זכרון מהמסע...

sivosh

New member
זכרון מהמסע...

אחד הקצינים אצלנו עשה הסב"ש (הסברה שבועית) על המסע לפולין.. היה חלק מהמשלחת של הצבא.. ההסברה הייתה במשך שעה שלמה שבה עלו לי כל אותם זכרונות מהמסע.. גם הרגעים הטובים וגם הרגעים הקשים.. הכי צמרר אותי היה שהוא שם קטע קריאה- אותו קטע קריאה שאני קראתי שעמדתי בטקס על המדרגות של ההר אפר במיידנאק וכולי רעדתי.. ואז הבנתי- לעולם אבל לעולם לא שוכחים את המראות שראינו שם כל הדור של השואה הולך ונעלם אז תמשיכו לנסוע תמשיכו לזכור לעד ותעבירו הלאה כדי שכולם ידעו מה קרה ומה עבר על העם היהודי! עלינו

../images/Emo45.gifבדיוק חשבתי על זה שאני רוצה

ללכת לסבא וסבתא שלי ישספרו לי ממש את כל הסיפורים שלהם מהתחלה ועד הסוף,כי אני יודעת רק פה ושם..בכללי כזה. וגם אני מרגישה צורך לספר לאנשים את הסיפורים שהמדריך שלי סיפר לי..

sivosh

New member
סבתא שלי נתנה עדות ליד ושם...

אני זוכרת איך שחזרתי לארץ לקחתי את העדות שלה ששמורה לי באחת המגירות ופשוט קראתי הכל ופתאום זה הכל תפס משמעות לגמרי שונה... אם היית במסע תלכי שוב לשמוע את הסיפור מקבלים אור לגמרי שונה

אני יודעת..אחרי המסע היא סיפרה לי

פה ושם..כי הראתי לה את התמונות והם באו במיוחד אחרי שחזרתי וזה.. וגם פתחתי ת'עבודת שורשים שלי שכתוב שם הסיפורים שלהם..

וגם היה שם תמונות של כל המשפחה

שלהם שנספתה בשואה..זה היה ממש חזק שראיתי את זה פתאום,כי כשהייתי שם לא זכרתי את התמונות האלה,פרצופים,פנים,חיוכים..

טיפקסית

New member
אצלי מעט שונה

לפני המסע כמעט לא ידעתי כלום על המשפחה שלי בשואה כשעלה מאגר השמות של יד ושם לאינטרנט אמרתי לעצמי שאני חייבת להתמודד וישבתי וקראתי את דפי העד ורשמתי לעצמי פרטים מרכזיים,מקומות לידה ומקומות בהם נספו מאז אני חוקרת את העיירות הבאות רוהטין [מחוז ליפיצה גורנה כיום באוקראינה] וולוצלבק [עיר הנמצאת כיום מרחחק כשעתיים לערך מוורשה] כמו כן שלושה מחנות שגיליתי שקשורים למשפחה שלי : חלמנו,סוביבור,אושוויץ 1 אתמול בלילה כשהייתי לבד בבית וכבר היה בערך 24:30 ישבתי וקראתי את המכתב שאבא שלי כתב לי ביום שהיינו באושוויץ-בירקנאו והתחלתי פשוט לבכות עכשיו את הסיפור של המשפחה שלי אני יודעת בקווים מאוד כלליים,ואני משתדלת לחקור גם מצאתי תמונות של איך שהעיירות נראות היום ואני מאוד רוצה להגיע גם למחנות סוביבור וחלמנו [בחלמנו הושמדו כל בני המשפחה מצד אבא שלי] גם זה עוד יקרה כשהיינו באושוויץ הדלקתי נר לזכר הבעל של אחותה של סבא שלי ולמשפחה שלי זה היה רגע שאני לא אשכח

baby tuta

New member
סבתא שלי נפטרה 3 שבועות לפני פולין

ואני לא הספקתי לשאול... ביום שחזרתי היתה לה אזכרה וכל המבוגרים דיברו עלכמה שהמשפחה של סבתא סבלה בשואה, ואני לא ידעתי. וזה ל כך כאב לי רק לפני 12 שעות חזרתי מפולין ועכשיו אני שומעת על הסבל של סבתא שלי, ולא ממנה אז תשאלו אל תחכו כמוני עד שיהיה מאוחר מדי. היא סיפרה לי רק סיפור אחד שהיא היתה בת 8 הגרמנים רק הגיעו לעיר והיא היתה בחוץ משחקת עם חברים ופתאום בא שוטר גרמני וחילק לכל הילדים שוקלד<כולם חוץ מסבתא שלי נוצרים> והם הילדים הרעים האלו אמרו לו לה אל תתן היא יהודייה<אכזריים> היא ברחה משם .היא אמרה שזה הכי מהר שהיא רצה בחיים שלה . הבנתי שהרגו או את אבא שלה או את סבא שלה בירייה בראש בכיכר העיר =(

Pukipsey007

New member
אוי.. ../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo46.gif

למעלה