זכרון עבודה

צורית ג

New member
זכרון עבודה

שלום פורום, אני מחפשת אבחון למבוגרים שבודק זכרון עבודה. עדיף אבחון ממוקד, אבל גם אבחון המכיל את הנושא יכול לעזור. תודה

קרןכהנא

New member
אבחונים

ישנו האבחון שבודק זיכרון שמיעתי של ריי שיכול אולי לעזור לך וישנו אבחון שבודק תפקודים אקזקיוטיביים שאני לא מצליחה להזכר בשמו (אפרופו זיכרון...) אבל אם תשאלי את מלי בפורום ב Y-NET היא בטוח תדע . באבחון הזה יש תתי-אבחון שבודקים גם זכרון עבודה ולא רק שמיעתי. בהצלחה קרן

סליחה, אני רק שאלה...

האם את צריכה אבחון כדי להשיג ערכים כלשהם או האם את פשוט רוצה לאבחן האם קיימת בעייה ב-WM ואם כן, מאיזה סוג. אני שואלת מכיוון שיש פער בין האבחונים והתוצאות שמקבלים מהצינון (כלומר, מה זה אומר שמישהו השיג X או Y באבחון) לבין התוצאות שמקבלים בהערכה פונקציונאלית יותר כמו למשל לחשב עודף, לכתוב משפטים בהכתבה רציפה, ובכלל לעשות כל מני מטלות שהן בבסיסן dual task (ללכת על מסלול ולדבר בטלפון, לכדרר ולספר סיפור וכד'). יש היום שלושה מודלים שמסבירים WM אם לא מכירים את המודלים ורק עושים איזה אבחון, לא תמיד יודעים מהי המשמעות של התוצאות שמשיגים בו בהקשר של WM. BADS למשל נותן תמונה יותר רחבה על תפקודים אקזקוטיביים שביניהם גם יש התייחסות ל-WM אבל לא רק לו RMBT למשל נותן תמונה יותר רחבה לגבי זיכרון - שגם שם יש התייחסות ל-WM, אבל לא רק לו. שוב - השאלה היא בשביל מה את צריכה את האבחון. על אילו שאלות הקשורות ל-WM את מחפשת תשובה, ולמה. אם תעני על זה אפשר יהיה יותר לעזור לך.

צורית ג

New member
מנסה לענות

ראשית, תודה על ההתיחסות המפורטת
נראה לי שיותר חשובה לי הערכה מפורטת, מכיוון שאני רוצה להשתמש בה לבניית תוכנית טיפול או לפחות לשם הבנת מהות הבעיה. את ה- BADS אני מכירה, ובמקרה הזה אני חוששת שהוא לא מתאים. די ברור שיש בעיה ב EF, ושבעיה ב WM גורמת לקושי תפקודי. אני מתלבטת איזה תהליך הערכה לבצע כדי להתמקד, תוך לקיחה בחשבון שהזמן קצר ושבין-כה לא רצוי להעמיס מס' רב מידי של אבחונים.

נסי להתמקד גם כאן

מה את שואלת בעצם - איזו השפעה יש ל-WM על התפקוד? מה מהפרעת התפקוד אפשר לייחס ל- WM ומה לדברים אחרים? מה את רוצה להעריך? תפקוד או WM? וגם - כדי שאני אבין - על איזו אוכלוסייה את מדברת? כמה זמן זה "זמן קצר"? מהם ייעדי הטיפול?

תכנית טיפול

לא חייבת אגב להיות מבוססת על הערכה מפורטת של ה-WM, מה עוד שחוקרים עדיין לא סגורים על עצמם לגבי איזו מטלה היא זו שבודקת WM הכי טוב. מדובר על עניין עדיין שנוי במחלוקת לגבי איך בדיוק מודדים אותו - זה לא סתם שאת לא מוצאת אבחון. יש מודלים תאורתיים, יש הצעות לגבי המדידת ה-capacity, ואין הסכמה לגבי המטלות הספציפיות שאיתן 'הכי טוב' למדוד.

למעלה