זכרונות יפים

תמרי70

New member
זכרונות יפים

שלום לכולכם
הערב חזרתי מסוף שבוע בנושא פריז של קשרי תרבות שהתקיים בנצרת. ההרצאות היו מענינות ברובן כולל מופעי שירת שנסונים. הקהל ברובו פנסיונרים ,זוגות והרבה אלמנות.נהנתי כי הייתי עם זוג חברי. הסתכלתי סביבי בעיון, הקשבתי לאנשים לשיחתם ולצורת התנהגותם,ובמקום שארגיש עצובה שאני לבד, פתאום הבנתי שזכיתי לחיות שנים רבות עם אדם נבון, שאף פעם לא השתעממתי בחברתו,ותמיד היה לו איכפת מה קורה במדינתנו והיה מוכן גם לפעול למען חיים צודקים והוגנים ולא להשלים עם ירידת הערכים ורדיפת ממון.כאילו האיר לי אור באפילת הבדידות ואמרתי לעצמי,אני אזכור את הטוב והיפה שהיה לי כי זכיתי לא לחיות בבינוניות משעממת אלא לחיות עם חבר שחברתו העניקה
לי חשיבה בראש פתוח,הומור ועינין. יש לזכור את החיים הטובים ולהמשיך ללכת לאורם.כך אמרתי לעצמי,עלי להמשיך לעשות את כל הדברים שמענינים אותי,מה שיותר.מחשבות אלו גרמו לי הרגשה טובה.רציתי להתחלק אתכם בהרגשתי,ולילמוד אם יש עוד אנשים שחשים כמוני. לילה טוב מתמר.

\

קורלי 176

New member
לא ניתן לקחת..............

לא ניתן לקחת מה שיה שייך לך, את חיי הזוגיות היפים שחווית, את האדם שאהב אותך, שעיניין אותך ושהיה חבר נפש. קיבלת מתנה. לא נעים לי לספר. אבל............... הורי נשואים 64 שנים. יודעת שלא היה להם טוב. אבל ב10 השנים האחרונות דבוקים אחד לשני, כפי שלא היו מעולם. למתבונן מהצד זאת נראית אהבה אבל לא. כי רק אני יודעת איך נראו בדיוק חיי הנישואים שלהם. היום זהו הפחד מההישארות לבד.
יופי שאת מרימה את הראש. אם נכון מה שכתוב בספרים "מסע הנשמות" ו"גורלן של נשמות", הרי בעלך ז"ל גאה בך ביותר.העיקר אחותי, אל תאבדי את עצמך. המשיכי בדיוק כך.............

תמרי70

New member
תודה

אני קוראת, את תשובתך אלי, המהירה, והמאירה, זה נותן לי הרגשה טובה, של שיתוף והתיחסות חיובית. אשמח לדעת עליך יותר. לילה טוב מתמר בוצר.

קורל יקרתי

קבלי

השנסונים הצרפתיים על פריז

השירים ששרו על פריז מאד מיוחדים ואהובים עלי מאד
בכלל אוהבת את התרבות הצרפתית , אני קראתי את הספרים על הרומנים הגדולים שהתרחשו בקיסרות הצרפתית
בטוח הייתי נהנת מהשירים ומהסיפורים על פריז היפה
שמחה שאת פעילה ויוצאת מהבית לאירועי תרבות כאילו בחברה טובה
בגלאים שלך להשאר לבד בבית זהפחות טוב , צריך להנות מהזמן ומסופי השבוע עם חבורות של גילך
ואני שמחה לקרוא אותך , הכתיבה שלך מלאה באהבה מיוחדת
,תודה לך יקירה על הכתיבה שלך המשמשת דוגמה לאלמנות נוספות לחיותץ את החיים

תמרי70

New member
תודה

אני קמה בבוקר מוקדם,לפני נסיעה לתל אביב מראש העין ברכבת, כי אני עדיין מתגוררת אצל ביתי, כאשר אחרי מחשבות ואופציות , נראה לי שאחזור לביתי בקרוב. והנה מקבלת התיחסות חיובית, ממי שהיא שאפילו שם הכינוי שלה , משקף מיוחדות. אני נפגשת עם חברה מה שאני מרבה לעשות, זה תורם ונעים. את מזכירה לי ספר שאני אוהבת שמו הנסיך הקטן. אני קוראת מה שאת כותבת וזה מדבר אלי, אשמח להמשיך ולקרוא את דברייך שתמיד יש בהם נימה אנושית. יום טוב מתמר בוצר

גם אני אוהבת אותו

ויש לי אותו בבית , למרות שבגלל בעיות ראיה קשה לי לקרוא ספרים
ובכל גיל הקריאה בספר הנסיך הקטן נותן משמעות אחרת לכתוב בו
תמשיכי לעשות המון דברים בחיים , את מתאימה למגורים בדיור מוגן אבל העלות גדולה מדי
אולי המגורים אצל הבת היא פשרה , ככה הבת נהנת מהקרבה אליך , אני בטוחה שהנכדים נהנים ממך
את דוגמה לחיים טובים ויצרתיים

תמרי70

New member
טיול למדריד

לפני שנתיים,תכננו לטייל לשבוע למדריד,לא בטיול מאורגן. התכנית היתה מוכנה,אך לא הסתדר לנו . עלה בדעתי להצטרף לטיול מאורגן, כי לבד לא נראה לי.למרות שאיני אוהבת טיולים בעדר, כרגע אני מבינה, שאם אני רוצה לטייל, זאת האפשרות שיש לי, אני מאד אוהבת לטייל, לראות אוירה אחרת, ריחות וטעמים, אמנות וככרות הומים באנשים.למרות חששות שיש לי, נראה לי ששוה לנסות, ולהתאוור ממציאות חיי הנוכחית. נכון שאנחנו לוקחים את הבעיות איתנו לכל מקום,.........אך בכל זאת , העולם יפה ומעניין כאשר אתה תייר,ואני חייבת להיות עצמאית,ולנסות להנות ממה שניתן,ובעצם אני לא ממש לבד,כי רוחו של יקירי נמצאת איתי כל הזמן ואני בטוחה שהוא היה שמח בשבילי.פשוט בא לי לשתף אתכם, הנחמדים אלי,שכל הזמן נותנים לי חיזוקים ועידוד. תודה לכם ממני. תמר בוצר.

קורלי 176

New member
רעיון נפלא! אבל.....................

טיילתי הרבה עם בעלי בטיולים מאורגנים, ברחבי העולם וגם שלא בטיולים מאורגנים. בדרך כלל היו זוגות ולעיתים אלמנות. מה שאיפיין את האלמנות היה הבדידות ותחושת הלבד בין הזוגות. מספר אלמנות צירפו ילדים לטיול וזה היה קל להן יותר, באופן נפשי.
לדעתי, ממה שראיתי עדיף לנסוע לטיול עם חברה הנמצאת איתך ב"אותו ראש". שמעתי שיש גם אתר באינטרנט שאפשר למצוא בו פרטנריות לנסיעה. מישהי שאני מכירה עשתה זאת.
ישנה עוד אפשרות. לפני כל טיול מאורגן ישנו מפגש בין האנשים וגם עם המדריך. במפגש את יכולה להיתרשם מאופי הקבוצה.
בבקשה, אל תסעי לטיול לפני ששקלת את כל הנ"ל.

תמרי70

New member
רעיון

אני קונה את רעיונך ואכן אנסה לחבור לאשה שיש בינינו כימיה. יחד עם זאת אני לא ממש חוששת מבדידות,כי אני אוהבת אנשים ומוצאת לי חברה, עם כי יש הפתעות, ולכן אקח בחשבון את מה שהצעת לי. תודה מתמר.

יקרתי, טיול מאורגן

סגנון הטיול של הורי היה שונה, ואמי התחברה לטיול המאורגן ונסעה הרבה . מעולם לא המתינה לחברה שתסכים לבוא . תמיד התחברה במקום ויצרה חברות חדשה . למדתי ממנה וכך עשיתי גם אני. לפני טיול מאורגן יש פגישה שבה מכירים ומכירים את השותפה לחדר. אין כמיה ניתן להחליף זה מה שאני עשיתי בטיול האחרון. וזכיתי לחברות טובות.
הרבה פעמים גם היום אני מרגישה זרה ובודדה- בתוך ההמון, ומתחילה לרחם על עצמי , ואז מזכירה לעצמי שזו בחירה , ונזכרת בכל הטוב שמקיף אותי, ואם נתאמץ כל אחד יכול למצוא טוב., ומודה על מה שיש וחוזרת לחברה אחרת...

קחי בחשבון

טיול מאורגן יש קבוצה ויש מדריך המכתיב את לו"ז , זה לא דומה לטיול לבד
ותלוי מי נמצא בקבוצה המאורגנת לכן שווה לצרף אליך חברה מוכרת כמו שקורלי הציעה לך
או אפילו נסיעה עם הבת או אחד הנכדים שתוכלו לשתף בחויות אחד את השני
את אשה מדהימה ואני בטוחה שכולם ישמחו לחבור עליך

תמרי70

New member
עידוד

נעים לשמוע דברי עידוד שמוסיפים לי כח. אם כי איני מבינה מהגורם לאנשים לראות בי חזקה.כי לעיתים אני מתלבטת ומבולבלת מרוב מחשבות תודה לך יקירה מתמר

תמרי , התמודדות שלך ראויה לערצה

ןגם אני תמיד אומרת תודה על שזכיתי להיות נאהבת ע"י אהובי, תודה על השנים שהיו לנו לחיות בכייף ואהבה. רבים לא מבנים אך אני חוגגת עדיין יום הנישואים, אבל זה היה יום מאושר שהבעא איתו המון אושר, אהבה, פירות אהבה, חוויות ובעיקר המון טוב. ועל כך אני מודה כל שנה ביום הנישואים, יום בו אני עושה לעצמי יום כייף שזורים הרבה זכרונות מעט עצב אבל המון תודות על הזכות שהיתה לי.

תמרי70

New member
הזדהות

אני מזדהה איתך.ומרגישה כמוך,אמנם עבר זמן קצר מאז נפטר אהובי, אבל כבר יש לי בראש רעיון ביום השנה, להזמין חברים קרובים ולספר את הזכרונות הטובים שיש.רציתי גם לציין את כושר הביטוי שלך,שאני קוראת את דברייך הם נעימים לי, גם אלה שלא מופנים אלי. לילה טוב מתמר.

למעלה