

בצדק זה מטריד אותך. הזיכרון הוא מכשיר לאיסוף זהות, ועל כן כאשר הוא משובש גם הזהות נראית פחות יציבה. זה יכול לנבוע מהפרעת קשב וריכוז (בהעדר שם מוצלח יותר) כלומר העדר רמה מספקת של דופאמין במוח מקשה על מעבר מידע תוך-סינאפטי במח וריכוזו. יש טכניקות רבות לאיסוף ושימור זיכרון. לא בטוח שתוכל לשקם הרבה מהשנים ההן (אך סביר להניח שזכרונות מסויימים אפשר לשחזר). אינני בקיא בהן. ודאי תוכל למצוא את המתמחים בכך.

למעלה