זכרון לנייד 2GB

גצל

New member
זכרון לנייד 2GB

מה ההבדל בין 1024*2 לבין 2048*1 ? מה יעיל יותר ולמה ההבדל במחיר ?

גצל

New member
הכוונה

היא לזכרון הקבוע של הנייד, ולא לזכרונות הנשלפים.

kobi 23

New member
כמובן שעדיף 2X1024

תחשוב למשל על עצם כבד מאוד שאתה לבד תצטרך לגרור עם חבל אחד .אם תשים במקומך שני אנשים עם שני חבלים (שבאותו הכיוון) גם אם הם יהיו חלשים ממך פי שניים , שהם ביחד הם יגררו את העצם יותר מהר ויותר בקלות.

kobi 23

New member
השתלדתי כמה שיותר לפשט את העניין

כלכלית , כמובן שמשתלם יותר לרכוש 1X2048 אבל ה2X1024 כאמור טוב יותר

גצל

New member
ספרות, פיזיקה וכלכלה

קובי, הבנתי את האנלוגיה שלך, אבל הדוגמא עם האנשים המושכים לא נכונה מבחינה פיזיקלית; שם הכוחות הוקטורים הם שקולים.אני מניח שיותר זול 2048*1 כי זה יוצא בתוך מארז אחד.

kobi 23

New member
אתה בטוח ?

דווקא הייתי לא רע בפיזיקה , אולי לא ניסחתי את זה נכון

גצל

New member
כן

דוגמא שנראית לי אולי יותר טובה: עליך לחפש כתובת מסוימת בספר טלפונים עבה מאד.אם תפצל לשני ספרים דקים יותר, אחד אותיות א'-כ' ושני אותיות ל'-ת', המידע יהיה יותר פשוט וזמין.

aladin7

New member
נכון (אולי) במחשב נייח אבל בנייד???

המחיר של 2048MB גבוהה יותר מ 2x1024 כיוון שעל אותו שטח נדרשים לשים יותר זכרון (חוק המזעור: קטן יותר->יקר יותר) תחשבו על זה כך, יש לך 2 סלוטים במחשב ובעוד כמה שנים יצא SPx של ויסטה או מערכת הפעלה חדשה שתדרוש ההרבה יותר זכרון מאשר 2048 , או שיצאו תוכנות אחרות שידרשו את הזכרון. עכשיו אם יש לך 2x1024 אז כשתרצה להוסיף זכרון זה יהיה או להחליף את הכל (ותמיד זה החלק היקר יותר) או להחליף חצי אבל אז התוספת היא ב 50%. לעומת זאת אם מההתחלה היה לך 2048 אז תוכל להוסיף בעוד 100% זכרון , שזה כבר שיפור משמעותי. לעומת מחשבים נייחים שם ההבדל במחיר הזכון הוא עד כדי זניח (היום אתה יכול לקנות 1GB בפחות ממאה ש"ח) בנייד המחיר הוא פי 3 עבור סטיק אחד.

גצל

New member
../images/Emo5.gifעימות חזיתי בין קובי לאלאדין

אני שאלתי את השאלה הראשונה על יעילות ועלות של 2048*1 לעומת 1024*2 ונדמה לי שאלאדין צודק.יש דעות נוספות ?

kobi 23

New member
אלאדין מסגים איתך במאה אחוז

לגבי העניין הכספי , גם כתבתי את זה לא פעם שאם קונים 1X2048 זה יותר משתלם וכלכלי. וגם הפעם כתבתי שזה יותר כלכלי (לא פרטתי הפעם) רק כתבתי שמבחינת ביצועים עדיף 2X1024 על 1 של 2048

eliel11

New member
לא שיפור משמעותי בביצועים.

ראיתי סקירה (לא זוכר איפה) שבודקת מה באמת עוזר הדואל צאנל. שורה תחתונה לא ממש

גצל

New member
סיכום ביניים וגם ענין לוגי ../images/Emo70.gif

2048*1 יותר יקר מאשר 1024*2 (בגלל שהחלק ממוזער) 1024*2 יותר יעיל מאשר 2048*1 (השאלה בכמה) קובי: אם 2048*1 יותר יקר ופחות יעיל מאשר 1024*2 אז זה בודאי לא יותר משתלם וכלכלי לקנות אותו.

אבל....

אבל אם אתה תשים באותו מחשב 2*2048 , אז כאן זה מה ששוה ב 1*2048. רק אם תוסיף רכיב זהה למחשב הנייד, וזה בהנחה שהלוח תומך עד 4GB. לפי דעתי זה בעצם היתרון של ה2*2048. מומחים תקנו אותי אם אני טועה.

יאיר B

New member
התמיכה של הלוח חשובה מאוד!

גצל, בדוק מה התמיכה של הלוח. יש לוחות שתומכים עד 2GB ויש כאלה שתומכים עד 4GB. אם הלוח שלך תומך עד 2GB, עדיף כמובן 2*1024 (שגם יוצר יותר זול).

kobi 23

New member
לא הבנת אותי

הוא יותר כלכלי מפני שבטווח הארוך ,כדי לשדרג את הזכרון תצטרך רק לקנות רק עוד זכרון 1. אם יהיו לך שניים של ג'יגה תצטרך לקנות עוד 2 של 2 ג'יגה . קלטת את הראש אבויה ?

גצל

New member
למה חוכמולוגיה ../images/Emo35.gif

הגדלת הזכרון מ-1GB ל-2GB באה בשביל לשפר את ביצועי ויסטה.עד שתצא איכסטה חדשה שתדרוש 4GB, הנייד ילך קאטפוט.מרבית לוחות האם, במיוחד אלה בניידים שבאים עם זכרון של 1GB מקורי, בכלל לא תומכים ב-4GB.גם אם הנייד יחיה הרבה זמן ויהיה צורך ב-4GB ולוח האם יתמוך בכך, הרי שבעתיד הלא רחוק מחיר 4GB יהיה נמוך ממחיר 2GB הנוכחי.

kobi 23

New member
עזוב אותך

כפי שאמרתי סתם אני מנסה להישמע חכם , סתם

למעלה